Logicomix

en storstilet jakt på sannheten

; Christos H. Papadimitriou ; Alecos Papadatos (Illustratør) m.fl.

En dramatisk historie om fornuft og galskap, krig og kjærligetDenne særpregede tegneserieromanen handler om matematikeren og filosofen Bertrand Russels liv, hans genialitet og hans nitide søken etter det logiske grunnlaget for matematikken. Les mer
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

En dramatisk historie om fornuft og galskap, krig og kjærligetDenne særpregede tegneserieromanen handler om matematikeren og filosofen Bertrand Russels liv, hans genialitet og hans nitide søken etter det logiske grunnlaget for matematikken. Og kanskje var det de gåtefulle fortielsene om dystre familiehemmeligheter som lå til grunn for hans streben etter forklaring, visshet og sannhet.På sin sannhetssøkende vei møter Russel anerkjente tenkere som Gotlob Frege, David Hilbert og Kurt Gödel og han får en ivrig elev i Ludwig Wittgenstein. Men det er som de lysende formuleringene stadig unndrar seg, til tross for hans utrettelige arbeid med å knuse både egne og andre store tenkeres tanker. Så besatt av sitt logiske prosjekt er han, at det truer med å ødelegge for hans vitenskapelige anseelse og personlige lykke. Han lar seg reglerett drive til randen av galskap.Dette er en historisk roman og en annerledes innføring i flere av matematikkens og filosofiens mest tankeknuste ideer: Gjennom uttrykksfulle tegninger og presis tekst, gjør denne boken det mulig å finne klarhet og visshet om det som de aller fleste av oss lar forbli uavklart og uvisst."I pageturnerform skildrer serien de dramatiske livshistoriene til de fremste analytiske filosofene i sin tid, med Russel som fortellerstemme og hovedperson."
Martin Grüner Larsen, Klassekampen"Logicomix er i det hele tatt en paradeoppvisning i fabelaktig fortellerteknikk og underholdende folkeopplysning."

Ingrid Brekke, Aftenposten"Denne boken er rett og slett et intellektuelt fyrverkeri som dessuten er presentert i en skarp og veltegnet form, av teamet Alecos Papadatos og Anni Di Donna. For en tegnserie! Og den mest imponerende kombinasjonen av populærkultur og solid historiefortelling som jeg til nå har støtt på."

Calvin Reid, Publishers Weekly"... en sjelden intellektuell og kunstnerisk prestasjon som jeg garanterer at får lesere til å utforske kunnskapsområder som de har trodd at det var umulig å tenke noe egenprodusert smart om."

Howard Zin"Logicomix er morsom, engasjerende, elegant, visuelt slående og full av overraskende lydeffekter. Et sant mesterverk i en sjanger som ennå ikke har fått noe navn."

Michel Harris, professor i matematikk ved Université Paris 7 og medlem av Institut Universitaire de France

Fakta