Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Bevis i straffesaker

utvalgte emner

Bevis i straffesaker omhandler rettslige normer og menneskelige faktorer som har betydning ved fastleggingen av det faktiske grunnlaget i en straffesak.
Boken omfatter innhenting og behandling av faktisk materiale under etterforskingen, føring av bevis for domstolene og prinsippene for rettens bevisvurdering. Les mer

835,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Bevis i straffesaker omhandler rettslige normer og menneskelige faktorer som har betydning ved fastleggingen av det faktiske grunnlaget i en straffesak.
Boken omfatter innhenting og behandling av faktisk materiale under etterforskingen, føring av bevis for domstolene og prinsippene for rettens bevisvurdering. Erfarne bevisbedømmere og bevisforskere med bakgrunn fra domstolene, politiet, påtalemyndigheten, Den rettsmedisinske kommisjon og ulike forskningsinstitusjoner har bidratt med kapitler innenfor seks hovedområder:utviklingslinjer i bevisteorien og i det praktiske bevisbildet

bevisrettens rammer: grunnprinsipper og hovedregler

bevissikring i etterforskningsfasen

bevisføring og bevisavskjæring

beviskrav og bevisvurdering

sakkyndighet og særlige bevismidler


Målgruppen for boken er alle som arbeider med bevispresentasjon og bevisbedømmelse i det praktiske rettsliv. Boken egner seg også for studenter med interesse for prosessfaget.

Ragna Aarli (Universitetet i Bergen), Mary-Ann Hedlund (Borgarting lagmannsrett) og Sverre Erik Jebens (Frostating lagmannsrett og tidligere dommer i EMD) har vært redaktører og bidrar med egne kapitler. Øvrige forfattere er Ingvild Bruce, Ivar Fahsing, Ellen Hamremoen, Hans-Petter Jahre, Gert Johan Kjelby, Eivind Kolflaath, Nils Erik Lie, Anders Løvlie, Annika Melinder, Karl Heinrik Melle, Asbjørn Rachlew, Magne Strandberg, Inger Marie Sunde, Ørnulf Øyen og Jørgen Aall.

Les mer om forfatterne her:
Bevis i straffesaker forfatteromtaler(pdf, 139,58 kB)Forord-Innhold Bevis i straffesaker(pdf, 524,33 kB)

Detaljer

Forlag
Gyldendal juridisk
Språk
Norsk Bokmål
Sider
712
ISBN
9788205460102
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Bevis i straffesaker:

Se flere

Logg inn

Handlekurv