Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

I orkanens skygge

roman

«Boken er ikke en opplevelse for sarte sjeler, men kraftfull litteratur har det blitt, sint og smertefull, et litterært brøl gjennomsyret av en illevarslende tone.»

Stein Roll, Adresseavisen

En gjeng lekende barn snubler over det råtnende liket til landsbyheksa. Funnet setter lokalsamfunnet på hodet i ønsket om å oppklare mordet, og rykter begynner umiddelbart å florere. Idet den ene upålitelige fortelleren etter den andre avgir sin forklaring, jo mer virvler sannheten seg sammen med løgner og overtro - og siste rest av menneskelige kvaliteter hos innbyggerne i landsbyen kommer til syne. Les mer

349,-
Sendes innen 3 virkedager
En gjeng lekende barn snubler over det råtnende liket til landsbyheksa. Funnet setter lokalsamfunnet på hodet i ønsket om å oppklare mordet, og rykter begynner umiddelbart å florere. Idet den ene upålitelige fortelleren etter den andre avgir sin forklaring, jo mer virvler sannheten seg sammen med løgner og overtro - og siste rest av menneskelige kvaliteter hos innbyggerne i landsbyen kommer til syne.

«I orkanens skygge» er en oppsiktsvekkende skildring av liv preget av elendighet og underlagt fattigdom og vold, og om overtro som fortsatt lever i beste velgående. Med dette som bakteppe skaper Fernanda Melchor en tidløs fortelling om kjærlighet og hat, flyktighet og død - hele tiden med en rytme og nerve man sjelden har sett maken til.

Fernanda Melchor (f. 1982) fra Veracruz, Mexico er ansett som en av de mest spennende nye stemmene i meksikansk litteratur. I 2018 vant hun PEN Mexico Award for Literary and Journalistic Excellence, og i 2019 vant hun de tyske prisene Anna-Seghers-Preis og International Literature Award for «I orkanens skygge». Den engelske oversettelsen av boken, «Hurricane Season», var i 2020 nominert både til International Booker Prize, og National Book Award.

Detaljer

Forlag
Solum Bokvennen
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
237
ISBN
9788256024568
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Temporada de huracanes
Format
22 x 15 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Boken er ikke en opplevelse for sarte sjeler, men kraftfull litteratur har det blitt, sint og smertefull, et litterært brøl gjennomsyret av en illevarslende tone.»

Stein Roll, Adresseavisen

«[...] En blanding av dop, sex, mytologi, landsbyens desperasjon, fattigdom og overtro. Denne romanen sprer seg som en sopp fra de mørke hjørnene av litteraturen der krim og horror møtes. Melchor er heksen og romanen kraftig trolldom.»

NPR

«'I orkanens skygge' fordømmer vold, spesielt seksuellvold, ved å uredd fremstille det i scener og språk som ville fått Truman Capote og Cormac McCarthy til å virke bleike. Dette er en roman som synker som bly til bunnen av sjelen og blir der; bildene er f»

Los Angeles Review of Books

«[...] Melchors lange, snirklete setninger gjør boken nesten umulig å legge fra seg; de endrer vår forståelse av viktige hendelser ved å stadig snike seg innpå dem fra nye vinkler. En formidabel debut.»

Anthony Cummins, The Guardian

«I en hvileløs prosa ringer Melchor inn heksas betydning for landsbyen gjennom mange ulike innbyggeres perspektiv. 'I orkanens skygge' fremstår som en kollektivroman, samtidig som den har forfatterens samlende stemme, som på en måte personifiserer selve landsbyens blikk.»

Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet

«Språket er rått og intenst, folkeleg og kontant, og det skildrar ein orgie i vald, drap, seksuelle overgrep og alle slags fornedringar der det er fritt fram for den sterkaste. (.) Eit lite streif av håp finn ein likevel hos kvinnene som tar ansvar og etter beste evne prøver å halde familien. samla, men det er ikkje så enkelt når inntektene ligg i prostitusjon eller sal av dop, og i bakgrunnen finst kriminelle miljø som infiltrerer heile samfunnet.»

Oddmund Hagen, Dag og Tid

«Denne romanen sprer seg som en sopp fra de mørke hjørnene av litteraturen der krim og horror møtes. Det er en salig blanding av dop, sex og mytologi. Bildene som skapes er fulle av farger, de treffer sjelen og blir der. Anbefales på det sterkeste!»

Ole Petter Hervold, Norli Gravdahl på Hamar

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på I orkanens skygge:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-
Katla
199,-

Katla

Luit van der Tuuk
Innbundet 
199,- 399,-
 

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-
Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv