Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Den merkelige hendelsen med hunden den natten

Christopher er femten år og lider av en mild form for autisme. En dag finner han hunden til Mrs Shears stukket i hjel med en høygaffel og bestemmer seg for, som selveste Sherlock Holmes, å løse mysteriet. Les mer

119,-
Paperback
Utsolgt
Christopher er femten år og lider av en mild form for autisme. En dag finner han hunden til Mrs Shears stukket i hjel med en høygaffel og bestemmer seg for, som selveste Sherlock Holmes, å løse mysteriet. Men under den døde hunden ligger løgner og mørke følelser begravet, og Christophers søken etter synderen leder han mot hans far og hans mor, som skal ha dødd av slag, men er det virkelig slik det er?

Medlemsvurdering:
Boka handler om en 15 år gammel gutt som lider av Asberger(velfungerende autist). En dag finner han hunden til sin nabo stukket i hjel med en høygaffel. Siden det ikke er normalt å stikke en høygaffel inn i en allerede død hund, finner han ut at dette må være et drap. Han bestemmer seg for å løse saken. Vi blir i fortellingen tatt med inn i etterforskningen slik gutten ser det med sine øyne. Er en utrolig tankevekker å få lov å "oppleve" disse hendelser gjennom øynene til en person med Asberger. Brukte fire kvelder på denne boka. Måtte liksom bare lese litt til! God bok!

Eivind

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
255
ISBN
9788253027319
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2004
Originaltittel
The curious incident of the dog in the night-time
Format
19 x 12 cm

Kunders vurdering

E
Eivind – 07.02.2008

– Boka handler om en 15 år gammel gutt som lider av Asberger(velfungerende autist). En dag finner han hunden til sin nabo stukket i hjel med en høygaffel. Siden det ikke er normalt å stikke en høygaffel inn i en allerede død hund, finner han ut at dette må være et drap. Han bestemmer seg for å løse saken. Vi blir i fortellingen tatt med inn i etterforskningen slik gutten ser det med sine øyne. Er en utrolig tankevekker å få lov å "oppleve" disse hendelser gjennom øynene til en person med Asberger. Brukte fire kvelder på denne boka. Måtte liksom bare lese litt til! God bok!

m
mls – 22.05.2007

– Dette er en annerledes bok, og bokstavlig talt en annerledes forteller-stemme. Christopher er autist og ser verden gjennom litt andre briller enn de fleste av oss andre. Sherlock Holmes er en av hans store helter siden han også er opptatt av detaljer. Når Christopher finner naboens døde hund starter han opp sin egen etterforskning og virvler opp mer enn han kunne forestilt seg. Boken gir et lite innblikk i hvordan en autist tenker og sliter med å forstå hva folk mener. For å være litt kritisk vil jeg si at det er synd at nesten alle autister i film og media alltid framstilles som matte- og tallgenier, Rainman er et annet eksempel.

E
Evey – 07.10.2006

– Jeg skjønte tidlig at denne boka kom til å gi meg en helt spesiell leseropplevelse. Det stemte! Boka handler om femten år gamle Christopher som har en mild form for autisme, noe som gjør han ganske sær. Han hater at folk tar på ham og fargene gul og brun, dessuten er han et matematisk geni og har verdens beste hukkommelse. Når naboens hun blir drept med en gaffel, setter han igang sin egen etterforskning - en etterforskning som vil avdekke hemmeligheter han ikke i det hele tatt kunne forutse. Dette er en herlig original bok som tar oss med inn Christophers verden på godt og ondt. Den fenger fra første side og vil garantert gjøre et uutslettelig inntrykk! Anbefales!!

R
Rosa – 30.07.2006

– Måten boken er skrevet på gjør at den er en lek å lese. Christophers autistiske trekk skildres på en rørende, varm og virkelighetsnær måte. For hvert kapittel forstår jeg litt mer, og til tross for at en ikke-autistisk person alltid vil være utestengt fra den verden som her skildres, føler jeg, etter hvert som jeg leser, litt av smerten. Og litt av gleden. Boka er underholdende, både fordi historien er nokså spennende, men mest fordi Christophers tankeverden og reaksjonsmønster røsker opp i den konformitet som preger refleksjoner og handlinger hos mennesker generelt. Gleden og nysgjerrigheten er stor. Men da må smerten og frustrasjonen nødvendigvis også være det.

A
Alexanderkg – 05.04.2006

– Det var med glede jeg leste denne boka. Første gang jeg hørte om den, var det av en god venn som anbefalte meg den og fortalte så mye at jeg bare måtte lese den. Boka handler om den 15 år gamle Cristopher Francis Boone, som lider av Asparges syndrom, en mild form for autisme. En dag finner han hunden til sin nabo Mrs. Shears stukket i hjel, og bestemmer seg for å løse mysteriet. På en helt ny måte får vi innblikk i en liten gutts verden på et nært og rørende plan. Denne boka fikk meg til å le og nesten gråte også, og ikke minst fikk den meg til å se på verden på en annen måte enn før. På grunn av dette står denne boka meg svært nær mitt hjerte, og det håper jeg den gjør oss flere!

M
M. – 25.03.2006

– Å forstå og forholde seg til livet er aldri lett. For en gutt med kaos både utenfor og innenfor hodet er det omtrent håpløst. Allikevel blir vi som lesere revet med at denne enkle logikk - så åpenbart annerledes for oss, men allikevel skremmende lik. Jeg tok meg i å både le og være lei meg på en og samme tid. Denne boka åpnet for en ny forståelse for en verdensopplevelse langt annerledes enn den jeg selv tar inn - men slettes ikke noe dårligere. Dette er en forfriskende annerledes bok. Naiv vil kanskje noen si - men jeg opplever enkeltheten som ekte. At perspektivet er såre enkelt - og allikevel så komplisert - er selve essensen i boka etter mitt skjønn. Absolutt en leseopplevelse du ikke bør gå glipp av!

m
melis – 06.01.2006

– Historien om autisten Christopher er utrolig bra skrevet og forfatter Mark Haddon skriver svært troverdig fra en autists synsvinkel! Boken er lettlest men svært vanskelig å legge fra seg. Christophers oppfatning av og meninger om omgivelsene og det som skjer i hjemmet, på skolen og ellers, gjengis på en finurlig måte. Dette legger et muntert preg på ellers så spesielle og til tider dystre hendelser. Tidvis fremkalles det hos leseren sympati med Christopher de situasjoner han havner i, men han er langt i fra noen hjelpeløs gutt! Historien i seg selv er ikke spesielt omfattende, original eller spennende; det er alle de i utgangspunktet små tingene som gjennom Christopher blir så store, som former boken på en fasinerende måte. Denne boken kan leses gang på gang!

B
BackPacker – 23.12.2005

– Denne boken handler om den 15 år gamle Christopher. Christopher bor alene sammen med far og rotten sin, for moren er død. Han er en autistisk gutt, og opplever store problemer ved hverdagslige gjøremål, mens han på andre felt er meget intelligent. Historien begynner med at nabohunden blir drept, og Christopher - som er en stor fan av Sherlock Holmes, bestemmer seg for å oppklare drapet.
Underveis avdekker han store og små løgner, den største en meget personlig hemmelighet som forandrer livet hans. Boken er meget godt skrevet, og man får godt innblikk i Christophers verden. Boken er morsom og rørende omhverandre, og veldig medrivende. Jeg unnagjorde store deler allerede første kveld, men jeg blir nok å lese denne flere ganger. Selvfølgelig anbefaler jeg den!

H
HB – 05.12.2005

– Dette er en fantastisk historie om Christopher. Han er 15 år, og lider av Aspergers syndrom, dette er en form for autisme. Historien handler om Christophers søken etter morderene på naboens hund, Wellington. I denne søkenden kommer det frem løgner og mørke tanker som helst ikke skulle sett dagens lys, i hvert fall ikke kommet for Christophers ører. Men han gir seg ikke før han har løst alt, til tross for at dette snur totalt opp- ned på livet hans. Det som er ekstra fantastisk med denne boken er at det er Christopher selv som er fortelleren. Vi får rett og slett se verden gjennom øynene på en autistisk gutt. Dette er en bok alle burde lese. Anbefaler den på det varmeste...

I
Inga – 17.10.2005

– Alle som liker Erlend Loe vil elske denne boka. Det er kort sagt en bok for dem som synes bøker flest kan bli litt kjedelige. Man kommer inn i historien med en gang og blir fascinert av den særegne fortelleren, som er svært troverdig skildret som autist. Han har et snodig syn på verden og litt mer nysgjerrig enn faren hans liker. Mens han prøver å finne ut hva som skjedde med moren blir autismen en fordel; han har en fantastisk hukommelse og kan sette sammen informasjon uten de vanlige fordommene som folk har. Hans tenke- og væremåte blir lettere komisk, men man føler aldri at forfatteren gjør narr av ham. Snarere blir han en uvanlig helt. Boka er kanskje ikke dypt rørende, men festlig og underholdende.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den merkelige hendelsen med hunden den natten:

Syngja
Ny!

Syngja

Lars Amund Vaage
Paperback 
229,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Badboy

Jørn Lier Horst
Innbundet 
390,- 429,-

Gå!

Johan Kaggestad
Innbundet 
363,- 399,-
 

Kluter

Bitta Mikkelborg
Innbundet 
318,- 349,-

Logg inn

Handlekurv