Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Don Rosa

de store serieskaperne

I tillegg til artikler om tegneserieskaperen Don Rosa inneholder boka historiene: Solens sønn, Hjelp til selvhjelp, Fabelaktig dyreliv, Et gjenoppstått vrak, Pengelommen, Grusomt gresskar, Sursøt suksess, Siste hundeslede til Dawson, Lyrisk baksmell, samt fire korte historier. Les mer

332,-

365,- Spar: 33,-

Innbundet
Sendes innen 3 - 10 dager
I tillegg til artikler om tegneserieskaperen Don Rosa inneholder boka historiene: Solens sønn, Hjelp til selvhjelp, Fabelaktig dyreliv, Et gjenoppstått vrak, Pengelommen, Grusomt gresskar, Sursøt suksess, Siste hundeslede til Dawson, Lyrisk baksmell, samt fire korte historier.

Medlemsvurdering:
Denne boken inneholder de første historiene som Don Rosa skrev som omhandlet livet i Andeby. Alle historiene begynner med bakgrunnsinformasjon om hver enkelt historie og er ett fint bakteppe for de morsomste Donald og Skrue historiene som noensinne er skrevet. En spesiell favoritt er historien hvor Donald og Nabo Jensen krangler om gresskarene i hagen, detaljer hentet fra tidligere Carl barks historier kombinert med Don Rosa sine ekstremt vittige ansiktsuttrykk gjør dette til en historie man kan lese om og om igjen.I samme setting kan også historien hvor Donald fikser opp 313, og Nabo Jensen selger delene på loppemarked, noe som fører til forviklinger for Donald nevnes. Denne boken er bare å løpe og kjøpe, den anbefales på det sterkeste for alle som fortsatt har følelser for Donald historier man leste som liten.

Stig Etnestad

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Egmont serieforl.
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
182
ISBN
9788242923295
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2004
Serie
Walt Disney's hall of fame

Kunders vurdering

S
Stig Etnestad – 16.09.2006

– Denne boken inneholder de første historiene som Don Rosa skrev som omhandlet livet i Andeby. Alle historiene begynner med bakgrunnsinformasjon om hver enkelt historie og er ett fint bakteppe for de morsomste Donald og Skrue historiene som noensinne er skrevet. En spesiell favoritt er historien hvor Donald og Nabo Jensen krangler om gresskarene i hagen, detaljer hentet fra tidligere Carl barks historier kombinert med Don Rosa sine ekstremt vittige ansiktsuttrykk gjør dette til en historie man kan lese om og om igjen.I samme setting kan også historien hvor Donald fikser opp 313, og Nabo Jensen selger delene på loppemarked, noe som fører til forviklinger for Donald nevnes. Denne boken er bare å løpe og kjøpe, den anbefales på det sterkeste for alle som fortsatt har følelser for Donald historier man leste som liten.

-
-Eirik – 16.04.2006

– Det jeg liker best med Don Rosa bøkene er de gode artiklene og kommentarene fra Don Rosa selv. Når jeg har alle historiene selv er egentlig det hovedgrunnen til at jeg kjøper de. Don Rosas debuthistorie: " Solens sønn " er en flott historie. Den kan nok minne om mange gamle Barks-klassikere og spesielt positurene til endene minner mye om Barks sin stil. Likevel har tegningene en egen særegen stil som man ikke kan sette i en bås. Favoritthistoriene mine i denne boken er utvilsomt: " Siste hundeslede til Dawson " og " Lyrisk baksmell ". Førstnevnte er verdt prisen på boken alene og da Skrue leser opp diktet til gullgraverpoeten ute i de hvite skogene i Dawson - priceless. " Lyrisk baksmell " er en utrolig morsom tisider som handler om Ole, Dole og Doffen som skal skulke, men som til sin frustrasjon stadig møter på Donald. Resten av historiene er også gode. Litt dyr bok syns kanskje noen, men den er absolutt verdt det.

J
Jarle – 27.03.2006

– Jeg vet at dette er basert på smak og behag, men Don Rosa er definitivt min favoritt blant Donald-tegnerne. Historiene hans er spennende, inneholder mye historisk korrekt informasjon og tar med seg informasjon fra Carl Barks historier, noe som gjør at hans fortellinger settes inn i en større sammenheng enn bare den ene fortellingen. Tegningene hans er detaljrike og utrolig morsomme. Med denne bakgrunnen er det ikke rart at denne boken ble mottatt med åpne armer fra meg. Endelig er historiene samlet! Denne første boken inneholder hans første historier i Donald Duck & co. Her er det mye bra! Det er først og fremst de lange historiene Don Rosa får komme til sin rett, men for historikkens skyld og som en avveksling er det helt fint at boken også inneholder noen av hans kortere historier. Gleder meg til de neste bøkene i serien!

A
Agent-DD – 16.03.2006

– Don Rosa er uten tvil den beste moderne Donald-forfatteren, og den nest beste i historien (etter Carl Barks). Hans historier er fulle av detaljer, og du kan oppdage nye ting ved å lese dem flere ganger. Det gjelder også selve tegningene. Aldri har Donald blitt tegnet så detaljert. Seriene i boka er dessuten virkelig morsomme, men også interessante på grunn av detaljene. En annen ting som er bra med boka er at den inneholder en del artikler og kommentarer, ikke minst av selveste Don Rosa. Disse er i seg gullverdt for en Donald-fan. Ikke bare Donald-elskere, men alle med sans for tegneserier kommer til å få fullestind glede av denne boka. Anbefales på det sterkeste!

Y
Yossarian – 27.02.2006

– Rundt midten av nittitallet var jeg egentlig for gammel til å kjøpe Donald. Men jeg gjorde det likevel, mest i håp om at det skulle være en historie av "den gode tegneren" i bladet. Selvfølgelig var denne tegneren Don Rosa, og i mine øyne tangerer han den gamle mesteren Carl Barks i kvalitet. Denne boken samler de første Disney-arbeidene til Don Rosa, med historier som "Solens Sønn", "Fabelaktig Dyreliv" og "Pengeflommen". Klassikere alle sammen, i tillegg til den episke "Siste Hundeslede til Dawson", som skulle legge grunnlaget for Rosas arbeid med "Skrues Liv"-serien.
Boken er grundig annotert av Don Rosa selv, med innledninger til hver eneste historie, samt artikler av Donald-kjennere. Hall of Fame-serien er så bra som det blir, og det er bare å håpe at Egmont fortsetter til de har gitt ut alt av Don Rosa i dette formatet. Det fortjener han.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Don Rosa:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Blå

Maja Lunde
Paperback 
199,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv