– I denne boken forventet jeg å finne en "oppskrift" på hvordan oppgaven bør settes sammen, og gjerne disposisjoner og hvordan den perfekte oppgaven ser ut. Må si jeg savner mer konkrete eksempler, selv om kapittel 11 "kaos - å redigere oppgaven" har en hel del nyttig informasjon. Denne boka blir veldig generell, og da tror jeg studenter flest har mest å hente av å gå på skolebiblioteket og låne en tidligere besvarelse som har fått gode skussmål. Videre er boka kanskje mest beregnet på studenter som forsker på et tema, ikke nødvendigvis studenter som har utført et arbeid og skal dokumentere arbeidet sitt.
Masteroppgaven
"Masteroppgaven" tar for seg alle oppgavens deler: fra å finne et velegnet tema og utarbeide gode problemstillinger til å sette kronen på verket i form av en perfekt litteraturliste. Boken er gjennomgående illustrert med gode eksempler fra oppgaver innen samfunnsfagene.
Boken ble opprinnelig skrevet for masterstudenter innen humaniora og samfunnsfag. Denne 3. utgaven er bearbeidet slik at den er rettet særlig mot samfunnsfagene, men vil utvilsomt være aktuell også for studenter fra mange andre fagområder. Boken vil også være en nyttig ressurs for faglærere og veiledere.
Detaljer
- Forlag
- Universitetsforlaget
- Innbinding
- Paperback
- Språk
- Bokmål
- Sider
- 194
- ISBN
- 9788215046495
- Utgave
- 3. utg.
- Utgivelsesår
- 2020
- Originaltittel
- Masteroppgaven
- Format
- 24 x 17 cm
Kunders vurdering
Skriv en vurdering
– Som så ofte her i verden - det er vanskelig å finne noen som gjør det FOR deg, men du kan finne noen som hjelper deg litt på vei! Denne boka gir mye nyttig informasjon på veien til masteroppgaven. Svakheten er at mye av informasjonen du får her, er den samme informasjonen som din egen skole nærmest kaster etter deg på vei ut i master-land. Det som ofte oppleves som virkelig vanskelig, f.eks. utarbeidelse av problemformulering/hypotese, blir etter min mening behandlet så generelt at det får liten nytte-verdi.
Jeg hadde ønsket meg flere konkrete eksempler i boka, f.eks. eksempler på gode/ dårlige problemformuleringer/hypoteser, og hvorfor de vil fungere /ikke fungere.
Forfatterne prøver å "treffe" mange, hvilket dessverre reduserer nytteverdien.
– Mastergradsoppgaven er kanskje det viktigste man foretar seg i løpet av studietiden, men også noe av det vanskeligste. Skrantende selvdisiplin og mangel på inspirasjon kan føre til at det semesteret man har satt av til oppgaven både blir ett og to år. Med denne boken i bakhånd kan man kanksje klare å unngå at oppgaven drøyer. Gode tips om hele prosessen er å finne, alt fra rene skrivetips til informasjonssøk og selvdispilnstips.
Mange vil nok si at boken operer med et litt for strengt og skjematisk oppsett som vanskelig vil la seg gjennomføre i det praktiske liv, men det er liten tvil om at dette er en nyttig bok som er en sikker investering dersom man velger å følge dens råd.