Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Sykdomslære

indremedisin, kirurgi og anestesi, akutt- og intensivmedisin

Boken har beholdt den praktiske profilen i framstillingen med flere nye sykehistorier som letter forståelsen og beskriver medisinfaget slik det praktiseres hver dag ved landets fremste akuttsykehus, Oslo universitetssykehus, Ullevål. Les mer

1099,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Boken har beholdt den praktiske profilen i framstillingen med flere nye sykehistorier som letter forståelsen og beskriver medisinfaget slik det praktiseres hver dag ved landets fremste akuttsykehus, Oslo universitetssykehus, Ullevål.
Denne nye 4. utgaven har fått en mer inngående presentasjon av akutt- og intensivmedisin med flere nye sykehistorier. Onkologisk samhandling ved kirurgisk behandling av kreft, ortopedi og traumatologi er også oppdatert og utvidet, likeså kapitlene om nevrologi og inflammatoriske revmatiske sykdommer. Boken har også to nyskrevne kapitler om geriatri og avansert behandling av hjerneslag. Vi har bevisst forenklet språket, slik at stoffet skal være tilgjengelig for alle bokens målgrupper. Nødvendige faguttrykk og fremmedord er forklart i egen utvidet ordliste eller med henvisning til teksten der det er forklart.

Pedagogisk er boken forbedret med utvidet bruk av hele 47 sykehistorier, flere nye figurer med tilhørende «mini-sykehistorier» og spørsmål med svar. Disse er laget slik at de også egner seg for diskusjon i kollokviegrupper.

Se innholdsfortegnelse

Medlemsvurdering:
I hver bokhandel jeg har vært innom er denne i hyllen for sykepleie-faget. Dette er greit nok, men jeg vil anbefale denne boken for kommende leger også. Den er lettfattet og veldig god. Spesielt kapitlene om anestesi, syre-base og de gode "casene" gjør at denne boken er blitt hyppig brukt under studiet. Som utenlandsstudent fant jeg introduksjonskapitlene spesielt nyttige. De gir en god oversikt over medisinsk behandling og dets inndeling i norsk helsevesen. De eneste negative delene med boken er kapitlene om hematologiske sykdommer, samt kreft, men dette er områder som ville krevet mange hundre sider dedikert til de gitte temaene alene, så det er ikke noe nevneverdig problem. Boken anbefales på det varmeste til alle som jobber med sykdomsbehandling og anestesi.

Legestudent, 5.året

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
967
ISBN
9788205554580
Utgave
4. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
25 x 21 cm

Bla i boka

Kunders vurdering

E
Eva-Anita Stenberg – 02.05.2023

– En flott lettlest og lett anvendelig bok. Lærerik.

L
LA – 09.07.2008

– Denne boken er veldig god som en liten introduksjon til ulike sykdommer, hvor man ønsker en oversikt over etiologi, symptomer, behandling og prognose. Men den holder ikke i seg selv hvis man virkelig ønsker å gå i dybden. Jeg synes for eksempel at kreft emnet er veldig godt dekket. Noen av kapitlene kan være litt korte og upresise tenker spesielt på emnet bevegelsesapparatet. Ellers er den ganske god, føler at registeret er litt dårlig da mange av sykdommene ikke står under sine medisinske navn, men norske fortolkelser. Ellers inneholder det enklte kliniske caser som er veldig bra og lærerike, som også inspirerer til videre lesning.

M
MB – 22.06.2008

– Denne boken er pensum på bachelorgrad i sykepleie ved høyskolen i Bergen. Det er en virkelig tung murstein å få i hånden, noe som kan virke ganske demotiverende for en ung sykepleierstudent. En av grunnene til at boken er så omfattende er at den erstatter to tidligere fagbøker innen indremedisin og kirurgi samt kirurgi og anestesi. Boken er et oppslagsverk snarere enn noe man leser fra perm til perm og tar pedagogisk for seg de ulike sykdommer, skade og ulykker som er relevante for en sykepleier. Det er gode skjematiske oversikter og god bruk av farger, men i forhold til andre bøker innen sykdomslære har denne boken langt færre bilder og historier fra virkeligheten. Det trekker litt ned. Men alt i alt en god lærebok.

L
Legestudent, 5.året – 14.11.2007

– I hver bokhandel jeg har vært innom er denne i hyllen for sykepleie-faget. Dette er greit nok, men jeg vil anbefale denne boken for kommende leger også. Den er lettfattet og veldig god. Spesielt kapitlene om anestesi, syre-base og de gode "casene" gjør at denne boken er blitt hyppig brukt under studiet. Som utenlandsstudent fant jeg introduksjonskapitlene spesielt nyttige. De gir en god oversikt over medisinsk behandling og dets inndeling i norsk helsevesen. De eneste negative delene med boken er kapitlene om hematologiske sykdommer, samt kreft, men dette er områder som ville krevet mange hundre sider dedikert til de gitte temaene alene, så det er ikke noe nevneverdig problem. Boken anbefales på det varmeste til alle som jobber med sykdomsbehandling og anestesi.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sykdomslære:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

ADHD

Kristin Leer
Innbundet 
363,- 399,-

Hést

Märtha Louise
Innbundet 
345,- 379,-
 

Pilates

Ann Høydalsnes
Innbundet 
181,- 199,-
 

Ball

Ann Høydalsnes
Innbundet 
181,- 199,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv