Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

En norsk tragedie

Anders Behring Breivik og veiene til Utøya

VINNER AV KRITIKERPRISEN FOR SAKPROSA 2013.
Hvordan kunne Anders Behring Breivik - en tilsynelatende normal middelklassegutt fra Oslo Vest - ende som en av de verste terroristene i etterkrigs-Europa? Hvor kom hatet fra?

Etter rettssaken og 22. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
VINNER AV KRITIKERPRISEN FOR SAKPROSA 2013.
Hvordan kunne Anders Behring Breivik - en tilsynelatende normal middelklassegutt fra Oslo Vest - ende som en av de verste terroristene i etterkrigs-Europa? Hvor kom hatet fra?

Etter rettssaken og 22. juli-kommisjonens rapport er det fremdeles en gåte. I En norsk tragedie forsøker Aage Storm Borchgrevink å gi et svar. Han tar oss med til den multietniske og sterkt klassedelte byen der Breivik vokste opp, og følger gjerningsmannen inn i en fremmed nettverden av voldelige dataspill og islamhat. Og han viser forbindelsen mellom Breiviks barndom og de mørkeste sidene i hans kompendium. Men En norsk tragedie er også fortellingen om Utøya og den norske arbeiderbevegelsen i fortid og nåtid.

«En norsk tragedie vil bli stående lenge - meget lenge - som den aller beste boken om 22. juli-tragedien ... Les denne boken!»
Sindre Hovdenakk, VG

«Aage Storm Borchgrevink har skrive den boka som måtte skrivast om Anders Behring Breivik: Sterk, opprivande og medfølande ... ei av dei rikaste danningsforteljingane noko sinne skrive - om det moderne Noreg, men først og fremst om hovudstaden.»
Hilde Sandvik, Bergens Tidende

«Borchgrevink skriver så godt og porsjonerer ut teorier og informasjon på en så velfundert måte at det gir en opplevelsen av å lese den endelige forklaringen på hva som skjedde.»
Anders Giæver, VG

«Dette er boken vi har ventet på om det norske raseriet. Vi blir klokere. Den er genuint søkende, kunnskapsrik, tankestimulerende og medfølende - og rystende om barndom, svikt og svik i Oslo Vest.»
Finn Skårderud (psykiater og forfatter)

«I strømmen av 22. juli-bøker har Aage Borchgrevinks varslede portrett av drapsmannen skapt store forventninger. Ikke bare på grunn av forfatterens mange meritter, men også fordi han selv er vestkantgutt med beslektet oppvekst. Og boka innfrir i stor grad ... Grotesk og gripende, og dypt tragisk.»
Jon Rognlien, Dagbladet

«Det er en formidabel innsats som ligger til grunn, med det resultat at puslebiter og fragmenter i saken kommer tydeligere frem ... Detaljrikdommen og nærværet er sterkt. En kan formelig høre filmmusikken når man leser ... Bokprosjektet legger seg på et høyt ambisjonsnivå. Det er en blanding av biografi, drama, psykoanalyse og samfunnsdebatt i ett og samme verk.»
Martin Jönsson, Aftenposten

«[D]et hittil kanskje viktigste bokbidraget i arbeidet med å forklare Breivik og det som ledet fram til 22. juli. En norsk tragedie er historien om Norges svarteste dag, og en tilnærmet uautorisert biografi over Anders Behring Breivik. Borchgrevink imponerer med grundighet når han bearbeider fakta og ideologier gjennom akademiske teorier og litterære tolkninger.»
Mode Steinkjer, Dagsavisen

Medlemsvurdering:
Har lyst til å lese denne boken, synes at i et rettssamfunn må man ha lov til det. Ser at du Håkon har mye du vil ha sagt, men det du vil ha sagt handler ikke om boka...

Ingrid

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
369
ISBN
9788205456990
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Format
12 x 18 cm
Priser
Kritikerprisen. Sakprosa 2012

Kunders vurdering

I
Ingrid – 16.12.2013

– Har lyst til å lese denne boken, synes at i et rettssamfunn må man ha lov til det. Ser at du Håkon har mye du vil ha sagt, men det du vil ha sagt handler ikke om boka...

Oppdag mer

Bøker som ligner på En norsk tragedie:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 
Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-
Pondus
Ny!

Pondus

Frode Øverli
Paperback 
85,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv