Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Asterix: Asterix and The Normans

Album 9

The ninth album chronicling the much-loved adventures of Asterix and friends. Les mer

131,-
Sendes innen 7 virkedager
The ninth album chronicling the much-loved adventures of Asterix and friends.

Detaljer

Forlag
Orion Children's Books
Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
Sider
48
ISBN
9780752866239
Utgivelsesår
2004
Format
29 x 22 cm

Om forfatteren

Rene Goscinny was born in Paris in 1926, and spent most of his childhood in Argentina, before eventually moving to Paris in 1951. He died in 1977. Albert Uderzo was born in 1927 in a small village in Marne, France. He met Rene Goscinny in 1951 and on 29 October 1959 their most famous creation, Asterix, made his first appearance on page 20 of Pilote. ASTERIX THE GAUL, their first album, was published in 1961 and there have now been 35 Asterix albums.

Kunders vurdering

R
Rasputin – 31.12.2004

– Ut i fra den engelske tittelen skulle man kanskje tro at man hadde med franskmenn å gjøre, men det er sltså vikinger det er snakk om. Grunnen til at de kalles Normans er at franskmennene måtte gi avkall på Normandie for å stagge vikingenes herjinger. I sin tid altså, som var tidlig middelalder, men nå dukker da altså opp ved våre helters landsby 50 f.kr. En tøying av historien som ødelegger noe av Asterixstemningen som er den korrektheten de alltid utøver. I TILLEGG kommer den blodurbane nevøen til Majestetix. Han er den kanskje den største pysa som har dukket opp i Asterix, og en irriterende karakter jeg kunne ha overlevd uten. Med vikinger, en soss og de uovervinnelige gallerne samlet på et sted er det duket for kulturkollisjoner. Etter min mening er dette et av de dårligste Asterixalbummene. Det er ikke spesielt morsomt, den historikse korrektheten gikk ut og denne nevøen er irriterende. Men fremstillingen av vikingene fremstår til tider som små kunstverk. Det er vel det eneste lyspunktet. Men Asterix er det tross alt.

R
Rasputin – 31.12.2004

– Hva skjer når de uovervinnelige gallerne får besøk fra de fryktløse vikingene fra nord? Det blir et ganske dårlig Asterixalbum egentlig. Vikingene kommer for å lære om frykt, i og med at de er fryktløse. De Havner tilfeldig vis i land ved våre helters landsby, og det er duket for kulturkollisjoner av den store typen. I TILLEGG kommer den blodurbane nevøen til Majestetix. Han er den kanskje den største pysa som har dukket opp i Asterix, og utpeker seg fort som en ekspert på frykt, som vikingene vil utnytte. Historien i dette albummet fenger liksom ikke meg, og jeg klarer ikke helt komme over hvor mye man har firt på den historiske korrektheten, når vikingene dukker opp 50 år f.kr. Det inneholder ikke de helt store vitsene, og det er lite romere. Men en ting man ikke kan la være å beundre er hvordan vikingene er tegnet. Tegningene står fram som små kunstverk til tider.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Asterix: Asterix and The Normans:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Havgapet
3 for 2

Havgapet

Hans Jørgen Sandnes
Innbundet 
149,- 249,-
 

Tegnet

Erin Hunter
Paperback 
154,- 169,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv