Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Det gamle Christiania i bilder og tekst

I andre halvdel av 1800-tallet utkom det - i tillegg til dagsavisene - en rekke ukentlige nyhetsmagasiner, hvorav de mest kjente er Skilling-Magazin, Ny illustrert Tidende, Illustreret Nyhedsblad og Folkebladet. Les mer

393,-

449,- Spar: 56,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
I andre halvdel av 1800-tallet utkom det - i tillegg til dagsavisene - en rekke ukentlige nyhetsmagasiner, hvorav de mest kjente er Skilling-Magazin, Ny illustrert Tidende, Illustreret Nyhedsblad og Folkebladet. Felles for dem alle var at de inneholdt forbløffende gode illustrasjoner, basert på xylografier eller trestikk.

Illustrasjonene var dessuten forsynt med interessante tekster, og sammen gir disse oss et unikt tidsbilde av en hovedstad med enorme klasseskiller. Noen spradet på Karl Johan, mens andre vasset i leire i bydelen New York på Grünerløkken. Leserne får bli med både til slummen i Vika («med byens verste utskudd av begge kjønn»), til Østkanten (der «byens urolige elementer var samlet») og Botsfengselet (hvor bare mønsterfangene fikk spise seg mette) - men også til Homansbyen (ikke for folk som drev med utskjenking og håndverk), Frognerkilen (der borgerskapets landsteder var truet av den nye jernbanen til Drammen) og det nye Bygdø Søbad («et funn for den velhavende Kristiania-mann»).

På denne tiden fikk byen også flere av sine mest kjente monumentale bygninger, deriblant Slottet (som lenge bare ble kalt «kongeboligen»), Storthinget («et ikke noget synderlig monumentalt bygg») og den nye Østbanebygningen («fullt europeisk både med hensyn til størrelse og skjønnhet». Og det ble spådd at «kaldt øl og god musikk vil gjøre St.Hanshaugen populær».

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
159
ISBN
9788253043920
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
27 x 22 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Det gamle Christiania i bilder og tekst:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Roma

Hugo Flaten
Innbundet 
363,- 399,-
 
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Skammen
Ny!

Skammen

Annie Ernaux
Innbundet 
305,- 349,-
 
De der
Ny!

De der

Joyce Carol Oates
Innbundet 
375,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv