Ingvar Ambjørnsen: Elsk meg i morgen. Fjerde bind i serien om Elling

Elsk meg i morgen

roman

Serie: Elling 4

«Etter å ha fått vinnerloddet tre ganger på rad, både hos kritikere og lesere, tar han like godt ett til. (...) Det er så elegant gjort at det er en fryd.»

, VG Terningkast 6
Ingvar Ambjørnsens Elling er liten og lavmælt. Det har ikke forhindret at han ruver i norsk samtidslitteratur, noe han selv nok ville smilt forsiktig og nervøst av. Les mer
Vår pris
99,-
Spar
243,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 99,-
Spar: 243,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Presentert av redaksjonen

Hele Norges Elling

Bøkene om Elling er et fenomen i norsk bokverden og har gjort Ambjørnsen til en av våre mest leste samtidsforfattere. De frittstående fortellingene om Elling er kjære leserfavoritter, og flere av romanene er filmatisert i tillegg til teateroppsetninger over hele verden. Elling, som i romanenes verden sliter med å bli elsket, blir til gjengjeld elsket varmt og inderlig av leserne sine, kanskje fordi vi er mange som har en liten indre Elling i oss. 

Treffende om tilværelsen 
Alle Elling-bøkene handler om en grunnleggende ensomhet, forteller Ambjørnsen. For selv om romanene om Elling skattes for den varme humoren og det gjenkjennelige, menneskelige, er det alltid et underliggende alvor der. Bøkene er kronet med både Bokhandlerprisen, Brageprisen og Riksmålsprisen, men at de treffer så godt hos oss lesere er nok først og fremst Ambjørnsens dype innsikt i menneskesinnet. 

«Fulltreffer om sære, gale, elskelige og ensomme Elling ... Det er langtifra usannsynlig at disse bøkene vil bli stående som et sentralt verk i norsk diktning på 1990-tallet.»

Jan Erik Kolaas, Bergens Tidende

Lykkejeger – i teorien
Elsk meg i morgen er ømhjertet, svart og en dypt humoristisk fortelling om kjærlighetens evne til å forvandle oss. I teorien, i hvert fall. Dette er historien forut for Ekko av en venn, som kom i 2019. Ellings venn, Kjell Bjarne, er samboer, stefar og har jobb. Elling har bare latt ting flyte. Han ikke bare bor i en kjeller, han ER i kjelleren. Men etter et uhell med en pølsebit som holder på å kvele ham, er han plutselig klar for både livet og handling. Han er klar for å få seg en dame. Siden han ikke kan forvente at noen andre tar ansvar for denne delen av livet, prøver han å finne ut av det selv, på sitt Ellingske vis. For Elling er jo egentlig en stor forfører. I teorien, altså. 

«Hylende morsom.»

Dagbladet

Drømmen om dame
Ellings utkårede jobber i en pølsebod han nå stadig frekventerer. Hun er helt uvitende om hvilken rolle hun har fått i Ellings tilværelse. For virkeligheten er på vikende front, mens det skjer desto mer i fantasien. Elling skjønner at han trenger Kjell Bjarnes hjelp, for Kjell Bjarne har greie på damer. Han kan til og med innvie Elling i dametrusenes hemmeligheter ... 

«Det er gjennom anvendelsen av sorgen og smerten som kontrasterende underlag at Ambjørnsen skaper den store komikk.»

Terje Stemland, Aftenposten

Vi er alle litt Elling
Selv om Elling er en vi nok tenker på som annerledes og som vi ikke har så mye til felles med, en vi helst ville unngått hvis vi traff ham på gata – kjenner vi oss pussig nok godt igjen i Ambjørnsens romaner. Vi ønsker av hele vårt hjerte at det skal gå bra med ham, men vi vet egentlig bedre. 

Bli Ellings følgesvenn i denne varme, sorgmuntre romanen som rører så dypt i oss alle! 

 

Fakta

Utdrag

Om forfatteren

Ingvar Ambjørnsen (f. 1956) debuterte i 1981 og har utgitt bøker i flere sjangre – romaner, kriminalromaner, novellesamlinger, barne- og ungdomsbøker og essaysamlinger. Hans store gjennombrudd kom med generasjonsromanen Hvite niggere (1986). I 2019 kom en ny roman om Elling, Ekko av en venn, tjue år etter Elsk meg i morgen (1999). Til sammen er det nå fem bøker om en av Norges mest kjære romanfigurer, som vi fikk møte første gang i Utsikt til paradiset (1993). Fugledansen (1995) ble hedret med Brageprisen og Brødre i blodet (1996) med Bokhandlerprisen. Elsk meg i morgen (1999) fikk Riksmålsprisen, og bøkene er både filmatisert og satt opp på teaterscener over hele verden. 

Anmeldelser

«Etter å ha fått vinnerloddet tre ganger på rad, både hos kritikere og lesere, tar han like godt ett til. (...) Det er så elegant gjort at det er en fryd.»

, VG Terningkast 6

«Fulltreffer om sære, gale, elskelige og ensomme Elling ... Det er langtifra usannsynlig at disse bøkene vil bli stående som et sentralt verk i norsk diktning på 1990-tallet.»

, Bergens Tidende

«Hylende morsom ... Det er bare å gi seg over ...»

, Dagbladet

«Ny fulltreffer fra Ambjørnsen ... Ambjørnsen er en betydelig forfatter.»

, Aftenposten