Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Strategisk gransking

mistanke om økonomisk kriminalitet

Gransking er å rekonstruere en hendelse eller et hendelsesforløp. De som utfører granskingen skal finne svar på hva som skjedde, og hvordan og hvorfor hendelsen fant sted. Granskerne skal finne ut hvem som var delaktige i hendelsesforløpet, og hvem som forsøkte å forhindre det, men de skal ikke ta stilling til om hendelsene er å betrakte som lovbrudd. Les mer

759,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Gransking er å rekonstruere en hendelse eller et hendelsesforløp. De som utfører granskingen skal finne svar på hva som skjedde, og hvordan og hvorfor hendelsen fant sted. Granskerne skal finne ut hvem som var delaktige i hendelsesforløpet, og hvem som forsøkte å forhindre det, men de skal ikke ta stilling til om hendelsene er å betrakte som lovbrudd.

Strategisk gransking innebærer at granskerne bruker fem bestemte strategier ved undersøkelse og kartlegging av hendelser:

informasjonsstrategi (valg av informasjonskilder) kunnskapsstrategi (valg av kunnskapskategorier) metodestrategi (valg av fremgangsmåter) konfigurasjonsstrategi (valg av arbeidsform) og systemstrategi (valg av digitalisering). Strategisk gransking ved mistanke om økonomisk kriminalitet dreier seg om å finne frem til og sikre spor som sannsynliggjør sakens sanne sammenheng og mistenktes skyld eller eventuelt skyldfrihet.
Denne boken retter seg mot bachelorstudenter på siviløkonomstudier, økonomisk-administrative studier, og kriminologi-, politi- og jusstudier. Boken er også egnet for ledere som vil vurdere kriminelle trusler i og mot virksomheten.

«Skjulte transaksjoner i skatteparadis er et alvorlig samfunnsproblem. Uten gransking ville mye økonomisk kriminalitet aldri blitt avdekket.

Professor Gottschalks bidrag til granskingsfaget er av stor betydning.»

SIGRID KLÆBOE JACOBSEN, daglig leder av Tax Justice Network

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
480
ISBN
9788202583521
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Strategisk gransking
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Strategisk gransking:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Grensen

Erika Fatland
Innbundet 
454,- 499,-
 

Sov godt

Harald Hrubos-Strøm
Innbundet 
363,- 399,-
 

Egget

Lars Mæhle
Innbundet 
299,- 329,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv