Journalen - 
      Per Fugelli

Journalen

Da Per Fugelli ble alvorlig kreftsyk, fikk han god tid til å skrive samfunnets journal. Heldigvis gir han også resepten som helbreder. Les mer
Vår pris
329,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Paperback
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Paperback
Legg i
Vår pris: 329,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Målet med Journalen er å vise at kreft ikke bare er lidelse og tristhet. Sykdom kan også forsterke helsens kilder: Verdighet, mening og tilhørighet.

"Vi må godta vår smerte, forandre på det vi kan og le av resten."

Vi kjenner igjen Per Fugelli. Han vil oss vel, også i sykdom og motgang. Han er vilter og leken, men her er også glimt fra inferno. Vi følger ham på foredragsturneer og i tv-studio, på operasjonsstuer og i nattens mørkerom i årene 2010-2013. Journalen er en personlig, rå og vakker skildring av livet med kreft. Resepten lyder: Vi må godta vår smerte, forandre på det vi kan og le av resten.

Journalen er også en sosialmedisinsk journal som stiller skarpe diagnoser på pasienten Norge, på 22. juli, Fremskrittspartiet og Jens Stoltenberg, sjefen for Den norske komforten. Resepten lyder: Ikke vær et 1-tall på jorda. Bry deg om flokken din! Helsetjenestens egen tilstand blir også journalført gjennom rapportering fra innsiden. Resepten lyder: Fastlege for alvorlig syke i sykehus.

Journalen er et humanistisk manifest som tegner opp grunntrekkene i Per Fugellis menneskesyn og samfunnshåp. Journalen er både en dagbok og en nattbok. Teksten er preget av intenst nærvær, desperasjon og ti tonn humor. Her er en essens i tanke og klarhet i språk som kanskje bare kommer med sykdom.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Universitetsforlaget
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 268
ISBN: 9788215022383
Utgave: 1. utg.
Format: 19 x 15 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger