Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Sovjetistan

en reise gjennom Turkmenistan, Kasakhstan, Tadsjikistan, Kirgisistan og Usbekistan

«Fatland beretter utfyllende om de gamle rikene, frem til tsar-Russland og Storbritannia begynte å kjempe om regionen, til kommunisttiden og i dag.»

VG

En enestående reiseskildring fra en verden nesten ingen nordmenn kjenner. Bli med på en reise til land som er ukjente selv for den mest erfarne globetrotter - men mer aktuelle enn noen sinne. De tidligere sovjetrepublikkene Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Turkmenistan og Usbekistan ble selvstendige da Sovjetunionen brøt sammen i 1991. Les mer

299,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 254,-
En enestående reiseskildring fra en verden nesten ingen nordmenn kjenner. Bli med på en reise til land som er ukjente selv for den mest erfarne globetrotter - men mer aktuelle enn noen sinne. De tidligere sovjetrepublikkene Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Turkmenistan og Usbekistan ble selvstendige da Sovjetunionen brøt sammen i 1991. Hvordan har landene utviklet seg siden? Hva er deres fremtid med nyvunne olje- og gassressurser og med Putins Russland som igjen tenker ekspansivt? Erika Fatland skildrer landenes nære og fjerne historie, deres kultur og samfunn. Fremfor alt byr hun på gripende menneskemøter og innsikter i hvordan sovjetarven har preget landene, hvor styresettet i dag varierer fra demokratiske forsøk til rene diktaturer - noen med en personkult som knapt kjenner sin like i vår tid. I spennet mellom Samarkands skatter og sovjetarkitekturens tristesse, beveger Erika Fatland seg med et åpent blikk for menneskene og landskapene omkring seg.

Medlemsvurdering:
En engasjerende bok som vekker minner fra nyhetsbilder i nær historie..

Brita Loeng

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202561642
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Priser
Bokhandelens sakprosapris til forfattere 2015

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Fatland beretter utfyllende om de gamle rikene, frem til tsar-Russland og Storbritannia begynte å kjempe om regionen, til kommunisttiden og i dag.»

Sten Inge Jørgensen, VG, VG

Kunders vurdering

B
Brita Loeng – 09.03.2022

– En engasjerende bok som vekker minner fra nyhetsbilder i nær historie..

T
TrondT – 05.04.2021

– En fantastisk bok som gir en unik innsikt i et område av verden som de fleste av oss i Vesten har svært lite kunnskap om. I tillegg Erika Fatland en meget god forteller. Anbefales! (Undertegnede er nå snart ferdig med å lese Grensen - og Høyt ligger deretter klar!)

E
Elisabeth – 10.12.2019

– Eg visste ikkje at ei bok om øst Europa kunne være så interessant, men det var det. Her var både gode skildringar, og reisehistorier i tilleg til mykje intresangt om historien til dei forskjellige landa! anbefales!

I
Inger – 12.11.2019

– Sovjetistan

K
Kari Kristiansen – 27.11.2018

– Dette er en STOR lærerik reiseskildring som gir deg mye å tenke på, skrevet av et ungt menneske med stor kunnskap om selve livet og mye annet!

M
Marit – 16.08.2018

– En fantastisk reise!

A
Anita Nilsen – 10.03.2016

– Grudde meg litt for å begynne å lese boka, tenkte at den kanskje var litt tung. Men den var lettlest med masse gøyale fakta.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sovjetistan:

India

Torbjørn Færøvik
Paperback 
249,-

Se flere

Logg inn

Handlekurv