Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Den mørke dansen

roman

«Al-Mofty er ei ny og viktig stemme i norsk litteratur.»

Marta Norheim, NRK

Saif Al-Kadi er journalist med et stabilt liv i Norge. En dag sommeren 2014 får han en beskjed fra Irak som får ham til å reise i all hast tilbake til familien sin i hjemlandet. Familien flyktet fra Mosul i løpet av natten, mens IS angrep byen. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Saif Al-Kadi er journalist med et stabilt liv i Norge. En dag sommeren 2014 får han en beskjed fra Irak som får ham til å reise i all hast tilbake til familien sin i hjemlandet. Familien flyktet fra Mosul i løpet av natten, mens IS angrep byen.

Hele verden er i sjokk over hvordan terrorgruppen klarer å ta over nesten en tredjedel av Irak over natta. Al-Kadi klarer likevel å etablere kontakt med noen av de rammede. Som journalist er Al-Kadi vant til grusomme scenarier, men har aldri tenkt at noe slikt kunne ramme hans egen familie.

Lite vet Saif Al-Kadi at gruppen noen dager senere kidnapper Ali - hans autistiske nevø, og sjelevenn. Tanken på at Ali er i hendene på de brutale IS-krigerne er ikke til å holde ut. Det er bare en vei framover: Å finne ham i kaoset og å redde ham, i et livsfarlig men nødvendig oppdrag.

Slik starter reisen hans mot mørke krefter i et ukjent univers. Han befinner seg med ett omringet av blodige krigsoperasjoner i Irak. I det mørke terroristiske spillet viser det seg at det er vanskelig å skille mellom innbilte og ekte farer.

Den mørke dansen er en roman fra innsiden av IS. Mohamed Saif Al-Mofty har skrevet romanen rundt ekte personer og faktiske hendelser i Irak og Norge i 2014. I tilspissede konflikter er det lett å ty til forenklede teorier; gjennom romanen evner Al-Mofty å vise fram flere sider av virkeligheten. Aldri før har IS blitt beskrevet fra innsiden på denne måten.

Detaljer

Forlag
Solum Bokvennen
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788256027828
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023

Les utdrag

Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Al-Mofty er ei ny og viktig stemme i norsk litteratur.»

Marta Norheim, NRK

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den mørke dansen:

M

Antonio Scurati
Innbundet 
419,- 479,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv