Rabattkode: snartjul for -25% på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

En kort historie om nesten alt

Denne boka er forfatterens forsøk på å forstå hva som har skjedd fra Big Bang til i dag: Hvordan kom vi oss egentlig hit vi er i dag? Hvordan vokste moderne sivilisasjoner frem?

Her har du en røff guide til vitenskapshistoriens greatest hits. Les mer

149,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Denne boka er forfatterens forsøk på å forstå hva som har skjedd fra Big Bang til i dag: Hvordan kom vi oss egentlig hit vi er i dag? Hvordan vokste moderne sivilisasjoner frem?

Her har du en røff guide til vitenskapshistoriens greatest hits. En bok full av kunnskap, fantastiske historier og eksentriske personligheter. Bill Bryson har tatt verden med storm med «En kort historie om nesten alt». Bryson kaller seg gjerne en motvillig reisende. Men selv når han holder seg trygt i ro hjemme, kan han ikke la være å stille spørsmål til verden rundt seg.

Slik blir det en fascinerende reise med Bryson, den ultimate reise gjennom tid og rom, som viser oss verden slik vi aldri har sett den.

Endelig finnes «En kort historie om nesten alt» på lydbok!

Medlemsvurdering:
Dette er en bok for den som er interessert i historie, og som gjerne vil få et grunnleggende innblikk i vitenskapshistorie. Bill Bryson (forfatter) begynner fra starten av med vitenskapsteorier om det store smellet, videre forteller han om universets uendelige omfang. Og videre fortsetter han. Jeg kjøpte denne boka fordi jeg følte meg litt "lett" innenfor vitenskap og forskning - og boka fungerte ypperlig, den var både lærerik og underholdende. I følge Bill Bryson gikk det med ufattelig mye tid til research av materiale før han satte i gang - dette synes da boka er skrevet i fin detalj med et rikt språk. Boka anbefales på det varmeste, enten du vil lære noe, eller bare bli underholdt.

Sven A. Nedrebø

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242169143
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
A short history of nearly everything

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

S
Sven A. Nedrebø – 15.04.2009

– Dette er en bok for den som er interessert i historie, og som gjerne vil få et grunnleggende innblikk i vitenskapshistorie. Bill Bryson (forfatter) begynner fra starten av med vitenskapsteorier om det store smellet, videre forteller han om universets uendelige omfang. Og videre fortsetter han. Jeg kjøpte denne boka fordi jeg følte meg litt "lett" innenfor vitenskap og forskning - og boka fungerte ypperlig, den var både lærerik og underholdende. I følge Bill Bryson gikk det med ufattelig mye tid til research av materiale før han satte i gang - dette synes da boka er skrevet i fin detalj med et rikt språk. Boka anbefales på det varmeste, enten du vil lære noe, eller bare bli underholdt.

Ø
Øystein – 14.11.2007

– Ja, boken er morsom og den tar for seg intrikat vitenskap på en fengende og humoristisk måte, men med mindre du har litt bakgrunn for å forstå hva Bryson snakker om, så kommer nok noe av denne bokens styrke til å gå tapt. Selv har jeg flere års naturvitenskaplige studier på universitetsnivå og jeg elsket boken! Du trenger ikke vite hva alt er for å bli underholdt av boken, for Bryson skriver utrolig godt (eller, oversetteren gjør en god jobb), men hvis du er en liten "nerd" vil denne boken gi deg mang en latter. Boken begynner der vårt univers begynte - the big bang - og beveger seg frem til vitenskaplige fremskritt helt frem til tusenårsskiftet. Det er en spennende og veldig morsom reise jeg anbefaler alle å ta. Sjelden har jeg lest så fengende populærvitenskap! Anbefales på det sterkeste!

S
Supertråd – 19.03.2007

– Denne boka kanskje ser og høres skummel ut, men en historie om nesten alt blir Bill Brysons penn underholdende og lettfattelig. Forfatteren har satt seg for oppsummere det meste av kunnskap vi som mennesker har tilegnet oss selv om verden rundt oss. Her blir vi altså introdusert for jordklodens alder, atomenes størrelse og det biologiske livets mirakuløse vesen. Alt blir fortalt igjennom skildringer av de personene som har avdekket de ulike hemmelighetene. Og her er det nok av nevrotiske personligheter, som gir boken et betydelig humoristisk preg. Forfatteren kunne ha valgt å selv fremstå som allviter, men velger heller å ydmykt presentere fakta igjennom intervjuer med eksperter, noe som gjør at også vi lettere kan ta del i den begeistring for viten forfatteren viser, uten at vi føler oss dumme. Du blir MYE klokere av å lese denne boka, og du har det morsomt mens du gjør det.

b
bslinde – 27.01.2006

– Bill Bryson skriver vanligvis reisebøker og er en helt ålreit forfatter på det området. I denne boken tar han for seg et tema som i og for seg kan være forferdelig komplisert, men som han gjør både interessant og relativt lettfattelig. Den handler, som tittelen impliserer, om "nesten alt". Dvs fra atomets små kvarker til galakser, plateteknotikk, evolusjon, DNA, osv. Bryson gjør som sagt dette interessant samtidig som han ikke reduserer innholdet i de forskjellige teoriene og løsningene på verdens gåter. En trenger ikke være fysiker for å verken like eller skjønne denne boka, men interesse er muligens viktig. Denne kan klart anbefales til alle som er like skap-nerd som underskrevne.

e
elvis – 26.01.2006

– Bill Bryson forsøker med denne boken å beskrive vitenskapshistorien fra "the big bang" og frem til idag. På denne reisen bruker han hovedsaklig vitenskapsmenn som subjekter for sin fokus, noe som er naturlig sett i forhold til fokuset. Kjente vitenskapsmenn som omtales i form av sine teorier er Darwin, Einstein, Galileo, Newton blant andre. Boken har et relativt omfattende tema, og dette medfører at den naturligvis innimellom blir veldig overfladisk.
Likefullt er det en bragd å klare å relatere de ulike aspektene; kosmologi, evolusjonen, arkeologi, bakteriologi sammen på en såvidt hederlig måte, og boken er dermed en bra suksess. Anbefales herved

Oppdag mer

Bøker som ligner på En kort historie om nesten alt:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv