Latviske vottar

178 tradisjonelle strikkemønster

; Janis Deinats (Illustratør) ; Dina Treide (Illustratør) ; Magni Hjertenes Flyum (Oversetter) ; Evita Kursite (Oversetter) ; Aud Søyland (Oversetter)

Latvia har ein fargerik og vakker strikketradisjon, og landet er særleg kjent for den rike vottetradisjonen. Her får du 178 oppskrifter! Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

178 tradisjonsmønster frå Latvia - populære strikkevottar frå ein rik tradisjon!

Latvia har ein fargerik og vakker strikketradisjon, og landet er særleg kjent for den rike vottetradisjonen. Tidlegare var det vanleg at dei latviske kvinnene strikka vottar til brudekistene. Etter tradisjonen kunne ingen vottar vere like. Derfor finst det i dag nærast tallause mønster og variasjonar. Denne boka syner den latviske vottetradisjonen frå 1700-talet og fram til i dag.

Kvar region i Latvia har sine spesielle variantar. Her får du mønster på vottar frå alle dei ulike regionane. Vottane er strikka med tynne pinnar og tynt garn, noko som gir plass til mykje mønster på kvar vott. Her er det vottar for den som likar det enkelt og klassisk med få fargar, men òg fargerike variantar i uventa kombinasjonar. Felles for alle vottane er dei særeigne mønstera som gjer vottane til små kunstverk.

 

 

 

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Samlaget
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Nynorsk
ISBN: 9788252192919
Utgave: 1. utg.
Format: 29 x 16 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger