Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Men du ser ikke syk ut

«Er det noe denne boka i hvert fall gjør med meg, så er det at jeg vil være en smule mer ydmyk neste gang jeg møter en 'kroniker'.»

Dagbladet

Ragnhild Holmås ser helt frisk ut når du treffer henne på kafé. Så hvorfor jobber hun ikke? Er hun egentlig så syk som hun sier?

Hun er en av flere hundre tusen nordmenn som lever med en usynlig sykdom. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Ragnhild Holmås ser helt frisk ut når du treffer henne på kafé. Så hvorfor jobber hun ikke? Er hun egentlig så syk som hun sier?

Hun er en av flere hundre tusen nordmenn som lever med en usynlig sykdom. Selv om de har ulike diagnoser, kan de oppleve samme bagatellisering og mistenkeliggjøring - fra leger, Nav og arbeidsgiver, til og med fra venner og familie. De får høre at de må skjerpe seg. Slutte å syte. Bare tenke positivt.

I boken Men du ser ikke syk ut utfordrer Holmås denne mistenkeliggjøringen. Hun inviterer leseren med bak kulissene til en person som later som om hun er frisk i frykt for å bli mistenkt for å late som om hun er syk.

Hennes historie om skjuling, skam og selvbedrag flettes sammen med korte essays og kreative elementer til en sjarmerende, men samfunnskritisk bok. Med humor og lekenhet utforsker hun hvor fordommene kommer fra, hvorfor kunnskapshullet om sykdommer som rammer flest kvinner er så stort, og hvorfor i alle dager folk prøver å kurere henne med yoga og rare juicer.

Med forord av Anne-Kat. Hærland.

Medlemsvurdering:
En utrolig sterk og fin bok som setter ord på alt omkring det å plutselig være på en plass i livet som verken er selvvalgt eller ønsket. Skrevet på en måte som bringer fram latter i det ene øyeblikket og tårer i det neste. Denne boken burde være obligatorisk for ALLE leger samt folk som som tror at de ikke kan bli syke...og at de som sliter bare gjør seg til!

Ellen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202625733
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Priser
Bokbloggerprisen. Sakprosa 2020

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Er det noe denne boka i hvert fall gjør med meg, så er det at jeg vil være en smule mer ydmyk neste gang jeg møter en 'kroniker'.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Holmås har skrevet en innsiktsfull bok om å leve i det norske samfunnet i dag med kronisk sykdom og en kropp som ikke lystrer.»

Ketil Slagstad, Morgenbladet

«Det er en leksjon i empati. Og i å holde kjeft og lytte litt innimellom.» «I denne boka forklarer Holmås hvordan det føles å stadig bli mistenkeliggjort, av leger, nav, arbeidsgivere - og tilfeldige folk i sosiale medier.»

Gerd Elin Stava, Dagsavisen

"Denne boka kunne jeg ønske at hadde vært pensumbok i legestudiene. Ikke bare fordi den handler om ME, men også fordi mye av innholdet tar for seg hvor lite forståelse man kan bli møtt med når man lever med en såkalt usynlig sykdom, både blant helsevesenet og i samfunnet ellers. [...] Veldig fin bok. Burde finnes i bokhyllene til alt av helsepersonell og pårørende til personer med "usynlige" sykdommer."

Anne Lise Johannessen, Hverdagsnett

«Boka er humoristisk, vond og opplysende om hvordan det er å leve med en usynlig sykdom.»«Takk for myteknusende og god lesning.»

Susanne Kaluzas Instagram

Kunders vurdering

E
Ellen – 17.11.2021

– En utrolig sterk og fin bok som setter ord på alt omkring det å plutselig være på en plass i livet som verken er selvvalgt eller ønsket. Skrevet på en måte som bringer fram latter i det ene øyeblikket og tårer i det neste. Denne boken burde være obligatorisk for ALLE leger samt folk som som tror at de ikke kan bli syke...og at de som sliter bare gjør seg til!

H
Hanna T – 24.08.2021

– Lettlest bok om livet med ME. Lett å kjenne seg igjen i. Også fin for påførende, da hun setter så fint ord på hvordan det er. Veldig bra!

H
Heidi Skogheim – 01.07.2021

– Lettlest bok om det å ha en usynlig sykdom. Hvordan det kan være i møte med alt fra vennegjeng, familie til arbeidsplass og NAV. Kjente meg igjen i mye av det. Anbefales, også for å forstå usynlig syke!!

U
Unni Sørensen – 29.06.2021

– Meget bra skrevet og lett forståelig språk for de som ikke selv sliter...Også skrevet med litt humor ( galgen)

Oppdag mer

Bøker som ligner på Men du ser ikke syk ut:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv