Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Idas dans

en mors beretning

Boka handler om Ida som 18 år gammel rammes av leukemi. Idas mor, Gunnhild, følger her datteren gjennom den 14 måneder lange sjukdomsperioden, fram til hun dør. Boka handler om sjukdom og død, og om kjærligheten til livet. Les mer

348,-

398,- Spar: 50,-

Sendes innen 3 virkedager
Boka handler om Ida som 18 år gammel rammes av leukemi. Idas mor, Gunnhild, følger her datteren gjennom den 14 måneder lange sjukdomsperioden, fram til hun dør. Boka handler om sjukdom og død, og om kjærligheten til livet.

Medlemsvurdering:
Fantastisk bok, må leses. Denne rørte virkelig ved meg, samtidig som jeg fikk mot til å se ting et nytt perspektiv og input på hvordan man kan jobbe seg gjennom vanskelig hendelser i livet. Forfatteren er moren til bokas hovedperson, kreftsyke Ida. Hun forteller om kampen mot kreften, og hvordan familien utvides og står sammen i den vanskelige tiden. Boken er også en sterk historie om kjærlighet, håp og samhold. Definitivt et must å lese, anbefales virkelig!

Ingrid E

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Dinamo forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
297
ISBN
9788280711199
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2005
Format
22 x 15 cm
Serie
Ida

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

I
Ingrid E – 08.01.2011

– Fantastisk bok, må leses. Denne rørte virkelig ved meg, samtidig som jeg fikk mot til å se ting et nytt perspektiv og input på hvordan man kan jobbe seg gjennom vanskelig hendelser i livet. Forfatteren er moren til bokas hovedperson, kreftsyke Ida. Hun forteller om kampen mot kreften, og hvordan familien utvides og står sammen i den vanskelige tiden. Boken er også en sterk historie om kjærlighet, håp og samhold. Definitivt et must å lese, anbefales virkelig!

M
Malin – 17.11.2010

– Denne boken var rett og slett helt nydelig! Utrolig rørende og vakker bok. anbefales på det sterkeste! Jeg lo, gråt og smilte om hverandre gjennom hele boka. Familien prøver å leve så normalt som mulig, selv med Idas alvorlige diagnose - Leukemi. En av de beste bøkene jeg noen gang har lest.Hva skal jeg lese nå? Nå som jeg har lest en av de vakreste bøkene i verden?

G
Glad i bøker – 27.06.2009

– Boka "Idas dans" er skrevet av Gunnhild Corwin, og er historien om hennes egen datter Ida. 18 år gammel får Ida beskjed om at hun har leukemi. Mor og datter følger hverandre svært tett gjennom datterens sykdom. Vi får høre om oppturer og nedturer om håp og fortvilelse. Boka er svært personlig og gripende. Det er beundringsverdig å klare å skrive og utlevere sine følelser på denne måten. Hele familien lever med Idas sykdom i fjorten måneder før hun dør. Jeg ble helt grepet av denne boka og hvordan familien valgte å leve sitt liv gjennom dette. Dette er ei bok det er virkelig verd å lese.

B
BC – 29.05.2009

– Legene må ha gjort en feil. Ida er jo bare 18 år gammel og har hele livet å se frem til. Ungjenta kan umulig ha leukemi. For attenåringen blir diagnosen starten på en kamp for å overleve. Hver minste ting som tidligere hadde var tatt for gitt, ble nå tøffe utfordringer i hverdagen. Som 18-åringer flest gledet Ida seg til russetiden, men etter sykdommen inntraff skulle det ikke bli som forventet. Boka er skrevet av hennes mor, og beskriver Idas tapre kamp for å få leve. Kjempesterk bok, som absolutt setter ting i perspektiv. Etter boka lærer en å sette pris på de små tinga i hverdagen, og virkelig være glad over at en er i live.

I
Ida Marie – 18.03.2009

– Denne boken er en fantastisk beretning om Ida på 18 år som helt brått og uten forvarsel får vite at hun har laukemi. "Idas dans" handler om Idas tapre forsøk på å overvinne den grusomme sykdommen som har tatt plass i henne, og historien er skrevet på en flott måte. Boken er en varm historie fortalt fra en mors synspunkt spekket med varme, kjærlighet og mot. Boken tar for seg situasjoner det er umulig å fortså, umulig for mennesker som ikke har kjent det på kroppen selv. "Idas dans" er en veldig sterk og trist historie, men på samme tid en flott og god fortelling. Jeg anbefaller denne boken til alle.

L
Lille søss – 25.08.2008

– Denne boken handler om Ida som er en ung og sprudlende jente som får leukemi i en alder av 18 år! I denne boken følger vi de siste fjorten månedene av livet hennes. Tross denne sykdommen gjør Ida ting som hun fremdeles elsker å bedrive tiden med, nemlig å danse ballet! Her får vi vite hvordan hun har det, fortalt gjennom hennes mor øyne. Dette er boken om sorgen og kjærligheten og kampen for å kunne overleve. Man blir selv påvirket. Dette er en meget gripende bok som er en sann historie skrevet av Idas mor Gunnhild Corwin som er hennes aller første bok. Dette er en bok som alle burde lese! Anbefales!

K
Karolinex – 29.06.2008

– Idas Dans er en gripende og en rørende bok. Denne boken handler om 18 år gamle Ida som får diagnosen: Leukemi. Idas mor forteller om hennes datters siste 14 måneder av livet, via denne boken. Man får vite alt som skjedde rundt hun og hvordan hun levde sine siste dager sammen med sine venner og sin familie. Selvom det er sykdom blandt denne familien, holder de sammen. Hun forteller om oppturene og nedturene de hadde, mens håpet alltid var der. Dette er en bok om livet og kjærligheten, sykdom og ikke minst døden. Man blir rørt til tårer etter å ha lest denne boken. Dette er en bok med en trist handling og mange kloke ord. Dette er boken om sorg og glede. Anbefales!

K
Karolinex – 04.06.2008

– Bli med, i denne triste historien om Idas siste fjorten måneder. Her møter vi: Sorgen, kjærlighet til livet og om kreft-sykdommen leukemi. Med tiden som et hinder, må 18 årige Ida kjempe for livet med mye smerte. Med blod svette og tårer i hennes siste fjorten måneder, sprer hun glede, sorg og kjærlighet til de hun elsker. Med en mors styrke og kjærlighet som støtter og alltid er der klarer Ida seg igjenom hennes aller siste dager og åndetrekk. Idas dans, en gripende historie om håp,sorg og kjærlighet. Anbefales på det sterkeste å lese. Ikke en side er tørr etter å ha lest dennne boken!

N
Nina – 24.03.2008

– "Idas dans" er en mors beretning. Den handler om Ida på 18 år som får akutt leukemi (blodkreft). Dette er starten på en 14 måneder lang behandlingstid med både oppturer og nedturer, gråt men også glede og ikke minst den enorme kjærligheten mellom en forelder og dens barn. Fra første side blir man dratt inn i morens fantastiske fortellerånd, og 300 sider senere sitter du igjen med et hav av følelser og tanker. Dette er en bok alle bør lese, man får et helt nytt perspektiv på det livet vi lever. Man sitter igjen med en tanke: Carpe Diem, lev i nuet, man vet aldri når døden legger sin hånd på vår skulder. En bok som dette holder ikke et øye tørt. En meget trist bok men også en bok som treffer i hjertet.

M
Medlemsnr. 85621432 – 06.02.2008

– Idas dans er ei sterk bok om kampen for livet. Ida er ei sterk ballettjente som plutselig får diagnosen leukemi. Foreldre, søsken, svogere og venner gjør sitt beste for at Ida skal ha det bra, men det er mor Gunnhild som er den viktigste omsorgspersonen. Gunnhild Corwin har skrevet ei sterk og rørende bok om sin datters kamp og tap for livet. Ho lovte dottera å skrive denne boka, og det har ho gjort med glans. Eg har lest denne boka fleire gonger, men de siste 4-5 kapitlene er like tøffe kvar gong, og blir tilbrakt med store mengder Kleenex. Den er vel verdt å lese, du vil ikke bli misfornøyd.

T
T. – 16.01.2008

– Dette er en mors skildring om hvordan det er å ha en syk tenåringsdatter. Historien starter rett før Ida får diagnosen, og vi følger henne videre i boken gjennom oppturer og nedturer. Vi får høre om hvordan kjæresten til Ida stiller opp, til tross for at moren ikke liker han. Vi får også se hvordan vennekretsen til Ida og foreldrene stiller opp og bryr seg. Dette er en rørende bok om noe som er veldig aktuell siden kreft er noe som rammer de fleste i løpet av livet, enten som syke selv, eller pårørende. Likevel er denne boka litt spesiell siden den handler om en dødssyk tenåringsjente, som egentlig burde ha hele livet foran seg. Anbefales! Og husk lommetørkle.

S
S. – 14.01.2008

– I mine øyne er dette en fantastisk bok, faktisk er den blitt en av favorittbøkene mine. Selv om det er en trist bok, er det samtidig en nydelig og rørende fortelling om Ida, hennes kamp mot kreften, kjærlighet og samholdet i Corwin familien. Selv om Ida har en dødelig sykdom prøver hun å leve livet så normalt hun bare kan og hun viser en enorm kampvilje. Dette er en sterk, rørende og godt skrevet bok om en bestemt ung jente, Ida. Anbefales på det sterkeste.

M
Marte – 07.10.2007

– Dette er en mors beretning om sin datters kamp om leukemi og deres siste år sammen etter diagnosen blir stilt. Mor skildrer en ubegripelig og håpløs situasjon, men klarer likevel i sitt verk å gripe leseren med sin fortelling. Vi blir deltagere i familiens sorg, men også gleder. Vi deltar i hele behandlingsprosessen og hvordan sykehuspersonal aktivt har støttet familien i denne vanskelige prosessen. Dette er en bok skrevet av en mor full av kjærlighet til sin datter, som likevel våger å vise sine svakheter når hun selv er oppløst i sorg. Boken gir et innblikk både i hvordan det er å være kreftpasient, pårørende, og i sorg. Men den gir også et dypt perspektiv på livet, og de små gleder man kan nyte, både som dødsyk og frisk.

C
Carina – 14.07.2007

– Ida er 18 år og en populær og sprudlende jente. Dans er livet hennes! Men en dag får ho diagnosen kreft og hele hennes verden går i oppløsning. Fra å være frisk blir ho plutselig innlagt på sykehus og er alsvorlig sjuk. Boken er skrevet av hennes mor, og den er utrolig personlig! Vi opplever alt fra moren sitt ståsted, og det gjør alt så utrolig mye levende og trist. Dette må være den absolutt tristeste boken eg har lest! Vi følger familien i 14 måneder, gjennom oppturer og nedturer. Gunnhild Corwin er overraskende ærlig om alt, og det gir boken et mer personlig preg. En bok eg anbefaler av hele mitt hjerte!

M
Margrethe – 09.04.2007

– Idas dans er en bok skrevet av en mor om en vanskelig periode. Ida, datteren, har akkurat fått vite at hun har leukemi. Ida er en sterk, glad og optimistisk 18-åring som lever for å danse. Når hun får vite om leukemien kan hun ikke tro det. Hun blir lagt inn på sykehuset med en gang, og får sin første cellegift-kur. Dette er bare starten. Videre kommer mange opp og nedturer, og man får se hvor utrolig sterk Ida er. Til tross for sin dårlige tilstand holder hun hodet hevet. Dette er en utrolig sterk beretning. Jeg må innrømme av jeg ofte lot tårene renne mens jeg leste den. Det er ikke det at boken er skrevet spesielt godt, men det er så utrolig vakker historie. Dette er en bok som virkelig får deg til å tenke på hvor godt du har det, og hvor heldig du er som er frisk. Ordtaket "Lev her og nå" har fått en helt ny betydning for meg etter å ha lest denne boken. Anbefales på det aller sterkeste!

t
tonemor – 01.04.2007

– Idas dans er ei bok som Idas mor, Gunnhild, skrev da de fikk vite at deres 18 år gamle datter hadde fått leukemi, blodkreft. Plutselig er den aktive, balettdansende, sunne jenta deres dødssyk, og livet blir snudd totalt opp-ned. Vi får et ærlig innblikk i hvordan de neste 14 månedene av deres og Idas liv fortoner seg. Her er det både oppturer og nedturer, kjærlighet og sorg, mot, tro og håp. Det tok ikke mange sidene før jeg kjente tårer i øyekroken, og det var flere steder i boka der jeg virkelig ble trist og levde meg inn i handlingen. Mens jeg leste tok jeg meg selv i å håpe, akkurat som resten av familien og Ida, at dette ville gå bra, at hun ville overleve! Selv om vi allerede på første side og baksideteksten av boka vet at det ikke endte slik, dessverrre... En utrolig vakker, følelsesrik og fin bok, fylt med kjærlighet, nærhet og varme. Jeg ble imponert over hvilken styrke Ida viste i denne boka, tross gjennom alle smertene, nedturene og den vanskelige tiden. En bok jeg kan anbefale på det aller, aller varmeste, en bok som kommer til å sitte i meg lenge.

M
Mia – 22.11.2006

– Idas Dans handler om 18 år gamle Ida som får leukemi. Vi får være med Ida og familien (spesielt da Idas mor, som har skrevet boken) gjennom hele sykdomsperioden, fram til natten da Ida dør. Idas Dans er basert på dagboken til Idas mamma, og det er henne vi kommer nærmest innpå. Det er vanskelig å kritisere en bok som er så personlig, det eneste jeg har å innvende er at man kanskje skulle ønske at flere av personene rundt Ida fikk litt større plass i boken. Dette er en bok som så absolutt anbefales, det er en særdeles sterk, engasjerende og rørende beretning.

S
SMarie85 – 08.07.2006

– Jeg kom kun til side 13 før tårene begynte å trille fra øyekroken, og de trillet jevnt og trutt gjennom hele boka. Den forteller en historie om Ida som bare er 18 måneder gammel når hun får leukemi - blodkreft, gjennom morens øyne. Ingen fortjener å ha kreft, og ekstra ille er det når et ungt liv går tapt. En sunn ungdom som Ida var, som hadde gode venner og var aktiv danser, er det selvsagt tragisk å miste, men ved å skrive denne boken tror jeg at det har hjulpet forfatteren å bearbeide sorgen, for hun skriver så ekte og legger ikke skjul på noe. 14 måneder med opp og nedturer tærer på en kropp det snart ikke er noe igjen av, og til slutt må hun gi tapt, desverre. Jeg vil anbefale denne boken til de som virkelig vil ha en leseropplevelse av de sjeldne, enten du er ung eller gammel. Denne boken rører ved alle, så sett deg i en sofakrok under et pledd og ha kleenex'en i nærheten!

N
Nini – 28.05.2006

– Tårene trillet i to timer, og det er ingen enkel bok å lese. En families tap av en elsket datter, søster og kjæreste er vondt å ta del i. Allikevel sitter en igjen med følelsen av håp og kjærlighet. Gunnhild Corwin deler av sine opplevelser uten å hverken svartmale eller legge at pastellskjær over det hele. Kreft er ingen vakker sjukdom, men mennesket Ida er vakkert. Og det er henne vi blir kjent med. Jeg er sikker på at for de som kjente Ida er dette ei bok fylt av gode minner ved siden av alt det såre en må igjennom når noen dør. For oss som står utenfor er det et verdifullt innlegg å ha med seg videre i livet. Døden er ofte et ikke-tema i vår vestlige verden, derfor rammer den også så hardt når den kommer. Særlig når det er snakk om barn og ungdom. Anbefales på det aller, aller varmeste! Takk til Gunnhild Corwin som har delt denne vanskelige tida med oss.

I
Ingvild Peersen – 04.04.2006

– Jeg elsker denne boka! Det er det beste jeg har lest på lenge. Boka handler om Ida som danser og elsker det, helt til hun en dag får den vonde beskjeden. Noe som er helt uvirkelig for oss andre. Boka er en vakker fortelling som få døden til å bli noe helt spesielt, men ikke alltid så negativt. Jeg anbefaler boka på det sterkeste, selv om det er en rørende historie, så er det noen ganger godt å vite at sånt som dette er hverdagen for noen av oss (boka er en sann historie.)Denne boka fikk mine øyne til å renne over av tårer!

M
M – 03.04.2006

– Da Ida får vite som 18-åring at hun har leukemi, er det ikke bare hennes eget liv som forandres radikalt. Hennes nærmeste må også tilpasse seg den nye hverdagen. Dette er hennes mors historie. Idas dans er en sår fortelling om en mors kjærlighet til barnet sitt. Gjennom Gunnhild Corwins dagbok forteller hun om frykt, håp og mot på en engasjerende måte. En bør forberede seg på at dette er en personlig dagbok, ikke en roman. Dette har både sine styrker og sine svakheter, men mest av alt styrker. Dette er en bok som tvinger oss til å huske at livet ikke er evig. Det trenger vi alle å bli minnet på en gang i blant Mona Jacobsen leser flott i lydbokversjonen av fortellingen.

H
HG – 29.12.2005

– Dettte er en av de fineste leseopplevelsene jeg har hatt i høst. Denne boka handler om 18 år gamle ida som blir rammet av kreft. Hun kjemper sitt livs kamp og vi følger henne gjennom sykdomsperioden sammen med alle som er galde i henne. Det er en sterk beskrivelse, ført i pennen av Idas mor, og vi får en sniktitt inn i en familie som er sterke og holder sammen gjennom den tøffe tiden. Det er heller ikke til å legge skjul på at dette er en dypt tragisk bok som rørte noe i meg. Jeg gråt meg gjennom halve boka, og jeg smilte gjennom tårene når oppturene kom.
Denne boka er et bevis på at man kan faktisk ha det bra selv om man er syk, og at døden kan bli noe vakkert selv om det er det verste som har skjedd. en nydelig bok som anbefales på det varmeste!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Idas dans:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv