Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

The curious incident of the dog in the night-time

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time is a murder mystery novel like no other. The detective, and narrator, is Christopher Boone. Christopher is fifteen and has Asperger's, a form of autism. Les mer

103,-
Paperback
Sendes innen 7 virkedager
The Curious Incident of the Dog in the Night-Time is a murder mystery novel like no other. The detective, and narrator, is Christopher Boone. Christopher is fifteen and has Asperger's, a form of autism. He knows a very great deal about maths and very little about human beings. He loves lists, patterns and the truth. He hates the colours yellow and brown and being touched. He has never gone further than the end of the road on his own, but when he finds a neighbour's dog murdered he sets out on a terrifying journey which will turn his whole world upside down.

Medlemsvurdering:
Cristopher er en femten år gammel gutt med Aspergers syndrom. Han liker matte, detektivhistorier og hunder, og han liker ikke fargene gult og brunt eller å bli tatt på. Han har aldri gått lenger enn til enden av gata alene. Men når naboens hund blir drept og Cristopher bestemmer seg for å finne ut hvem som har gjort det, forandrer hele livet hans seg. Dette er en bok som både rører ved deg og gir innsikt. Cristopher forstår seg ikke på følelser, og derfor er boka påfallende tørt og følelsesløst skrevet, noe som gjør den veldig overbevisende. I tillegg er den ofte morsom, selv når den er trist, og gir oss et godt og troverdig innblikk i hvordan det er å være Cristopher.

-ikorn

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Vintage
Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
Sider
271
ISBN
9780099470434
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2004
Format
18 x 11 cm

Kunders vurdering

M
Maria – 05.12.2022

– Denne boken er utrolig lettlest, men den er fantastisk bra. Boka handler om Christopher som har Aspergers som skriver en bok der han etterforsker hvem som har drept nabo hunden. Boka er skrevet som «jeg person» og jeg har sjeldent lest en bok der man føler at man er i situasjonen og man er personen man leser om. Dette er en bok jeg absolutt mener alle bør lese. Den er veldig lærerik på mange måter!

-
-ikorn – 11.05.2009

– Cristopher er en femten år gammel gutt med Aspergers syndrom. Han liker matte, detektivhistorier og hunder, og han liker ikke fargene gult og brunt eller å bli tatt på. Han har aldri gått lenger enn til enden av gata alene. Men når naboens hund blir drept og Cristopher bestemmer seg for å finne ut hvem som har gjort det, forandrer hele livet hans seg. Dette er en bok som både rører ved deg og gir innsikt. Cristopher forstår seg ikke på følelser, og derfor er boka påfallende tørt og følelsesløst skrevet, noe som gjør den veldig overbevisende. I tillegg er den ofte morsom, selv når den er trist, og gir oss et godt og troverdig innblikk i hvordan det er å være Cristopher.

s
scarlett – 08.04.2009

– Christopher Boone er autist, og hater at folk tar på ham. Han klemmer foreldrene sine ved å berøre fingertuppene deres, og han legger seg ned og skriker dersom det er for mange fremmede rundt ham. Han hater brunt og gult, men får gode dager dersom fire røde biler passererer rett etter hverandre. Når Christopher til sin store skrekk oppdager at nabohunden er drept på en grusom måte, bestemmer han seg for å oppklare saken. Christopher er fan av Sherlock Holmes, og skriver en bok om sine oppdagelser. Detektivarbeidet hans fører ham ikke bare nærmere løsningen på drapsgåten, men også nærmere sannheten om hans egen familie. Boken er vidunderlig å lese - den er herlig naiv og ujålete, skrevet fra en unggutts ståsted. Den kan knapt sammenlignes med noen andre bøker, og er virkelig en rørende, varm og annerledes bok, en bok du bør lese, og anbefale videre.

T
TA – 25.03.2009

– This book is fare better in English than the transcribed Norwegian version. I would highly recommend those who can to read it in the original language. There are funny remarks that are really "lost in translation". This is a book about an autistic boy, Christopher, who has a great talent for math. This is illustrated throughout the book and makes for good laughs and some head ace for the reader. At least for those with some knowledge in the field of math. In addition this is a really nice written book, easy to read and the way you kind of get to be inside the boys mind is splendid. This is also a bit educating for us that don't know any autistic people. I do have to warn though, this is NOT a normal novel. It is quite special, but for me a very good read. This is a novel that I have given as a present to many of my friends and I recommend it for everyone asking for a tip for some light reading

L
L – 11.10.2007

– Til å begynne med blir denne boka, av fortelleren selv, presentert som en detektivfortelling, men etter hvert kommer det fram at den er mye mer enn som så. Men begynnelsen, altså: Femten år gamle Christopher, fortelleren, finner Wellington, Mrs Shears puddel, drept i hagen hennes. Han vil så gjerne finne ut hvem som står bak, og Shioban har sagt at han kan skrive ei bok, så da vil han skrive om det. Men faren hans vil ikke at han skal gjøre det, verken at han skal undersøke drapet eller at han skal skrive bok om det. Og etter hvert begynner vi som lesere å forstår mer enn det Christopher selv gjør. Historien er ganske trist og alvorlig, men samtidig er den hysterisk morsom. Den er dessuten veldig lettlest.

V
Vegar – 22.09.2007

– Christopher Boone er ikke som deg og meg! Han er et matematisk geni og vet mye om mye, men er også et mentalt avvikstilfelle. Han kan ikke lyge, forstår ikke metaforer, skjønner ikke når folk blir sure, synes ikke vitser er morsomme, tåler ikke nærkontakt med mennesker og kan ikke spise noe som er gult eller brunt. I det hele tatt er han en usedvanlig interessant figur. Denne boka er Christophers historie, fortalt i førsteperson. Historien i seg selv er ikke alt for original eller alt for spennende, men boka er så velskrevet og Christophers fortellerstemme så verdt å høre på at det gjør hans odyssé leseverdig. En flott bok.

O
Olsen – 14.04.2007

– Denne boken er tilsynelatende en veldig naiv og enkel bok. En barne- eller ungdomsbok for å regne. Men dette er bare på overflaten. På samme måte som hovedpersonen Christopher, stort sett befinner seg på overflaten i sin omgang med gjenstander, andre mennesker og sine tvangstanker. Christophers skal ha en mild form for autisme, men er lett å identifisere seg selv eller andre man kjenner med. Han blir nærmest et bilde på mennesket "to come". Boken inneholder så mange interessante observasjoner og poenger. Og sier mange av de tingene som kanskje man opplever at kan være banale eller unødvendige å si. Men akkurat dette er det som gjør den verdt å lese, og gjør den original.

T
Tina =) – 21.03.2007

– Vi fikk i oppgave å lese denne boka i engelsken, og da jeg hørte tittelen tenke jeg "skal vi lese en bok på 250 sider som handler om en gutt som ska finne ut hvem som drepte naboen hund"? Heldigvis tok jeg feil, boken handler om alle hemmelighetene Christopher, hovedpersonen, finne ut mens han løser drapsmysteriet. Boka er veldig godt skrevet, inneholder både humor og alvor. Christopher, som har aspergers syndrom, er fortelleren. Han sier at han ikke sjønner humor, og har mange rare og morsomme fakter. Vi som leserer sjønner tingene mye fortere enn han. En varm og god bok jeg anbefaler alle å lese!

d
deadcyclo – 28.02.2007

– The curious incident of the dog in the night-time handler om en autistisk gutt som elsker detektivhistorier og vil være detektiv selv. Da han etterforsker drapet på naboens hund, oppdager han noe han ikke visste om sin far. Han legger ut på en reise for å flykte fra sin far, og dra til sin mor. Historien er en oppdagelsesferd i verden sett fra øynene til en autistisk gutt. Historien er helt fantastisk, og noe helt nytt. En ny synsvinkel på verden rundt oss. Boka får oss til å gråte, boka får oss til å le. Det er helt fantastisk hvordan forfatteren klarer å leve seg inn i denne guttens verden. Historien er utrolig realistisk, og får en til å tenke litt annerledes på de viktige saker her i verden. Anbefales på det varmeste.

H
HG – 08.02.2006

– Christopher er en ung gutt som har en mild form for autisme, Asbergers syndrom. en dag finner han naboens hund død på plenen utenfor huset hennes. Dette setter i gang mange hendelser i Christophers liv. Han bestemmer seg for å skrive en bok og for å finne ut hvem som drepte hunden Wellington. Den reisen som Christopher legger ut på skal vise seg å forandre hele livet hans. Dette er en veldig sterk historie, om et menneske som har en helt annen måte å se verden på, om en gutt som strever med å finne meningen med tilværelsen. Christopher er nydelig beskrevet av forfatteren, og man får straks veldig sympati for ham. Dette er boka som fikk meg til å forstå litt av hva asbergers syndrom faktisk går ut på, og dette er en bok jeg anbefaler på det varmeste!

i
isolde – 13.01.2006

– For meg som lærer i videregående skole har denne boka gitt mer innsikt i hvordan en annerledes tenkende oppfatter samfunnet rundt seg, enn alskens informasjonsmøter med folk fra PPT-tjenesten! Det er et tankekors! Hovedpersonen Christopher er meget intellektuell, men av verden rundt seg oppfattes han som rar fordi han ikke forstår metaforer eller slanguttrykk. Dessuten må han ha struktur på dagene og aktivitetene sine. Da føler han seg trygg. Det fine er at han hele tiden forklarer hva han tenker, og sånn sett klarer vi å bli med å reisen i sinnet hans med full forståelse av hvordan han har det. Når han bestemmer seg for å finne ut hvem som har drept naboens hund, havner han i situasjoner han aldri hadde drømt om å havne i, og nå må han takle det alene. Og hva gjør man når man skal dra til London og ikke kan fordra å snakke med fremmede, langt mindre oppholde seg i rom med mange mennesker på en gang? Denne boka burde være pensum for folk som skal jobbe med barn og ungdom, og den er et must for alle som er interessert i hvordan andre tenker.

h
hb – 30.07.2005

– Dette er en bok jeg aldri hadde trodd var så bra første gangen jeg så den, men da jeg begynte å lese den ble jeg hektet.
Vi får se verden gjennom en syk gutts øyne, noe som for de fleste en helt ny vinkel å se ting på. Jeg blir rett og slett imponert over måten han tenker og oppfører seg. Boken er både morsom og trist. og det til tross for at forfatteren ikke har brukt vitser og metaforer. Det er en bok som er lett og lese, og som alle burde lese. Jeg sier bare nyt den...

l
lily – 20.06.2005

– This book ruined my life. Seriously. In the good way of course. I sat down with it one afternoon, and a few hours later I was done and filled with the terrible emptiness that comes when you finish a truly great book. It's written by Christopher, a fifteen year old, autistic boy. Gifted with a logically superb brain, but unable to understand even basic human emotion. His life is run by rules and routines, and the cars he observes on his way to school (four red cars in a row makes it a Good Day, four yellow makes it a Black Day). He likes math, but dislikes metaphors because they are lies. His mother is dead, but he doesn't find this sad. After all her molecules is still here somewhere. But one night he finds the neighbours dog killed, and decides to solve the murder, thus turning his life upside down in the process. The writing is unlike anything I have ever read, and the writers emphatic characterisation of an autistic boy is incredibly realistic. Nothing I can say will justify this book, it deserves a 10, and you need to read it Right Now.

l
lily – 23.05.2005

– This book ruined my life. Seriously. In the good way of course. I sat down with it one afternoon, and a few hours later I was done and filled with the terrible emptiness that comes when you finish a truly great book. It's written by Christopher, a fifteen year old, autistic boy. Gifted with a logically superb brain, but unable to understand even basic human emotion. His life is run by rules and routines, and the cars he observes on his way to school (four red cars in a row makes it a Good Day, four yellow makes it a Black Day). He likes math, but dislikes metaphors because they are lies. His mother is dead, but he doesn't find this sad. After all her molecules is still here somewhere. But one night he finds the neighbours dog killed, and decides to solve the murder, thus turning his life upside down in the process. The writing is unlike anything I have ever read, and the writers emphatic characterisation of an autistic boy is incredibly realistic. Nothing I can say will justify this book, it deserves a 10, and you need to read it Right Now.

B
Bolla Pinnsvin – 13.01.2005

– Dette er en god bok, men ikke på den måten bøker vanligvis er gode. Det som gjør den interessant er ikke historien i og for seg, eller antallet spennende karakterer, men jeg-personen, Christopher, og måten han forteller den på. Bakgrunnen for historien er en heller banalt mord-mysterium: naboens hund, Wellington, blir drept. Den autistiske Christopher (som har et usedvanlig talent for matte, men heller begrensede sosiale evner) bestemmer seg for å løse det. Resultatet blir mer opprivende enn hverken Christopher eller leseren ville antatt ved bokens begynnelse. Og det er dette som gjør boken god: vendingen, og hvordan betydningen av den blir forsterkest av den naivistiske fortellerstemmen. For de matematisk interesserte finnes det også et laaaaangt matte-stykke bakerst i boken. Vi andre kan more oss over at kapitlene er nummerert med primtall heller enn den vanlige 1,2,3... Boken anbefales definitivt.

N
Nikki – 15.12.2004

– Boka beskrives på flere nettsteder som en ungdomsbok, men jeg vil trygt anbefale den for alle voksne. Denne boka ga meg mer enn noen annen bok har gjort på lenge! Bokas stemme er en autistisk gutt, og forfatteren har klart å skrive en tekst som gjør at jeg faktisk tror på hovedpersonen. For meg fremstår det som en troverdig fortelling, og det er en fortelling som fascinerer og fengsler meg. Boka er lett å lese, og har en fin fremdrift. Den ble aldri kjedelig, men var tvert imot vanskelig å legge fra seg. Jeg har allerede lest den flere ganger, for å være sikker på at jeg får med meg alt. Dersom du har lyst til å lese en "annerledes" bok som vil gi deg noe å tenke på, kan denne boka trygt anbefales!

R
Rolf Bjaanes – 14.12.2004

– Om skolebussen møter 4 røde biler på vei til skolen blir det en Super God Dag. Om den møter 4 gule biler blir det en Sort Dag. Dette tenker Christopher Boone, en liten gutt som vokser opp i et lite nabolag i Swindon et par timer utenfor London, England. Boken er hans fortelling om hvordan verden er. Og om det som skjedde med hunden den natten. Man går fra sympati til endeløs beundring for hva denne lille karen kan og jeg garanterer at du lærer noe av denne boken. Uansett så får du en god leseopplevelse. QED (quod erat demonstrandum)

N
Nostrilhead – 09.12.2004

– Christopher er en femten år gammel gutt med Aspergers syndrom. En dag finner han Wellington, hunden til naboen, drept og bestemmer seg for å være detektiv og finne ut hvem som er morderen. Dette er en veldig sjarmerende bok som klarer å være både morsom og trist på en gang. Vi får hele historien servert fra en autists perspektiv, og forfatteren har fått til dette på en glimrende måte. Det ligger sikkert masser med reasearch bak denne boken. Dette er en av de bøkene som alle burde lese. Den gir et interessant og tankevekkende innblikk i hvordan det er å være autist. Det består ikke bare i å kunne regne store summer i hodet. Jeg vil faktisk gå så langt som å kalle denne boken for rørende. Anbefales på det sterkeste.

F
Fjoddelord – 04.12.2004

– En forfatters ambisjon er gjerne å få leseren til å se verden med andre øyne, å oppdage den på ny, å avsløre at hva vi tar for gitt er verdt å se nærmere på. Forfatterens taktikker kan være mange - fra Tolstoj og hans hest til klappjakt på klisjeer eller bevisst vanskelig språk. Mark Haddons metode er genial i sin enkelhet - en enkelhet som kommer av at fortelleren er en person som har store vanskeligheter med å forstå det underforståtte og svarer med å konstruere sine egne regler og sin egen verden. Hvorfor er dette interessant? Både fordi det utfordrer ens eget syn på verden, men først og fremst fordi det finnes mange mennesker i samfunnet vårt som ligner på bokens hovedperson. Forøvrig er boken fin å lese på engelsk for f.eks. ungdomsskoleelever eller andre med middels engelsknivå.

P
Panne – 11.11.2004

– Historien om Christopher passer for både barn, ungdom og voksne fordi den har så mye å si på så mange nivåer. Jeg syntes det var veldig interessant å få et innblikk i verden slik en gutt med autistiske trekk ser den - hvor skremmende andre mennesker kan være for en som har så store problemer med å forholde seg til folk selv om han er veldig intelligent. Det beste med boka var at jeg klarte så godt å identifisere med med Cristopher - kanskje vi alle har autistiske trekk til en viss grad? Uansett passer boka for alle. Søt og hjerteskjærende.

l
lillemo – 04.11.2004

– Denne boken var for meg en særdeles fengende opplevelse. Ikke først og fremst på grunn av "mysteriet" som driver handlingen og hovedpersonen i boken fremover, men mye på grunn av hvordan jeg følte at jeg, som leser, ble inkludert i nevnte hovedpersons tankevirksomhet. Her er det både rom for undring og logikk og en streben etter å forstå en verden som til tider nok kan virke ganske forvirrende og kaotisk. Med dette klarer forfatteren å gjøre nevnte hovedperson nær leseren, på tross av den avstanden man kanskje vanligvis føler med mennesker med autistiske trekk. Denne boken anbefales absolutt, og om du som meg lar deg sjarmere av ulike menneskelige verdener, vil du nok forlate boken med et smil om munnen.

Oppdag mer

Bøker som ligner på The curious incident of the dog in the night-time:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Lemen

Kirsti Blom
Innbundet 
218,- 249,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv