Persepolis

; Marjane Satrapi (Illustratør) ; Asbjørn Øverås (Oversetter)

Marjane Satrapis enestående fortelling handler om et liv tett spunnet sammen med Irans historie. Foreldrene til Marjane er overbeviste kommunister, og selv er hun oldebarn av Irans siste keiser. Hun gir et unikt og originalt innblikk i livet under det fundamentalistiske styret i Iran. Les mer
Vår pris
250,-

(Paperback)
Leveringstid: Ikke i salg

Paperback
Paperback
Vår pris: 250,-

(Paperback)
Leveringstid: Ikke i salg

Foreldrene til Marjane er overbeviste kommunister, og selv er hun oldebarn av Irans siste keiser. Hun gir et unikt innblikk i livet under det fundamentalistiske styret i Iran. Persepolis ble møtt med glitrende kritikker da den kom ut i Frankrike. De kraftfulle stripene i svart-hvitt formidler Marjanes liv i Teheran fra hun var seks til hun ble fjorten.

Hverdag i absurd verden
I løpet av disse årene ble sjahen kastet i den muslimske revolusjonen, og mye av landet blir fullstendig ødelagt av krigen med Irak. Marjane strever med å skille mellom livet i privatsfæren og i offentligheten. Livet i et undertrykkende regime krever at man går på akkord med sin individualitet. Regimet krever ofre i alle kategorier, fra å bli nektet å gå med en Michael Jackson-button, til offentlig pisking.

Persepolis er en klok, morsom og hjerteskjærende tegneserieroman. Denne personlige og svært originale fortellingen om oppvekst i krig og undertrykkelse fortjener oppmerksomhet fra alle lesende mennesker.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: No Comprendo Press
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 344
ISBN: 9788291187617
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Persepolis
Format: 17 x 24 cm
Sproingprisen utenlandsk klasse 2005
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger