Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Rett i garnet

historien om fiskerens ullklær, med nye strikkeoppskrifter

I kulde, vind, regn og snø dro den norske fiskerbonden ut på sjøen. I åpen båt måtte han beskytte seg mot havets krefter og lunefulle farvann. Rett i garnet handler om fiskerens klær på sjøen, fra 1700-tallet og frem mot 1900-tallet. Les mer

355,-

390,- Spar: 35,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 331,-
I kulde, vind, regn og snø dro den norske fiskerbonden ut på sjøen. I åpen båt måtte han beskytte seg mot havets krefter og lunefulle farvann. Rett i garnet handler om fiskerens klær på sjøen, fra 1700-tallet og frem mot 1900-tallet. Disse tradisjonelle plaggene har gitt oss inspirasjon til å lage nye strikkeoppskrifter på gensere, jakker, luer, votter, vester og undertøy - tilpasset kvinner og menn i vår tid. .

Historien om strikkeplaggene er også en historie om kjærligheten som lå bak dem. Fra å holde sau for å få ull som råstoff - til ferdig utrusting før fisket tok til. Boka forteller om livet til fiskerbonden og familien hans, og hvilke kår de levde under. Historiske kilder viser oss hvilken bekledning fiskerbonden brukte, hvem som lagde den, hvor den ble brukt, samt import og mote i fiskerdrakter fra utlandet.

Har du lett lenge etter en oppskrift på ullundertøy? Oppskriftene i boka er enkle, men den som ønsker nye utfordringer, kan la seg inspirere til å sette sammen ulike mønstre og prøve ut nye fargekombinasjoner. Strikk en islender i dine egne farger!

Detaljer

Forlag
Museumsforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
172
ISBN
9788283051193
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
28 x 22 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Rett i garnet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv