Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Hyper

en beretning om uro

Pernille Dysthe forteller en intens og personlig historie om å leve med en indre uro - og om å finne strategier for å holde den under kontroll og gi den retning. I uroen ligger en vilje som er ukuelig, og en sårbarhet som ikke kjenner grenser. Les mer

399,-
Nedlastbar lydbok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Pernille Dysthe forteller en intens og personlig historie om å leve med en indre uro - og om å finne strategier for å holde den under kontroll og gi den retning. I uroen ligger en vilje som er ukuelig, og en sårbarhet som ikke kjenner grenser. Suget etter ro og forutsigbarhet er like stort som suget etter action og avledning fra kjedsommeligheten. Dysthe skildrer hvordan livet vingler mellom disse ytterpunktene fra barndom og videre inn i voksen alder. Samtidig er Hyper et oppgjør med vårt samfunns ønske om å kategorisere eller diagnostisere alle som ikke stilltiende føyer seg inn i rekke. Det gjør Pernille Dysthes lydbok til et tankevekkende og viktig innlegg i debattten om ADHD.

Medlemsvurdering:
Dette er den mest fantastiske boka jeg noensinne har lest! Ikke at jeg har lest så veldig mange, fordi de fleste bøker blir for tunge for meg - men denne var lettlest. En bok som ga meg et svar jeg aldri før har fått, nemlig hva det er som feiler meg. Fått diagnoser selv, men har aldri følt at noe har stemt ordentlig...men NÅ vet jeg at jeg har en form for AD/HD, nemlig "jente-utgaven"! Tusen takk! Anbefaler denne glatt til alle jeg kjenner som kan ha glede og nytte av å lese de ord som er skrevet. Ble selv anbefalt denne av en psykolog.

Sarvert Mirtasen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202761349
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022

Kunders vurdering

S
S – 09.11.2008

– Dette er en meget god bok levert av forfatteren Pernille Dysthe, en kvinne som med denne boken beviser at hun virkelig makter å skrive gode bøker. Boken forteller om en jente hvis diagnose ikke er kjent for hennes omgivelser, men derimot blir forvekslet som enorm effektivitet, både når det gjelder skole, jobb og privatliv. Forfatterens skildring av et liv med ADHD er både engasjerende og spennende, fortellingen blir en tanke svakere når jakten på en diagnose og behandling blir skildret. Men dette er likevel en meget god debut fra Pernille Dysthe, som viser at hun makter å skrive sterke og medrivende bøker, også fylt med humor, spenning og et godt persongalleri.

S
Sarvert Mirtasen – 06.01.2007

– Dette er den mest fantastiske boka jeg noensinne har lest! Ikke at jeg har lest så veldig mange, fordi de fleste bøker blir for tunge for meg - men denne var lettlest. En bok som ga meg et svar jeg aldri før har fått, nemlig hva det er som feiler meg. Fått diagnoser selv, men har aldri følt at noe har stemt ordentlig...men NÅ vet jeg at jeg har en form for AD/HD, nemlig "jente-utgaven"! Tusen takk! Anbefaler denne glatt til alle jeg kjenner som kan ha glede og nytte av å lese de ord som er skrevet. Ble selv anbefalt denne av en psykolog.

u
ubo – 14.11.2006

– Dette er en grei og lettlest bok. Den er svært spennende og tar opp problemstillingen med samfunnet og altfor lette diagnostiseringer av ungdom. Boka går ikke særlig mye i dybden selv om jeg tror den forsøker å gjøre det. Er en typisk bok for folk som liker å tenke at de har lest noe dypt, mens egentlig har de bare lest helt vanlig skjønnlitteratur. Aner ikke hvorfor denne boka ligger under medisin og sykepleie for jeg synes ikke denne boka er "viktig" i den sammenhengen. Jeg er sikker på at de fleste som leser denne vil kjenne seg igjen på et eller annet vis.

-
-Terje- – 09.11.2006

– I boka "Hyper" møter vi en ung jente med diagnosen AD/HD. Hun prøver hardt for å få kontroll på livet sitt, samtidig som ønsket om en spennende ungdomstid er til stede. Midt i alt dette kaoset, prøver hun i tillegg å holde sykdommen i sjakk. Dette er fortellingen om en ung jentes harde kamp mot AD/HD-sykdommen. Boka var var sterk, rørende og intens. Man ble dratt med inn i boka og dens handlinger, og jeg kunne ikke legge den fra meg da jeg hadde begynt å lese den. Den er svært godt skrevet og en merker at forfatteren har opplevd AD/HD selv. Rett og slett en fantastisk bok, en av de beste jeg noensinne har lest! Jeg anbefaler denne til alle!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hyper:

ADHD

Magnus Jackson Krogh
Innbundet 
272,- 299,-

Dopamin

Alexander Fallo
Innbundet 
332,- 379,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv