Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Idiotene

"... et vektig bidrag til litteraturen som spør hva fysisk "normalitet" er."

Maria Olerud, Morgenbladet

Mikkel Øyen skriver i sin debutbok Idiotene frem barn og unge, voksne og gamle med sårbare og slitne kropper, i svømmehaller, på utesteder, i skogen, i taxier og i skolegårder. Side om side eksisterer disse kroppene med de funksjonsfriske pleierne, assistentene, sjåførene, mødrene og fedrene. Les mer

429,-
Sendes innen 3 virkedager
Mikkel Øyen skriver i sin debutbok Idiotene frem barn og unge, voksne og gamle med sårbare og slitne kropper, i svømmehaller, på utesteder, i skogen, i taxier og i skolegårder. Side om side eksisterer disse kroppene med de funksjonsfriske pleierne, assistentene, sjåførene, mødrene og fedrene.

Våre kroppers ulikhet gjør at for eksempel lengsel, glede, sorg og bitterhet erfares forskjellig. Den unge mannen med krykker ser de friske kroppene danse tango på en åpen plass i byen. En jente har voldsfantasier om guttene som etterlignet spasmer foran rullestolen hennes. Og en ung kvinne undrer seg over om ikke rullestolbrukerne i parken også kjenner på en form for frihet.

Idiotene er en prosasamling der ulike stemmer og perspektiver kommer til uttrykk. Slik skrives et flettverk av erfaringer frem, uten at harme eller konklusjoner lukker tekstene.

- Hundekroppen er plassert mellom bena hennes, de har tatt av fra gangveien og står stille i grøften. Båndet er stramt, og hun holder bestemt rundt kjeven dens, forsøker å stanse bjeffingen. Idet mannen med krykker går sakte forbi stirrer hun stivt fremfor seg mens hun hvisker dette går bra, det er ikke farlig.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
141
ISBN
9788202811662
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Format
21 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"... et vektig bidrag til litteraturen som spør hva fysisk "normalitet" er."

Maria Olerud, Morgenbladet

«... full av øyeåpnende observasjoner.» «Mikkel Øyen har skrevet en bok som med litterær tyngde oppsøker blindsonene i norsk samtidslitteratur.»

Anne Merethe K Prinos, Aftenposten

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Idiotene:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Kina

Sun Heidi Sæbø
Innbundet 
363,- 399,-

Ekko

Lena Lindgren
Innbundet 
345,- 379,-

Liv

Jakob Brodersen
Innbundet 
249,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv