Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Journalen

Da Per Fugelli ble alvorlig kreftsyk, fikk han god tid til å skrive samfunnets journal. Heldigvis gir han også resepten som helbreder. Les mer

349,-
Sendes innen 1 virkedag

Målet med Journalen er å vise at kreft ikke bare er lidelse og tristhet. Sykdom kan også forsterke helsens kilder: Verdighet, mening og tilhørighet.

"Vi må godta vår smerte, forandre på det vi kan og le av resten."

Vi kjenner igjen Per Fugelli. Han vil oss vel, også i sykdom og motgang. Han er vilter og leken, men her er også glimt fra inferno. Vi følger ham på foredragsturneer og i tv-studio, på operasjonsstuer og i nattens mørkerom i årene 2010-2013. Journalen er en personlig, rå og vakker skildring av livet med kreft. Resepten lyder: Vi må godta vår smerte, forandre på det vi kan og le av resten.

Journalen er også en sosialmedisinsk journal som stiller skarpe diagnoser på pasienten Norge, på 22. juli, Fremskrittspartiet og Jens Stoltenberg, sjefen for Den norske komforten. Resepten lyder: Ikke vær et 1-tall på jorda. Bry deg om flokken din! Helsetjenestens egen tilstand blir også journalført gjennom rapportering fra innsiden. Resepten lyder: Fastlege for alvorlig syke i sykehus.

Journalen er et humanistisk manifest som tegner opp grunntrekkene i Per Fugellis menneskesyn og samfunnshåp. Journalen er både en dagbok og en nattbok. Teksten er preget av intenst nærvær, desperasjon og ti tonn humor. Her er en essens i tanke og klarhet i språk som kanskje bare kommer med sykdom.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
268
ISBN
9788215022383
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
Journalen
Format
19 x 15 cm
Nr
8036985

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Journalen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Høyt

Erika Fatland
Innbundet 
454,- 499,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Pondus

Frode Øverli
Innbundet 
318,- 349,-
 
Koieboka
199,-

Koieboka

Thor Gotaas
Innbundet 
199,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv