Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Føling

roman

Føling er en intens og direkte roman om hvordan det er å leve med en kronisk sykdom, hvordan det innvirker på alle de tingene i livet vi ellers tar for gitt og aldri tenker over. Den diskuterer hva det vil si å være syk, hva det betyr når det er kroppen som angriper kroppen, og hvordan sykdommer også alltid oppfattes som et moralsk problem. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 1 virkedag
Føling er en intens og direkte roman om hvordan det er å leve med en kronisk sykdom, hvordan det innvirker på alle de tingene i livet vi ellers tar for gitt og aldri tenker over. Den diskuterer hva det vil si å være syk, hva det betyr når det er kroppen som angriper kroppen, og hvordan sykdommer også alltid oppfattes som et moralsk problem.

"Diabetesen er en følge av å ødsle med begjærene sine. Det er grådighetens sykdom. Det er mangel på begrensning. Sykdommen rammer den som styres kun av følelser. Den som ikke eier fornuft, selvbeherskelse. Den interne blodsukkerkontrollen er å kjenne etter hva man føler. Når en diabetiker får lavt blodsukker kaller man det til og med føling. Diabetes er straffen for å legge følelsene sine på utstilling, gå med følelsene utenpå, uten hemning. Straffen over for stor appetitt, for stor livsappetitt. Skammen over for mye følelser. Skammen over for mye begjær.
Diabetes er vulgaritetens sykdom. Hvis tuberkulose er et kjærlighetsdikt, er diabetes porno. Hvis minimalisme er frykten for kropp, er diabetes maksimalisme. Diabetes er kropp. Diabetes er mat og urin. Det er blod og urin. Det er sukker i blod og urin. Det er skam." Føling er en roman om diabetes, en roman om å vokse opp, om å være ung og om kampen for å akseptere seg selv.

Medlemsvurdering:
En intens fortellerstemme tar leseren gjennom et liv styrt av diabetes, men der hovedpersonen helst vil bestemme selv. Fantastisk debut av Ragnhild Eskeland.

Trude Kolaas

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Pelikanen
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
315
ISBN
9788283830040
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
21 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

T
Trude Kolaas – 04.10.2018

– En intens fortellerstemme tar leseren gjennom et liv styrt av diabetes, men der hovedpersonen helst vil bestemme selv. Fantastisk debut av Ragnhild Eskeland.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Føling:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ta vare

Vigdis Hjorth
Innbundet 
305,- 349,-
 

Uke 40

Taran L. Bjørnstad
Innbundet 
288,- 329,-
 

Elsk meg

Sophie Elise Isachsen
Innbundet 
363,- 399,-
 
Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv