Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Angelica

en varslet tragedie : dokumentar

«Det er gripende lesning, og jeg er glad jeg ikke arbeider i skolen, med det ansvaret det faktisk innebærer. Samtidig har jeg stor sympati for moren, selv om hun må ha vært en pain in the ass for andre involverte.»

ANGELICA - en varslet tragedie
Nyheten om at en 13 år gammel jente døde på en hytte i Valdres på nyttårsaften 2015 rystet hele Norge. Moren ble siktet og senere tiltalt for grov omsorgssvikt. Snart ble det sagt at mobbing og spiseforstyrrelser kunne være årsaken til tragedien. Les mer

136,-

149,- Spar: 13,-

Sendes innen 3 virkedager
ANGELICA - en varslet tragedie
Nyheten om at en 13 år gammel jente døde på en hytte i Valdres på nyttårsaften 2015 rystet hele Norge. Moren ble siktet og senere tiltalt for grov omsorgssvikt. Snart ble det sagt at mobbing og spiseforstyrrelser kunne være årsaken til tragedien. Men hva var det egentlig som skjedde? Hvordan kunne den høyt elskede Angelica bli så syk at hun døde så å si rett for øynene på nærmeste familie, venner, naboer, skoleansatte, helsevesen og barnevern?
Jon Gangdal borer dypt i denne boken, slik han tidligere har gjort i bøker om barn som har lidd en tragisk skjebne. Gjennom dagboknotater, dokumenter og samtaler møter vi et barn som alle hadde omsorg for, men som de færreste forsto hvordan egentlig hadde det. Hver og en satt bare med noen brikker av et puslespill - uten å legge dem sammen.
Angelica - en varslet tragedie viser at fint formulerte formålsparagrafer og stor vilje til omsorg og ansvar for barn, dessverre ikke er nok alene. Det må også kunnskap til, og mer sømløs samhandling mellom alle som jobber med barn. Men det viktigste er å lytte til barnets egen stemme - uansett hvor svak den måtte være, eller kanskje nettopp da.

Detaljer

Forlag
Prego Mobile
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
255
ISBN
9788293369875
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Format
22 x 15 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Det er gripende lesning, og jeg er glad jeg ikke arbeider i skolen, med det ansvaret det faktisk innebærer. Samtidig har jeg stor sympati for moren, selv om hun må ha vært en pain in the ass for andre involverte.»

«Det man lever i, blir man blind for. Omsorgssvikt er et sterkt ord å bruke om et menneske som har gjort alt som har stått i hennes makt for å hjelpe sin datter - og da tenker jeg ikke på dine ord i boken, men på samfunnets reaksjon.»

«Hennes makt var bare ikke vidtrekkende nok, og psykologisk sett er det fullt forståelig at hun får tunnelsyn. Tittelen er til de grader dekkende. Vi snakkes. Elisabet»

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Angelica:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Shirog

Isabel Raad
Innbundet 
345,- 379,-
 

Blå

Maja Lunde
Paperback 
199,-

Tillit

Hernan Diaz
Innbundet 
393,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv