Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Teaterresponsorium

om teater som mellommenneskelig hendelse

Denne boken forklarer hvorfor teaterets muligheter er større enn hva ferdigskapte teaterforestillinger kan by på. I teateret er mennesker av kjøtt og blod til stede på begge sider av teppet. Virkelige, levende og følende mennesker. Les mer

325,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager
Denne boken forklarer hvorfor teaterets muligheter er større enn hva ferdigskapte teaterforestillinger kan by på. I teateret er mennesker av kjøtt og blod til stede på begge sider av teppet. Virkelige, levende og følende mennesker. De kan derfor selv bestemme hva som er mulig i teateret, og hvordan det mulige virkeliggjøres. I fellesskap med hverandre kan mennesker selv skape teaterhendelser som kan bli minner for livet. Teateropplevelser som både tolker liv og gir livet innhold og kvalitet.

Örjan Wiklund (f. 1940) har to generasjoners erfaring fra teateret, og er fortsatt aktiv i teaterforskningen. Den røde tråden i både yrkeskarriere og forskning er den nære forbindelsen mellom praktisk/kunstnerisk og pedagogisk/vitenskapelig teaterarbeid.
Starten på teaterlivet var som lysarbeider på Stockholms Stadsteater, og i løpet av 1970-tallet etablerte han seg som Skandinavias første lysdesigner.
Han utviklet seg videre som både som teaterscenograf og teater-instruktør på så vel profesjonelle teaterinstitusjoner, i amatør-teatervirksomhet og i det frie teaterkunstfeltet hvor han fortsatt er virksom.
Wiklund ble i 1979 professor II i praktisk teaterkunnskap ved universitetet i Trondheim - nå NTNU. Dette på grunnlag av kunstneriske kompetanse. Etter en ti-årsperiode her, ble han instruktør i Nordland Fylkeskommunes nettverk av regionale teaterinstruktører. Wiklund ledet fylkeskommunens teaterkulturarbeid i ytterlige noen år. Senere var han avdelingsleder og teaterlærer ved den kommunale kulturskolen i Trondheim, og medvirket til å etablere skolens undervisningstilbud i teater- og sirkuskunst. Den røde tråden i Wiklunds yrkesliv, kommer nå sterkt til syne i hans lesverdige, teatervitenskapelige avhandling.

Detaljer

Forlag
Embla akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
257
ISBN
9788293689003
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Teaterresponsorium
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Teaterresponsorium:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv