Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Året uten sommer

De berørte av terroren den 22. juli kom fra hele Norge, landet som geografisk er så stort og variert, men som samtidig utgjør et så lite samfunn, med kort avstand fra menneske til menneske. Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 3 virkedager

De berørte av terroren den 22. juli kom fra hele Norge. Erika Fatland har reist fra Longyearbyen i nord til Mandal i sør for å møte overlevende, berørte og etterlatte. Hun lar dem fortelle om sine opplevelser den 22. juli og tegner det større bildet av et fredelig land som brått stod overfor sin største nasjonale krise og tragedie etter 2. verdenskrig.

I tillegg utvider Fatland perspektivet ved å se hendelsen i sammenheng med lignende tragedier internasjonalt. Boka tar oss med til Oklahoma og San Francisco i USA, Beslan i Kaukasus, Winnenden i Sør-Tyskland og Valletta på Malta. Gjennom samtaler med så vel etterforskere som politiske ekstremister føres vi inn i det mentale landskapet der gjerningsmenn av typen "ensomme ulver" holder til.

Hun har skrevet en bok til å bli klokere av, men også til å gråte av - et imponerende utfyllende bilde av den svarteste av alle svarte dager og "alle dagene etterpå".
Mode Steinkjer, Dagsavisen

Erika Fatland er forfatter og sosialantropolog. Hun debuterte med barneboka Foreldrekrigen i 2010, og ble brageprisnominert i 2011 for boka Englebyen, som handler om livet i Beslan etter terrorangrepet i 2004.

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
391
ISBN
9788248912644
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Originaltittel
Året uten sommer
Format
21 x 15 cm
Nr
8014868

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Året uten sommer:

Moren

Marit Christensen
E-bok 
169,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Liv

Dag O. Hessen
Paperback 
229,-
 

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
299,- 479,-
 

Julemat

Ida Gran-Jansen
Paperback 
272,- 299,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv