Rabattkode: skuddår for -29% på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Kjære Gabriel

et brev

«En utrolig fascinerende bok (...) Som leser blir man så grepet at man nesten ikke kan legge boken fra seg.»

Politiken

Kjære Gabriel er et brev fra far til sønn. Med stor kjærlighet og dyp undring søker forfatteren å forstå hva som gjør Gabriel annerledes enn andre barn, og å sette ord på sorgen, men også på stoltheten og innsikten som knytter seg til opplevelsen av sønnens grunnleggende annerledeshet. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Kjære Gabriel er et brev fra far til sønn. Med stor kjærlighet og dyp undring søker forfatteren å forstå hva som gjør Gabriel annerledes enn andre barn, og å sette ord på sorgen, men også på stoltheten og innsikten som knytter seg til opplevelsen av sønnens grunnleggende annerledeshet. "Denne boka er noe av det vakreste som er skrevet på norsk." Dagbladet "Klokt, nærværende og vakkert om et autistisk barn ... vekker både smil og rørelse samt en sjelden innsikt hos leseren." Dagsavisen "Når bråket etter årets bokhøst har lagt seg, vil det fremdeles finnes noen bøker igjen i hyllene som vil ha betydning i folks liv. Kjære Gabriel av Halfdan Freihow er en slik bok." Adresseavisen "En klok og lydhør kjærlighetserklæring." Bergens Tidende "Kjære Gabriel er intens lesning, svært velskrevet - og så blir vi litt klokere." Aftenposten

Medlemsvurdering:
Dette er en bok som man absolutt bør lese. Den handler om Gabriel, en gutt med atypisk autisme og AD/HD. Mange av de tingene som Gabriel gjør, er forskjellig fra det andre barn gjør. Likevel er hele familien veldig glad i Gabriel. Gjennom boken kommer det fram hvor flott gutt Gabriel egentlig er. Denne boken beviser at selv om noen er annerledes kan de være minst like bra som andre. Jeg føler at man blir kjent med Gabriel gjennom boken - etter at man har lest den er det nesten som at man er en del av familien. Boken tar opp et tema som kanskje er litt tabu, men jeg synes at det er flott at det har kommet en slik bok på markedet. Nå kan folk få øynene opp for hvordan det er å ha et barn med autisme og AD/HD. Og når man leser boken ser man at det går an å finne uendelig med gleder selv om ting blir litt annerledes. Forfatteren trekker oss inn i sin verden på en fantastisk måte, og situasjonen blir skildret veldig bra. Jeg vet per nu ikke om en bedre bok i denne sjangeren.

H

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Font
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788281691261
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«En utrolig fascinerende bok (...) Som leser blir man så grepet at man nesten ikke kan legge boken fra seg.»

Politiken

«Freihows ærlige skildring av deres forhold som varsomt balanserer frustrasjon, angst og iblant en skremmende usikkerhet, med glede og jubel, vil være særlig verdifull for familier som er berørt av autisme, men enhver som er interessert i en nærgående, finsnekret familieerindring, vil finne denne vanskelig å legge fra seg.»

Publishers Weekly

«Kjære Gabriel er intens lesning, svært velskrevet - og så blir vi litt klokere.»

Aftenposten

«For familier med autistiske børn må Kære Gabriel være som et trøstende brev, men Freihows sprog er af en sådan litterær kvalitet, at enhver anden læser vil fryde sig (...) Med Kære Gabriel har Freihow afsløret et sprogligt talent, der meget gerne må kaste flere bøger af sig.»

Weekendavisen

«Denne boka er noe av det vakreste som er skrevet på norsk.»

Dagbladet

«En medlevende skildring av livet med Gabriel og hans univers, fylt av respekt og kjærlighet.»

VG

«Klokt, nærværende og vakkert om et autistisk barn ... vekker både smil og rørelse samt en sjelden innsikt hos leseren.»

Dagsavisen

"Boka er modig og selvutslettende ... Halfdan Freihow skriver om det å komme til kort. Nettopp skildringen av kjærlig ufullkommenhet gjør boka sterk og betydningsfull.»

NRK

«En lärorik och vacker liten bok.»

Dagens Nyheter (S)

«En vakker formidling av det sammensatte forholdet mellom far og sønn.»

Library Journal

Kunders vurdering

D
D – 20.07.2010

– Dette er en flott og litt annerledes bok som så absolutt er verdt å lese. Vi møter Gabriel, med Asperger og AD/HD og er med på å se hvilke utfordringer han har i livet. Vi blir tatt inn til hvordan familien virker til vanlig; familieselskap, turer med båt, ferieturer og skoleavslutninger. Vi får se hvordan Gabriel oppfører seg i ulike situasjoner, og forfatteren prøver selv å forstå hva som skjer og hvorfor det skjer. En utrolig flott bok fra far til sønn! Den er skrevet godt skildrende, og til slutt føler man nesten at man er en del av familien. Absolutt verdt å kjøpe om du vil ha en litt annerledes bok.

i
indi – 19.11.2009

– "Kjære Gabriel" er en nydelig bok som gjorde et sterkt inntrykk på meg. Den er skrevet i form av et brev fra en kjærlig far til sin autistiske sønn, og skildrer dypt og ekte de følelsene sønnen frembringer i ham. Det er en bok som på en gripende måte viser oss Gabriels annerledeshet, og den sorgen og smerten dette volder både ham selv og alle dem som er glad i ham. Men det er også en bok som får frem stoltheten og gleden over denne spesielle gutten, og alle de gledesstundene han bringer. Dette er en bok jeg vil oppfordre alle til å lese. Ikke bare gir den et uvurderlig innblikk i hva det vil si å ha et barn med autisme, men den gir også en varm og levende fremstilling av kjærligheten mellom en far og hans sønn.

M
Mariana – 17.08.2008

– Boka er et brev fra far til sønn. Sønnen Gabriel er ikke som andre barn. Han er autist og har i tillegg AD/HD. Faren forsøker å forstå sønnen og han beskriver gleder og sorger forbundet med det å ha et så annerledes barn. Boka rørte meg dypt, ikke minst pga. den helt bunnløse kjærligheten faren tilkjennegir overfor sønnen gjennom hele boka. Vi får innblikk i hverdagslige utfordringer, guttens måte å håndtere små og store utfordringer på, familiens evne til å ta vare på Gabriel og ikke minst seg selv når ting kommer ut av kontroll - ofte pga. bagateller. Boka er nydelig skrevet, og burde vært pensum i grunnskolen som ledd i innlæring av toleranse for annerledeshet.

H
H – 23.11.2006

– Dette er en bok som man absolutt bør lese. Den handler om Gabriel, en gutt med atypisk autisme og AD/HD. Mange av de tingene som Gabriel gjør, er forskjellig fra det andre barn gjør. Likevel er hele familien veldig glad i Gabriel. Gjennom boken kommer det fram hvor flott gutt Gabriel egentlig er. Denne boken beviser at selv om noen er annerledes kan de være minst like bra som andre. Jeg føler at man blir kjent med Gabriel gjennom boken - etter at man har lest den er det nesten som at man er en del av familien. Boken tar opp et tema som kanskje er litt tabu, men jeg synes at det er flott at det har kommet en slik bok på markedet. Nå kan folk få øynene opp for hvordan det er å ha et barn med autisme og AD/HD. Og når man leser boken ser man at det går an å finne uendelig med gleder selv om ting blir litt annerledes. Forfatteren trekker oss inn i sin verden på en fantastisk måte, og situasjonen blir skildret veldig bra. Jeg vet per nu ikke om en bedre bok i denne sjangeren.

B
Bokormen – 26.10.2004

– ¿Kjære Gabriel¿ er en nydelig bok som gjorde et sterkt inntrykk på meg. Den er skrevet i form av et brev fra en kjærlig far til sin autistiske sønn, og skildrer dypt og ekte de følelsene sønnen frembringer i ham. Det er en bok som på en gripende måte viser oss Gabriels annerledeshet, og den sorgen og smerten dette volder både ham selv og alle de som er glad i ham. Men det er også en bok som får frem stoltheten og gleden over denne spesielle gutten, og alle de gledestundene han bringer. Dette er en bok jeg vil oppfordre alle til å lese. Ikke bare gir den et uvurderlig innblikk i hva det vil si å ha et barn med autisme, men den gir også en varm og levende fremstillingen av kjærligheten mellom en far og hans sønn.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kjære Gabriel:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv