Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Helt - ikke stykkevis og delt

psykiatrisk sykepleie og psykisk helse

Boken gir en innføring i psykiatrisk sykepleie og tar utgangspunkt i ulike psykiske fenomener og lidelsesuttrykk som skaper psykisk uhelse.
I denne 7. utgaven av denne klassikeren innenfor psykiatrisk sykepleie og psykisk helse er stoffet ajourført, og nye kapitler er kommet til. Les mer

979,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Boken gir en innføring i psykiatrisk sykepleie og tar utgangspunkt i ulike psykiske fenomener og lidelsesuttrykk som skaper psykisk uhelse.
I denne 7. utgaven av denne klassikeren innenfor psykiatrisk sykepleie og psykisk helse er stoffet ajourført, og nye kapitler er kommet til. Relasjons- og samfunnsperspektivet er utdypet ytterligere i denne utgaven. Ved siden av at den teoretiske og forskningsbaserte kunnskapen om psykiatrisk sykepleie og psykisk helse løftes frem, vies både personalets og pasienters erfaringskunnskap stor plass.

Boken inneholder følgende nye kapitler: «Relevante etiske grunnbegreper, teorier og perspektiver i psykisk helsearbeid», «Recovery og bedringsorientert omsorg» og «Psykisk helsearbeid med eldre».

Innholdsfortegnelse:

Medlemsvurdering:
Boken er gir en grunnleggende innføring i de vanligste psykiske lidelsene man møter hos pasienter i psykiatrien. Hver lidelse har fått sitt eget kapittel som inneholder en grundig, men lett forståelig, gjennomgang av bl.a. symptomer, behandling, pasienteksepler og sykepleiefaglige handlinger og holdninger. Boken gir mange gode råd for kommunikasjon og samtale med denne pasientgruppen, og har et eget kapittel om dette. I tillegg drøftes det samfunnsmessige perspektivet og lovverket som styrer behandling etc. i psykiatrien. Hvert kapittel avsluttes med referanser til bøker, forskningsartikler m.m. som kan være nyttig å lese dersom man ønsker mer kunnskap om det akutelle temaet. Boken kan anbefales på det varmeste til sykepleiestudenter og helsepersonell som er i praksis eller jobber i psykiatrien.

Sibbi

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
630
ISBN
9788205420311
Utgave
7. utg.
Utgivelsesår
2012
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

S
Sibbi – 03.04.2009

– Boken er gir en grunnleggende innføring i de vanligste psykiske lidelsene man møter hos pasienter i psykiatrien. Hver lidelse har fått sitt eget kapittel som inneholder en grundig, men lett forståelig, gjennomgang av bl.a. symptomer, behandling, pasienteksepler og sykepleiefaglige handlinger og holdninger. Boken gir mange gode råd for kommunikasjon og samtale med denne pasientgruppen, og har et eget kapittel om dette. I tillegg drøftes det samfunnsmessige perspektivet og lovverket som styrer behandling etc. i psykiatrien. Hvert kapittel avsluttes med referanser til bøker, forskningsartikler m.m. som kan være nyttig å lese dersom man ønsker mer kunnskap om det akutelle temaet. Boken kan anbefales på det varmeste til sykepleiestudenter og helsepersonell som er i praksis eller jobber i psykiatrien.

j
janni – 25.04.2006

– Boken er en grunnleggende innføring i de vanligste psykiske lidelsene (angst, depresjon, sorg, spiseforstyrrelser...) man møter hos pasienter i sykepleie. Psykiske lidelser blir mer og mer utbredt, og som sykepleier kan man både føle seg utilstrekkelig og ubekvem i møte med disse pasientgruppene. Jeg synes boken gir mange gode råd for hvordan kommunisere og forholde seg til pasienter med psykiske lidelser, og etter jeg har lest boken føler jeg meg mer trygg og forberedt på møte med disse pasientgruppene, og føler at jeg har mer å gi i slike situasjoner. "HELT -ikke stykkevis og delt" gir også mange eksempler på situasjoner og samtaler med mennesker med psykiske problemer/lidelser, noe som gjør at man får bedre innsikt og forståelse for denne type lidelser/sykdommer. Denne boken anbefales ikke bare til sykepleiere, men burde leses av absolutt alle som arbeider innenfor helse og med mennesker.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Helt - ikke stykkevis og delt:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv