Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Selbumønster

Hva er et selbumønster, og hvordan kan det brukes?
Denne boka er ei mønstersamling med inspirasjon til nye plagg med tradisjonelle mønstre. Boka inneholder over 450 unike mønstre og grunnoppskrifter på genser, jakker, strømper og luer som kan tilpasses mønstrene. Les mer

428,-

470,- Spar: 42,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 399,-
Hva er et selbumønster, og hvordan kan det brukes?
Denne boka er ei mønstersamling med inspirasjon til nye plagg med tradisjonelle mønstre. Boka inneholder over 450 unike mønstre og grunnoppskrifter på genser, jakker, strømper og luer som kan tilpasses mønstrene.
Anne Bårdsgård er oppvokst i Selbu og har alltid hatt et nært forhold til Selbu og til selbustrikking. Bygda har produsert en kolossal mengde strikkeplagg og mønstre, og i samarbeid med Selbu Bygdemuseum har Anne gjennomført et omfattende registreringsprosjekt. Materialet som er samlet inn, omfattet i tillegg til votter også nedtegnede mønstre til andre plagg. "Selbumønster" viser mangfoldet i den lokale strikketradisjonen. På midten av 1900-tallet var Selbu Husflid en hjørnesteinsbedrift som organiserte en enorm hjemmeindustri. Husfliden eksporterte på det meste nitti tonn strikkevarer årlig. Boka presenterer registrerte mønstre brukt på plagg som har blitt produsert i Selbu eller solgt under merkenavnet Selbustrikk. Anne Bårdsgård har forsøkt å gjenfinne og dokumentere så mye som mulig av denne strikkerikdommen: plagg, mønstre og fotografier av folk i strikka tøy.
"Selbumønster" er ei vakker bok som står i stil med sin forgjenger, "Selbuvotter" (2016). Begge bøkene fyller ut bildet av strikketradisjonen i Selbu, og sammen danner de et enestående mønsteroppslagsverk.

"SELBUMØNSTER - av Anne Baardsgaard er kanskje den mest informative, systematiske og inspirerende boka om mønster brukt i norsk strikketradisjon. Den er en nasjonalskatt!" Annemor Sundbø 11.06.21 (Facebook)

Detaljer

Forlag
Museumsforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
294
ISBN
9788283050882
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
28 x 23 cm

Kunders vurdering

W
Wanja Lorentzen – 06.02.2024

– Veldig bra bok. Mange mønster og fin historie

E
Else Elise Sætre Bullus – 13.01.2021

– Ei fin bok med historie og mønster. Moro å sjå tilbake i tid på modellar med mønstra og at dei kan bli bruk no i vår tid.

S
Sissel Stenersen – 04.01.2021

– Veldig flotte mønstre, man kan strikke.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Selbumønster:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Naturleg
249,-

Naturleg

Margit Dale
Innbundet 
249,- 399,-
 
Sulten
299,-

Sulten

Jan Ivar Nykvist
Innbundet 
299,- 549,-
 

Wiola

Kristin Wiola Ødegård
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv