Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

På flukt

Maria Eriksson blir mishandlet og truet av sin libanesiske kjæreste, og han forsøker flere ganger å kipnappe deres felles datter Emma. Da Maria treffer Anders og gifter seg med han, tror hun at marerittet er over. Les mer

399,-
Nedlastbar lydbok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Maria Eriksson blir mishandlet og truet av sin libanesiske kjæreste, og han forsøker flere ganger å kipnappe deres felles datter Emma. Da Maria treffer Anders og gifter seg med han, tror hun at marerittet er over. Eks-kjæresten fortsetter imidlertid å forfølge dem, og de blir nødt til å forlate Sverige for å bygge opp en ny tilværelse et sted hvor ingen vet hvem de er.

Medlemsvurdering:
Noen bøker er slik at man ikke kan legge dem fra deg, selv om du vil, fordi du blir så engasjert i den. Dette er en slik roman. Jeg plukket den med meg fordi jeg trodde at dette var en ny krim i Marklund-stil, men så feil tok jeg. Dette er historien til Maria Eriksson, en av forfatterne av boken. Hun forteller sin selvbiografi om hvordan det var å være ung, svensk kvinne, og forelske seg i feil mann, en flyktning fra Libanon, "mannen med de brennende øyne". Fra å være et rosenrødt kjærlighetforhold utvikler dette seg til å bli et mareritt, for Mia (Maria) og hennes nye ektemann og barn. "Mannen med de brennende øyne" er voldlig mot Mia, og dette utvikler seg mer og mer, til slutt klarer han nesten å drepe henne. Mia og familien må flykte, men stadig vekk klarer "mannen med de brennnende øyne" og hans kamerater å finne dem. De slipper ikke unna, og terroren og volden blir stadig grovere. Jeg ble grepet av denne historien. Kanskje fordi den kunne ha handlet om meg eller deg, men også fordi den er så rå, ærlig og brutal og at den ikke er fiksjon gjør det hele verre. Det var flere ganger jeg ikke klarte å lese videre fordi jeg syntes at det ble for voldsomt. Men jeg er glad jeg gjorde det, for dette er en av de beste leseropplevelsene jeg har hatt på lenge.

Xhantippe

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202707118
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Gömda
Serie
Maria Eriksson

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

U
Ubo – 23.10.2009

– Dette er en bok som er skrevet i samarbeid med hovedpersonen i boken. Derfor gjør den et ekstra sterkt inntrykk fordi du vet at den er sann. Handlingen er svært god og engasjerende. Dessverre er språket i denne boken svært dårlig. Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg leste "øynene brant", "jeg gråt", "Anders' sterke armer", "kalas" eller "pikens ansikt ble ...". Det er også en del andre ord og setninger som går igjen og igjen. Det blir irriterende når du først legger merke til det og det blir på en måte enda tydligere når du hører det på lydbok. Jeg har venner som har lest boken som sier at det ikke er like tydelig i den som i lydboken. Vil derfor anbefale boken i stedet. Jeg hørte på denne boken til og fra jobb og var til dels irritert over det fattige språket (eller oversettelsen) og til dels veldig engasjert i historien. For den er god hvis man ser bort fra gjentakelsen. Dessuten irriterer hovedpersonen meg ganske ofte. Hun virker litt "uekte", kanskje er det fordi det hun som har skrevet den. Det kan vel være vanskelig å skrive om seg selv.

X
Xhantippe – 27.03.2008

– Noen bøker er slik at man ikke kan legge dem fra deg, selv om du vil, fordi du blir så engasjert i den. Dette er en slik roman. Jeg plukket den med meg fordi jeg trodde at dette var en ny krim i Marklund-stil, men så feil tok jeg. Dette er historien til Maria Eriksson, en av forfatterne av boken. Hun forteller sin selvbiografi om hvordan det var å være ung, svensk kvinne, og forelske seg i feil mann, en flyktning fra Libanon, "mannen med de brennende øyne". Fra å være et rosenrødt kjærlighetforhold utvikler dette seg til å bli et mareritt, for Mia (Maria) og hennes nye ektemann og barn. "Mannen med de brennende øyne" er voldlig mot Mia, og dette utvikler seg mer og mer, til slutt klarer han nesten å drepe henne. Mia og familien må flykte, men stadig vekk klarer "mannen med de brennnende øyne" og hans kamerater å finne dem. De slipper ikke unna, og terroren og volden blir stadig grovere. Jeg ble grepet av denne historien. Kanskje fordi den kunne ha handlet om meg eller deg, men også fordi den er så rå, ærlig og brutal og at den ikke er fiksjon gjør det hele verre. Det var flere ganger jeg ikke klarte å lese videre fordi jeg syntes at det ble for voldsomt. Men jeg er glad jeg gjorde det, for dette er en av de beste leseropplevelsene jeg har hatt på lenge.

L
Leselusa – 06.04.2006

– I denne boken møter vi Maria Eriksson og hennes familie. De er på flukt fra Marias ekssamboer. Han har truet dem alle på livet, og etter at Maria valgte å gifte seg med sin nåværende mann Anders, når det hele toppen. Anders er en snill, god og omtenksom mann. Marias tidligere forlovedes rake motsetning. Gjennom boken følger vi familiens fortvilelse over aldri å få fred, og deres flukt fra "mannen med de sorte øynene". Underveis oppdager de at det ikke bare er de som får merke de fysiske og psykiske påkjenningene. Flukten blir uutholdelig, og hvem kan de egentlig stole på? Hvem er der for å hjelpe, og hvem er der for å tjene på andres fortvilelse?

L
L. – 08.02.2005

– Boken ”På flukt” er skrevet av den kjente svenske forfatteren Liza Marklund. I boken møter vi denne svenske kvinnen Mia (Maria Eriksson) som blir hodestupt forelsket i en mann fra Libanon som søker om oppholdstillatelse i Sverige. Alt er bare fryd og gammen mellom paret, og Mia blir etter en stund gravid. Men mannen Mia forelsket seg i er ikke egentlig slik som hun trodde. Mannen viser seg å være veldig sjalu og voldelig. Mannen truer og skader både Mia og deres felles datter Emma. Mia forstår etter hvert at hun ikke kan leve i et forhold hvor mannen mishandler både henne og datteren. Hun bestemmer seg for å gå fra mannen, men dette gjør absolutt ikke ting bedre… Det er fryktelig og uvirkelig å tenke på at denne boken er basert på en sann historie. Denne boken viser at ikke alle er den personen man tror de er. Den viser også hvor lite samfunnet og staten engasjerer seg i enkelt menneskets kamp for å overleve. Dette er en spennende bok med en historie jeg sent vil glemme. Anbefales på det varmeste!

I
I.C. – 15.01.2005

– Denne boken, som handler om den unge Maria Eriksson er et sterkt vitnesbyrd på hvordan livet er for en kvinne som prøver å skjule seg fra en tidligere kjæreste som mishandler henne. Hvis det går an å kalle det et liv, da. Hver eneste dag må Maria se seg over skulderen for å se om sin tidligere forlovede prøver å angripe henne. Han har truet med å drepe både Maria og datteren deres, som bare er et lite barn. Maria og familien hennes må flytte fra huset sitt, som de var så glad i. De blir ved hjelp av sosialkontoret hjulpet til å flykte rundt til avsidesliggende steder i Sverige. Men allikevel blir de stadig oppdaget og truet av ham igjen, gang på gang. Familien får da ikke lov til å bevege seg utendørs, men må leve inne på små rom med variabel standard. Barna blir sterkt påvirket aldri å kunne leke ute, og å måtte leve på flukt hele tiden. Dette er en sterk bok som griper hjertet ditt og som er vanskelig å legge fra seg.

Oppdag mer

Bøker som ligner på På flukt:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv