Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Åndebrettet

en Kristin Bye-thriller

I 25 år har et uoppklart dobbeltdrap naget det avsidesliggende bydesamfunnet Juvdal i Telemark. Bevæpnet med pågangsmot, journalistisk teft og den synske Victoria Underhaug kommer den unge, modige TV-journalisten Kristin Bye og den pensjonerte journalistnestoren Gunnar Borg til bygda for å løse saken før den foreldes. Les mer

199,-
Utsolgt
I 25 år har et uoppklart dobbeltdrap naget det avsidesliggende bydesamfunnet Juvdal i Telemark. Bevæpnet med pågangsmot, journalistisk teft og den synske Victoria Underhaug kommer den unge, modige TV-journalisten Kristin Bye og den pensjonerte journalistnestoren Gunnar Borg til bygda for å løse saken før den foreldes. Et nytt mord bidrar til at den skyldige avsløres - og Borg og Bye drives over i en spenningsmettet morderjakt.
Tom Egeland viser også i denne boken sin evne til å skape miljø og troverdige aktører i en sitrende spennende fortelling som forener psykologi og realisme.

Dette er den andre boken om TV-journalist Kristin Bye.

Medlemsvurdering:
Det er sjeldan eg finn bøker som appellerer i så stor grad til min smak. Denne boka har alt!Mystikk, spenning og ein veldig fin språkleg flyt. Kapitla er til dels korte, noko som gjer at boka er grei å ha med i veska. Det gjer ingenting om ein berre les litt og litt om gongen, ein greier godt å fylgje med likevel. Men boka var så bra at eg las ho ferdig på eit par dagar...
Boka er på ingen måte ekkel og full av blod og gørr, så eg meiner at dei fleste kan lese ho. Eg gler meg til å lese resten av bøkene til Egeland.

JM

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
549
ISBN
9788203364396
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
21 x 13 cm
Serie
Kristin Bye 2

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

T
T – 12.08.2008

– Kristin Bye og Gunnar Borg, journalister, reiser til Juvdal, en liten bygd i Telemark, for å lage reportasje om en 25 år gammel uoppklart drapssak. Et gammelt åndebrett er med i saken, og uforklarlige og skremmende ting skjer idet de begynner å rote i saken. Og etter hvert som de graver i den gamle saken, finner de flere og flere hemmeligheter som har ligget godt begravet i over 25 år, og når disse tingene kommer fram utløser de en dominoeffekt av andre hendelser. Dette er en spennende bok, og jeg synes Egeland er flink til å blande inn parapsykologiske teorier uten at disse får ta helt overhånd. En spennende bok som anbefales.

E
EO – 22.07.2006

– Dette er en av de mest spennende bøkene jeg har lest. Et gammelt dobbeltmord etterforskes, men det skjer mye i nåtid. Samtidig har nåtiden personer en eller annen forbindelse til det gammle mordet. Spenningen holdes oppe gjennom hele boken og en spekulerer lenge i hva som er sammenhengen mellom de ulike hendelsene i boken. Og jeg ble overrasket på slutten når man fikk vite hva som hadde skjedd... Man ser for seg bygden, og hvordan menneskene er, det er så utrolig bra beskrevet. Dette var første boken av Egeland som jeg har lest, men den neste er allerede bestilt. Jeg kan absolutt anbefale deg å lese denne.

Ø
Ørjan – 17.03.2006

– Jeg har lest tre av Tom Egelands bøker og synes dette var den desidert mest spennende. Denne boka drives fremover av mange høydepunkt og tvister som gjør at den er vanskelig å legge fra seg. Åndebrettet er oppfølgeren til Trollspeilet og vi følger Krisin Bye og Gunnar Borg til en liten bygd hvor de skal lage en reportasje om en gammel mordsak. De har hjelp av en synsk person, Victoria Underland, som skal forsøke å kontakte åndene for å løse saken. Gunnar er svært skeptisk til hele scenarioet, men han har jo fulgt med for Kristins skyld. Etter Gunnar og Kristin har vært der en liten periode begynner uforklarlige ting å skje og i tillegg ser det ut til at morderen ennå befinner seg i den lille bygda.
Anbefaler absolutt denne boka, men man må ha sansen for litt overnaturlig spenning.

B
Bokormen – 19.02.2006

– Jeg har likt Tom Egelands andre bøker, men denne synes jeg ble litt vel sær. Det overnaturlige kan være spennende, men dette Åndebrettet har jeg rett og slett ingen tro på og da faller ting litt sammen. Noen vendinger er overraskende og gode, men det blir litt vel få av dem gjennom en lang bok. Språket er imidlertid godt, og man blir i perioder hekta.
Det er en passe god ferielektyre - man husker den ikke så godt innimellom alle de andre bøkene man leser i løpet av en god sommer, men den er god underholdning mens man holder på. Skal du imidlertid lese en bok av Egeland, vil jeg heller anbefale Trollspeilet.

J
JM – 01.11.2005

– Det er sjeldan eg finn bøker som appellerer i så stor grad til min smak. Denne boka har alt!Mystikk, spenning og ein veldig fin språkleg flyt. Kapitla er til dels korte, noko som gjer at boka er grei å ha med i veska. Det gjer ingenting om ein berre les litt og litt om gongen, ein greier godt å fylgje med likevel. Men boka var så bra at eg las ho ferdig på eit par dagar...
Boka er på ingen måte ekkel og full av blod og gørr, så eg meiner at dei fleste kan lese ho. Eg gler meg til å lese resten av bøkene til Egeland.

v
villemo1978 – 20.03.2005

– Et grufullt drap har preget den lille bygda Uvdal i 25 år, et sted hvor alle kjenner alle. Morderen ble aldri tatt. Fjernsynsreporter Kristin Bye og hennes tørrlagte kollega Gunnar Borg drar til stedet for å lage dokumentar om hendelsene, og har med seg en synsk kvinne som kanskje kan kaste lys over gåten. Ikke alle er like glade for at de kommer...
Åndebrettet er tykkere enn de fleste krimbøker, og hopper hele tiden mellom fortiden og fremtiden. Hele veien mates leseren med hint om saken, men allikevel er slutten meget overraskende og god. Spenningen stiger ettersom sidene vendes, og når du er kommet til midten av boken er den komplett umulig å legge fra seg. Egeland har en skrivestil som gjør boken lett å lese, og samtidig ulidelig spennende. Likte du "Trollspeilet" vil du garantert like denne!!

f
fredø – 25.10.2004

– For 25 år siden skjedde det et uoppklart dobbeltdrap i en avsidesliggende bygd i Telemark. Nå forsåker tre personer å løse saken før den foreldes. Så skjer det et nytt mord, og de involverte drives over i en spenningsmettet morderjakt der fortiden avdekkes lag for lag, til saken plutselig tar en overraskende og dramatisk vending. Dette er en sitrende og spennende fortelling som byr på drivende god underholdning. Den er godt og gjennomtenkt skrevet, og suger leseren inn i en handling som byr på skikkelig utfordring for den krimglade. Jeg ble revet med av intrigen, og fant ikke meg selv igjen før boka nådde sin avslutning. Virkelig bra og leseverdig.

L
Lesehesten – 17.10.2004

– Egeland har til nå vært et ukjent navn for meg... helt til jeg oppdaget den forrige boken hans "sirkelens ende" som har mange likhetstrekk med Da-vinci koden. (At MAO ikke har den er et mysterium for meg) Jeg hadde store forventninger til denne boka, Åndebrettet... og jeg ble ikke skuffet. Dette er en virkelig god historie, om enn noe utradisjonell... spesielt i oppbygningen. Enkelte av kapitlene slutter midt i en setning... for at så setningen fortsetter i neste kapittel. Dette er en glimrende måte å dra ut på spenningen på. Ellers er selve historien veldig god. Den er spennende og vi får vite bare litt etter litt... Egeland går ikke i fella med å avsløre for mye på en gang.- Dette er en av de beste nye norske krimbøkene jeg har lest. Den anbefales på det varmeste"!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Åndebrettet:

Kokong

Eystein Hanssen
Innbundet 
349,- 399,-
 

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
349,- 399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Arr
Ny!

Arr

Jørn Lier Horst
Paperback 
179,-

Enkene

Pascal Engman
Innbundet 
332,- 379,-
 
Byttet
Ny!

Byttet

Stefan Ahnhem
Innbundet 
393,- 449,-
 

Logg inn

Handlekurv