Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Aldri mer fri

Aldri mer fri er en frittstående fortsettelse på boken "På flukt", den sanne berettelsen om svenske Maria og hennes familie som ble forfulgt og truet på livet av hennes eksmann. Etter at de to forlover seg blir han stadig mer kontrollerende og mer voldelig, og er ikke lenger den mannen hun forelsket seg i. Les mer

399,-
Nedlastbar lydbok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Aldri mer fri er en frittstående fortsettelse på boken "På flukt", den sanne berettelsen om svenske Maria og hennes familie som ble forfulgt og truet på livet av hennes eksmann. Etter at de to forlover seg blir han stadig mer kontrollerende og mer voldelig, og er ikke lenger den mannen hun forelsket seg i. Hun blir gravid med Emma og klarer så vidt å berge livet og å komme seg unna ham.

Medlemsvurdering:
Boka "Aldri mer fri" er forsettelsen av boka "På flukt" som handler om Maria Eriksson og hennes familie. De har måttet flykte fra Sverige på grunn av Marias tidligere mann og hans trusler og aksjoner mot dem. De har forlatt familie og venner og dratt til Sør-Amerika, og siden USA. Dette er en sterk og følelsesmessig beretning. Man kan ikke annet enn å bli påvirket av å lese denne. Tenk at noen må forlate familie, venner og alt de har fordi de har vært så uheldige å komme bort i en slik person. Man føler med em og det gjorde sterkt inntrykk på meg å lese denne boken.

Glad i bøker

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202707101
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Asyl
Serie
Maria Eriksson

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

G
Glad i bøker – 13.09.2009

– Boka "Aldri mer fri" er forsettelsen av boka "På flukt" som handler om Maria Eriksson og hennes familie. De har måttet flykte fra Sverige på grunn av Marias tidligere mann og hans trusler og aksjoner mot dem. De har forlatt familie og venner og dratt til Sør-Amerika, og siden USA. Dette er en sterk og følelsesmessig beretning. Man kan ikke annet enn å bli påvirket av å lese denne. Tenk at noen må forlate familie, venner og alt de har fordi de har vært så uheldige å komme bort i en slik person. Man føler med em og det gjorde sterkt inntrykk på meg å lese denne boken.

H
Halvorsen – 02.12.2006

– Spennende fortsettelse av første dokumentar-roman om Maria og hennes flukt fra voldsmannen som terroriserte både henne og familien. Deprimerende at ingen kunne sette stopper for det helvetet de ble utsatt for! Men uansett: Det har blitt en god bok om en kvinne med uvanlig livskraft og fighter-vilje, som reiser seg og finner nye muligheter gang på gang. En liten smule selvforherligelse kan irritere littegrann her og der, jeg skulle gjerne ha lest historien fra ektemannens side også... Men det er småtteri, jeg vil absolutt anbefale boka! OBS! For de som har lest denne boka så vil jeg tipse om at Maria Erikson også har gitt ut en tredje bok, som ikke er kommet på norsk ennå. Den anbefales på det varmeste, informasjon i denne boka setter faktisk den vonde historien om livet på flukt i et enda mer tragisk lys.

L
Lesehesten – 27.01.2006

– Ingen har vel tidligere bedre beskrevet en mors frykt for sitt eget, og sin families liv. Maria havner i den situasjonen at hun må beskytte familien sin - fra sin egen datters far!
Ekteskapet med en mann som tilsynelatende var både snill og elskverdig avslørte en annen side av ham. Da han var i stand til å sparke sin gravide kone, ble de avgjort at han kanskje ikke var den mannen hun elsket likevel. Etter hvert ble han så voldelig at Maria måtte ta sin datter og rømme.
Hun giftet seg på nytt og fikk en sønn, mens hennes eksmann prøvde å gå rettens vei for å få omsorg for datteren. I rettssalen setter han opp en omsorgsfull mine, mens han på utsiden fortsatte å terrorisere familien. Deres eneste mulighet ble å bryte all kontakt med Sverige, og å rømme til et annet kontinent. Men er de noe tryggere der?
Denne romanen var den mest skremmende, men likevel realistiske krimroman jeg noen gang har lest! Umulig å legge fra seg før neste perm er nådd.

T
TLK – 28.12.2005

– Denne boken MÅ leses. Det er bok nummer 2. Den første heter På Flukt. Det handler om svenske Maria som treffer en Libaneser og forelsker seg. De får et barn sammen og da starter marerittet. Maria skjønner tidlig at hun ikke ønsker et forhold, så de flytter ikke sammen. Likevel tror mannen at hun er hans eiendom. Han terroriserer henne til tross for at Maria har funnet ny mann og giftet seg. Det resulterer i at Maria og familien til slutt må leve på flukt. De må holdes skjult, t.o.m. for Marias foreldre. Bok nr 2 er hennes videre liv på flukt som går over flere år og tærer på barna og resten av familien. Disse bøkene er umulig å legge fra seg. De kan anbefales på det sterkeste.

L
L. – 13.02.2005

– Denne boken er fortsettelsen på Liza Marklund fantastiske bok <>. I boken <> følger vi Maria og hennes familie videre på flukten fra hennes tidligere forlovede. Den tidligere forloveden vil ikke la Maria og hennes nye familie være i fred, så han forfølger og torturiserer dem. Den hele fører til at Maria og hennes familie blir nødt til å flykt. Dette er en spennende og skremmende bok om en forferdelig historie. Det er helt ufattelig at noe slikt kan skje i virkeligheten. Personlig synes jeg ikke at denne boken var like bra som <>, men <> er allikevel en bok jeg kan anbefale på det varmeste til alle som liker å lese en god bok!

I
I.C. – 15.01.2005

– Denne boken er en fortsettelse av boken "På flukt". Maria Eriksson har vært på flukt fra sin tidligere forlovede rundt i hele Sverige over lang tid. Han tålte ikke at hun gikk fra henne, og vil drepe henne. Noe Maria vet at han kommer til å gjøre hvis han får sjansen. Maria og familien hennes må flytte ut av Sverige. Det er den eneste måten å slippe unna han på. Men det er ikke lett å flykte utenlands når man vil holde sin identitet skjult. I denne boken får man et sterkt møte med hvor langt en kvinne klarer å gå for å unngå å bli drept av sin tidligere kjæreste. Denne boken er en biografi, den er altså en sann historie, noe som gjør at den virkelig griper meg. Det er vanskelig å la være å lese hele boken i ett strekk. Man blir i så fall sittende å lure på hvordan det går med Maria og familien hennes.

E
E – 08.12.2004

– Har man først åpnet denne boken og lest de første sidene er det vanskelig å legge den fra seg. Det synes i alle fall jeg. Dette er den andre boken om Maria Eriksson, og hvordan hennes hverdag er, hun er over lengre tid blitt utsatt for vold og trusler fra sin tidligere samboer og hennes første barns far. Det utrolige med denne boken er at den er sann, og det gir lesingen et helt annet perspektiv. Har du ikke lest disse bøkene anbefaler jeg at du gjør det, men les den første boken ¿på flukt¿ først. Det skaper et komplett inntrykk av den stakkars familiens liv. Boken gav meg en sterk og gripende leser-opplevelse.

E
EO – 22.11.2004

– Denne boken er minst like bra som den forrige. Aldri mer fri er en fortsettelse av boken på flukt. Jeg vil anbefale å lese på flukt først, den gir bakgrunnen for denne. Det er helt utrolig å tenke på hva kvinner går gjennom, og hvor lite sikker man er i sitt eget hjemland. Boken ble lest på en helg, jeg klarte ikke å legge den fra meg. Spenningen er på topp hele veien, og jeg må bare finne ut hvordan det går med Maria og hennes familie. Dette er en bok alle bør lese, jeg har i alle fall anbefalt den til alle jeg kjenner.

L
Lesehesten – 12.11.2004

– Dette er fortsettelsen på historien om Maria og Anders, og barna ders. Denne stakkars famlien har vært på flukt i sitt eget land i flere år, fordi Maria var så uheldig å forelske seg i feil mann som ung. Han forfølger dem, og har til hensikt å skremme dem.. og drepe dem. Maria og familien hennes får ingen hjelp noen steder, rett og slett fordi ingen kan hjelpe dem. Her får vi historien om hvordan det har gått med Maria og familien. Det er en utrolig sterk og spennende historie, og det er helt utrolig å tenke på at den faktisk er sann. Det er helt tragisk at det finnes mennesker i en slik situasjon i dagens samfunn. Dette er et vitnesbyrd om en sterk og modig kvinne, somgår veldig langt for å berge seg og sin familie. Det er et vitnesbyrd om at velferdsstaten ikke har nok ressurser til å hjelpe kvinner som lider under voldelige eks-kjærester, og det er det vitnesbyrd om det å våge å leve.. på tross av alt! ANBEFALES

Oppdag mer

Bøker som ligner på Aldri mer fri:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv