Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Korrupsjonsbekjempelse

særlig om norske virksomheters ansvar for korrupsjon

Korrupsjon utgjør en trussel mot rettsstaten, demokratiet og det økonomiske markedet.
Bestikkelser benyttes for å få tilgang på knappe ressurser, med mulighet for stor profitt. Korrupsjon gir rikdom for de få, på de manges bekostning. Les mer

505,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Korrupsjon utgjør en trussel mot rettsstaten, demokratiet og det økonomiske markedet.
Bestikkelser benyttes for å få tilgang på knappe ressurser, med mulighet for stor profitt. Korrupsjon gir rikdom for de få, på de manges bekostning. Det er med andre ord av fundamental betydning for samfunnet at man forebygger korrupsjon.

I denne boken undersøkes hvordan norske virksomheter kan og bør holdes ansvarlig for å forebygge korrupsjon. Blant spørsmålene som søkes besvart, er:

- Hvilke handlinger er kriminalisert som korrupsjon, og når kan et foretak holdes ansvarlig for ansattes korrupsjonshandlinger i norsk rett?

- Er gjeldende regler om straffansvar for foretak den mest formålstjenlige løsningen for å forebygge korrupsjon? Kan man hente inspirasjon fra USA, England og den norske hvitvaskingsloven for å få en mer formålstjenlig regulering av korrupsjon?

- Hvordan bør vi regulere norske virksomheters ansvar for å forebygge og avdekke korrupsjon, og hvordan kan norske virksomheter forebygge at ansatte tar del i korrupsjonshandlinger?

Innholdsfortegnelse:

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Bokmål
Sider
434
ISBN
9788205534025
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Korrupsjonsbekjempelse

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Korrupsjonsbekjempelse:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv