Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Brev til en ufødt datter

om frihet, sex og søsterskap

Aktuell og viktig pamflett i kjølvannet av #metoo fra årets kritikerprisvinner.

I form av et brev til sin ufødte datter synliggjør Anne Bitsch hvordan strukturelle rammebetingelser begrenser kvinners frihet. Les mer

99,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Aktuell og viktig pamflett i kjølvannet av #metoo fra årets kritikerprisvinner.

I form av et brev til sin ufødte datter synliggjør Anne Bitsch hvordan strukturelle rammebetingelser begrenser kvinners frihet. Med utgangspunkt i sin egen historie og forskning skriver hun om kroppslig sårbarhet, krenkelser, overgrep, ansvar og skam.

Med #metoo har vi som samfunn fått en mye større bevissthet rundt hvor gjennomgripende og systematiske de sexistiske krenkelsene og overgripene er. Men hvor frigjørende er det egentlig for ofre å stå fram med sine overgrepshistorier i offentligheten? Og hvilket potensial for fortsatt undertrykking oppstår idet historiene overtas av media og rettssystemet?

Dette er en bok om maktesløshet og sinne, men først og fremst en inspirerende og positiv bok som oppfordrer alle jenter og kvinner til å stole på sine drømmer og sitt begjær.

Anne Agnes Kirstine Bitsch (1978) er en dansk-norsk forfatter, forsker og feminist. Hun har arbeidet med menneskerettigheter, kjønn og seksuell vold i en årrekke, både i Norge og internasjonalt. I 2012 debuterte hun som faglitterær forfatter med boka Bak lukkede dører. En bok om voldtekt, i samarbeid med Anja Kruse. For boken Går du nå, er du ikke lenger min datter, mottok hun Kritikerprisen 2017.

Detaljer

Forlag
Spartacus
Språk
Bokmål
ISBN
9788243012226
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Brev til en ufødt datter

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Brev til en ufødt datter:

Katla

Luit van der Tuuk
Innbundet 
349,- 399,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv