Hjertet mot steinen

en overlevendes beretning fra Utøya

; Erik Møller Solheim (Innledning)

«Dette er en både sterk og viktig bok. Sven Egil Omdal , Stavanger Aftenblad»

Den 22. juli 2011 står AUFer og norskpolakk Adrian Pracon (21) ansikt til ansikt med Anders Behring Breivik på Utøya. Pracon ber for sitt liv, men innser innerst inne at han skal dø. I et par lange sekunder venter han på skuddet som skal ende livet hans. Les mer

Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Den 22. juli 2011 står AUF-eren Adrian Pracon (21) ansikt til ansikt med Anders Behring Breivik på Utøya. Pracon ber for sitt liv, men innser innerst inne at han skal dø. I et par lange sekunder venter han på skuddet som skal ende livet hans. Men massemorderen senker våpenet sitt, snur seg og går.

Antakelig vil vi aldri få vite hvorfor Adrian fikk leve mens andre så nådeløst ble nektet. Men det vi vet, er at dette skjebnesvangre møtet er mellom en som akkurat har meldt seg inn i samfunnet, og en som har viet de siste ti år av livet sitt til et brutalt angrep på det. Fra sykehussengen var Adrians budskap utvetydig: Ingen terrorhandling, samme hvor brutal, vil rokke ved hans engasjement. Ved å fortelle sin historie ønsker Pracon å videreformidle dette engasjementet og hedre sine venner som døde for å ha dyrket det.

Av mange bøker om 22. juli treffer denne meg sterkest i hjertet.
Ulf Andenæs, Aftenposten

Fakta

Anmeldelser

«Dette er en både sterk og viktig bok. Sven Egil Omdal , Stavanger Aftenblad»

«Pracon skriv at han trong å laga ei bok for å forstå kva som skjedde. Eg veit ikkje om han nådde det målet, men eg treng denne boka. Fordi Med hjertet mot steinen og dei andre 22. juli-bøkene hjelper meg å venda fokuset bort frå massemordarens kjensler og sinn.(...)Vi treng mange slike påminningar. Pracon og Møller Solheim har gjeve oss ei av dei gode." Arnhild Skre, NRK»

«Boken til Pracon treffer i hjertet, fordi hans historie er så sterk, og samtidig lagt frem så reflektert. Ulf Andenæs, Aftenposten»