Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Det er natt

roman

Mikkel Torjussen er en normal begavet mann, som omgitt av sitt eget mørke bryter grenser ingen mennesker skal bryte, og hinsides det vi ønsker å tro er mulig. Gjennom noen få døgn får vi innblikk i et mentalt landskap der overgrepene verken dreier seg om moral, makt eller nytelse og likevel kanskje alt på en gang. Les mer

179,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Mikkel Torjussen er en normal begavet mann, som omgitt av sitt eget mørke bryter grenser ingen mennesker skal bryte, og hinsides det vi ønsker å tro er mulig. Gjennom noen få døgn får vi innblikk i et mentalt landskap der overgrepene verken dreier seg om moral, makt eller nytelse og likevel kanskje alt på en gang. Det er natt ble belønnet med Tarjei Vesaas' debutantpris.
«En av årets beste norske romaner, allerede i første forsøk.» Tom Egil Hverven, NRK P2 «... en rystende sterk, tragisk og sørgelig roman. Med alvorlige moralske og eksistensielle spørsmål som virker og gjør boken til alt annet enn bare en historie om overgrep.» Cecilie Scram Hoel, Dagsavisen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Vigmostad Bjørke
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788241956980
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

S
Sol – 27.03.2007

– Hva gjør man når livet mørkner inntil det blir så svart at man ikke lenger husker hvordan man hadde det da lyset dominerte og man fløt gjennom hverdagene uten å tenke på at de noen gang ville bli dystre? Hva driver mennesker til å begå voldtekt, til å dyrke vold og lyve med det formål å skade andre? Hvor desperat må man bli for å vippe over den kvasse bergkanten og kjøre alt du en gang kalte holdepunkter rakt til helvete? Er moral universielt? Dette er en fantastisk roman. Språket er knapt, men allikevel inderlig. Setningene flyter elegant avgårde og boken er uten tvil velskrevet (med unntak av enkelte vonde da/når feil), men det beste av alt er hvordan forfatterens gode forarbeid, fiffige problemstillinger og elegante referanser trer frem i teksten uten at det føles påtatt.

D
Drodle – 23.12.2006

– "Det er natt" er en bok man ikke uten videre anbefaler til andre. Ikke fordi den er dårlig, men fordi handlingene i boka er såpass ille og godt skildret at man er redd folk skal tro man er syk i hodet. De første sidene var relativt tunge å svelge, og jeg måtte legge den vekk ei stund for så å komme tilbake til den senere. Det krever mye av leseren å fordøye det ene overgrepet etter det andre, men når man så er ferdig med boka, sitter man igjen med en følelse av at den er bra, og at den har rørt ved noe inni en. Ikke fordi den skildrer overgrep, men fordi den tydelig griper tak i noe mer enn det. Akkurat hva har jeg til gode å forstå akkurat nå, men jeg skal garantert lese den igjen og prøve å forstå. Jeg anbefaler boka på det sterkeste. Bare husk å sensurere den fra hyller som 12 åringen din kan rekke opp til. Dette er en bok for "voksne".

Oppdag mer

Bøker som ligner på Det er natt:

Plikt

Marianne Clementine Håheim
Innbundet 
345,- 379,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv