Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Den senile landmåleren

Gassen i bånn, beordrer den gamle landmåleren Taavetti Rytkönen, som, uvisst hvordan, er havnet i baksetet på en drosje. Dette er begynnelsen på en strabasiøs ferd gjennom Finland. Den tidligere pansersoldaten Rytkönens minne er ikke hva det var, men kampviljen er det ingenting å si på, - hvis han bare kunne huske hva han het, hvor han bor og hvorfor lommeboken er stappfull av pengesedler. Les mer

129,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Gassen i bånn, beordrer den gamle landmåleren Taavetti Rytkönen, som, uvisst hvordan, er havnet i baksetet på en drosje. Dette er begynnelsen på en strabasiøs ferd gjennom Finland. Den tidligere pansersoldaten Rytkönens minne er ikke hva det var, men kampviljen er det ingenting å si på, - hvis han bare kunne huske hva han het, hvor han bor og hvorfor lommeboken er stappfull av pengesedler. En senil landmåler, en drosjesjåfør som ikke ønsker seg hjem, en albansk arkitekt, en bosnisk tolk, tolv kvinnelige franske naturister og til tider ganske mye sprit. Rist det sammen, og du får årgangs-Paasilinna. Med stor innsikt formidler Erik Hivju både det varme, underfundige og vilt ustyrlige i Paasilinnas nye roman.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242139764
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Originaltittel
Elämä lyhyt Rytkönen pitkä

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

G
Glad i bøker – 08.06.2010

– I boka Den senile landmåleren møter vi drosjesjåføren Seppo Sorjonen. Han møter en mann som trenger hjelp, og det er Taavetti Rytkønen. Han er en eldre mann med dårlig hukommelse. Sammen drar de avgårde i drosja til Seppo. Taavetti husker ikke hvor han bor, hva han heter eller hvorfor han har lommeboka full av sedler. De opplever mange pussige situasjoner, og et nært og spesielt vennskap etableres. Denne boka er helt annerledes enn de fleste bøker jeg har lest. Den er humoristisk samtidig som den handler om et alvorlig tema. Den er sjarmerende og ei bok jeg anbefaler endre å lese.

e
eplemoss – 08.07.2009

– Den senile landmåleren Taavetti Rytkønen havner av uvisse grunner i kompaniskap med en drosjesjåfør. Han er uten hukommelse, men kampviljen til å huske og oppleve er ikke glemt. Dette er begynnelsen på en morsom og alvorlig fortelling om en begivenhetsrik ferd gjennom Finland. På ferden møter man kvinnelige franske naturister, underlige karakterer fra Balkan og mengder med sprit og storfekjøtt. Dette mikses sammen til en underfundig og til tider hylende morsom historie i beste Arto Paasilinna-stil. Han ser med skråblikk på originaler og fremstiller dem med humor og varme. Denne fortellingen berører i likhet med hans andre bøker, alvorlige tema fortalt med et humoristisk blikk.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den senile landmåleren:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv