Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

En kamp til

" Vond, men viktig lesning. (...) Claus Lundekvams selvbiografi er en sterk beretning om avhengighetens ødeleggende kraft (...) Boka bør bli obligatorisk lesning for norske idrettstalenter."

Dagbladet

Claus Lundekvams fotballkarriere er en suksesshistorie uten sidestykke like mye som historien om livet etterpå er en nedtur av de sjeldne.


Det fantes kanskje mer målfarlige spillere enn Claus Lundekvam. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Sendes innen 3 virkedager
Claus Lundekvams fotballkarriere er en suksesshistorie uten sidestykke like mye som historien om livet etterpå er en nedtur av de sjeldne.


Det fantes kanskje mer målfarlige spillere enn Claus Lundekvam. Ifølge hans gamle manager Gordon Strachan kunne du ha lagt en død mann i straffefeltet, og han hadde hatt større mulighet til å score på en corner.


Kapteinsbind og 411 kamper for Southampton plasserer imidlertid midtstopperen fra Austevoll i et eksklusivt selskap. Ingen nordmann har flere kamper på toppnivå i engelsk fotball. I løpet av de tolv årene han spilte for The Saints ble han en av klubbens viktigste spillere, elsket for sitt hjerte for klubben, hyllet for sin ro i avgjørende øyeblikk.


I sin selvbiografi forteller Lundekvam åpent om det rastløse livet som fotballspiller i verdens mest populære liga. Om tøffe kamper, på banen og i garderoben, om fuktige bussturer tilbake fra Old Trafford, om Gordon Strachans eksplosive raseri, om frykten for Michael Owen og Thierry Henry, og om det evig tilbakevendende slitet for å unngå nedrykk.


Skader tvang Lundekvam til å legge opp i 2008. Da flomlysene ble slukket og portene til stadion lukket seg bak ham for siste gang, var hans eneste plan å nyte livet. Det gjorde han også - til han en dag ikke lenger hadde kontroll. Resten av historien er en kamp på liv og død.


En kamp til er en hudløs og ærlig bok, fra norsk fotballs mest altoppofrende spiller. Det er en historie om den livslange jakten på bekreftelse, om å temme dyret i seg - uten å miste seg selv på veien.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
251
ISBN
9788202458669
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Format
24 x 16 cm
Nr
8080364

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

" Vond, men viktig lesning. (...) Claus Lundekvams selvbiografi er en sterk beretning om avhengighetens ødeleggende kraft (...) Boka bør bli obligatorisk lesning for norske idrettstalenter."

Endre Ruset, Dagbladet

«En kamp til» er først og fremst ei drivande historie.

Gudmund Skjeldal, Bergens Tidende

"Norge har endelig fått en fotballbiografi for voksne lesere - en bok som handler om mer enn det som foregår innenfor krittlinjen. (...) Claus Lundkvam er menneskelig. Lite og stort. Redd og modig. 3-2. Et flott resultat."

Roar E. Jacobsen, Haugesunds Avis

«En kamp til er kanskje den aller viktigste boka av eller om en norsk idrettspersonlighet noen gang.» «I en verden der fotballbiografier ofte er 'kiss and tell'-bøker der man utleverer andre, handler denne om å utlevere seg selv. Og det er helt rått, gråten sitter flere ganger i halsen.»

Lars Johnsen, Josimar

"Det blir nok lenge til det kommer en sterkere norsk idrettsbok."

Audun Vinger, Dagens Næringsliv

"Boka til Claus handlar ikkje om ein avdanka fotballspelar, ein ny George Best eller Gazza. Det handlar om ein mann på 42 år som tek innover seg vala han har gjort. Som angrar, og som ser deg i augo når han seier det. Boka gjer vondt, engasjerer, får deg til å le, sitja med ein klump i halsen."

Marsteinen

"Boka bør leses av spillere og ledere på alle nivåer i norsk fotball."

Leder, Dagsavisen

"(...) denne historien bør røre og engasjere også dem utenfor fotballfamilien"

Andreas Selliaas, Sportens uutholdelige letthet

Kunders vurdering

Ø
Øivind Dommersnes – 20.11.2018

– En interessant bok som jeg hadde sett frem til å lese, lettlest og fengende

V
Vidar – 12.04.2016

– en kamp til

Oppdag mer

Bøker som ligner på En kamp til:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv