Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Vippepunktet

hvordan små ting kan gjøre en stor forskjell

Vippepunktet - eller The Tipping Point som originalen het - er Malcolm Gladwells sensasjonelle gjennombruddsbok om det magiske øyeblikket når en idé, en trend eller en sosial adferd tar fyr og sprer seg som ild i tørt gress. Les mer

149,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Vippepunktet - eller The Tipping Point som originalen het - er Malcolm Gladwells sensasjonelle gjennombruddsbok om det magiske øyeblikket når en idé, en trend eller en sosial adferd tar fyr og sprer seg som ild i tørt gress. Slik en mann med influensa kan skape en epidemi, kan et dytt i riktig retning til rett tid av og til løfte et produkt fra ingenting til allemannseie. Hvorfor og hvordan går fenomener fra å være utenkelige til å bli selvsagte? Ikke noe tema er for lite og ubetydelig til å gi svar på store spørsmål når Gladwell gyver løs på det, med like deler fortellerkunst og vitebegjær.
Gladwells berømte bestselger utforsker og forklarer vippepunktet som fenomen. Boken har allerede forandret hvordan vi tenker omkring hvordan ideer og sosiale vaner sprer seg i vårt moderne kommunikasjonssamfunn. Denne norske utgaven baserer seg på en redigert og utvidet versjon med et nyskrevet forord av forfatteren.

Detaljer

Forlag
Press
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788275477376
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
The tipping point : how little things can make a big difference

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

D
DMF – 18.04.2007

– Tipping Point forteller på en fascinerende og lettlest måte om hvordan svære omveltninger i samfunnet gjerne kommer som resultat av små forandringer og få personer. Eksemplene er spennende og gode, selv om de gjennomgående er anglosaksiske og ikke så lett lar seg overføre til norske forhold. Gladwell skriver godt og har retoriske evner, men her er også den største fallgruben ved boken. Selv om Gladwell til en viss grad refererer til undersøkelser og andre forfattere underveis, er han fantastisk påståelig, og sitter angivelig på fasitsvaret hele veien. Eksemplene som trekkes inn må sees i lys av at kun Gladwells forståelsesmodeller tas i bruk, og alt blir forklart ut fra hans uovertrufne teorier. Man bør etter min mening på ingen måte lese Tipping Point som en vitenskapelig publikasjon, dette er interessant sengelektyre og lite annet. Leser man boken som det, er det imidlertid mye å hente, det er for all del tankevekkende teorier som kan anvendes utover det som blir gjort i denne boken.

m
mls – 08.09.2006

– Denne boken er helt grei populærvitenskapelig underholdning. Problemet for meg er at jeg hadde altfor høye forventninger. Tilfeldigvis kom jeg for en stund siden over boken "Blink" av samme forfatter, den handler om magefølelse, og den likte jeg kjempegodt. Derfor kastet jeg meg raskt over "Tipping point", som er Gladwells første bok - og ble skuffet. Jeg synes eksemplene han trekker fram er for amerikanske, for eksempel skriver han om barne-TV-serier og skomerker jeg ikke har noe forhold til. Dessuten synes jeg han gjentar seg selv for mye, han prøver litt for hardt å banke inn poengene sine. Så min anbefalling er klar: les heller "Blink".

Oppdag mer

Bøker som ligner på Vippepunktet:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv