Ingen kan hjelpe meg

; Sven Nordin (Oppleser)

Serie: Elling 6

«'Ingen kan hjelpe meg' er velskrevet og framstår som gjennomarbeidet, i tillegg til å være innmari sjarmerende og underholdende.»

, Dagbladet Terningkast 5
Ingen kan hjelpe meg av Ingvar Ambjørnsen er en morsom og sår lesereise med Elling i førersetet! Elling skal lese ett kapittel per dag i Michel Houellebecqs roman Lanzarote. Ute i hagen, eller inne i sokkelleiligheten hos enkefru Annelore Frimann-Clausen. Les mer
Vår pris
329,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Nedlastbar lydbok
Legg i
Nedlastbar lydbok
Legg i
Vår pris: 329,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Om boka

Ingen kan hjelpe meg av Ingvar Ambjørnsen er en morsom og sår lesereise med Elling i førersetet! Elling skal lese ett kapittel per dag i Michel Houellebecqs roman Lanzarote. Ute i hagen, eller inne i sokkelleiligheten hos enkefru Annelore Frimann-Clausen. Handlingen i boka griper fatt i ham på uante måter. For minner ikke den ensomme fortelleren mistenkelig på ham selv? Med ett byttes sokkelleiligheten og hagen ut med luksushotell og svømmebasseng på vulkanøya Lanzarote. Her utspiller det tyvende århundrets hedonisme seg i et månelignende landskap. I det ene øyeblikket er Elling kongen i frokostsalen på hotellet, i det neste trekker han ut i den store ensomheten i Sigurdsboden. Drinker i baren når det er happy hour, den lykkelige timen. Så: Lanzarote-kotelett til middag alene på Grefsen. Elling drar på kjøretur til markedet i Teguise med Rudi, en politibetjent fra Luxembourg som ligner på Kjell Bjarne. På stranden kommer han i nærkontakt med Pam og Barbara, to tyske lesber som er glad i nakenbading og mere til. Og vent, er det ikke det unge ekteparet Annelore og Sigurd han ser spaserende langs bassengkanten, unge og ville på bryllupsreise? Mens Elling leser, tråkker Annelore frem og tilbake i leiligheten over hodet hans. Om hun kan låne boka han leser, den om Lanzarote som hun har så gode minner fra? Nei, hun må ikke finne ut at hybelverten hennes leser litteratur av slik frigjort kaliber. Dette er ikke en bok Annelore kan få tak i. På ingen måte.

Fakta

Hvordan høre denne lydboka?

Anmeldelser

«'Ingen kan hjelpe meg' er velskrevet og framstår som gjennomarbeidet, i tillegg til å være innmari sjarmerende og underholdende.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Forfatteren må ha kost seg fælt under skrivingen. 'Ingen kan hjelpe meg' er en overskuddsbok og en sann svir.»

, VG Terningkast 5

«Bøker som dette virker morsomme å skrive. Ja, for å vase det inn i floskelland, et overskuddsprosjekt

, BOK365 Terningkast 5

«... en kjærlighetserklæring til romankunsten. (...) Ingvar Ambjørnsen gir Elling en litterær styrkedrikk.»

, Dagsavisen

«Jeg har lest mange analyser av Michel Houellebecq, men ingen har vært like morsomme som denne. Det er nærmest et samliv med en roman Ambjørnsen skildrer. Slik blir Ingen kan hjelpe meg en gripende bok om litteraturens kraft.»

, Aftenposten

«Ingvar Ambjørnsen bruker sin kjente og kjære romanfigur for å reflektere over hvorfor vi leser, ved å vise oss hvordan han selv leser litteratur. Det er et tema som engasjerer mange av oss. Det er rett og slett en god idé.»

, nrk.no