Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Trollspeilet

En seriemorder tråler Oslos gater med videokamera. Han filmer sine kvinnelige ofre i skjul før han kidnapper dem. Han filmer dem i cellen i kjelleren. Han filmer når han dreper dem. De rystende videoopptakene sender han til Kristin Bye, reporter i nyhetssendingen "24 timer". Les mer

159,-
Ikke i salg
En seriemorder tråler Oslos gater med videokamera. Han filmer sine kvinnelige ofre i skjul før han kidnapper dem. Han filmer dem i cellen i kjelleren. Han filmer når han dreper dem. De rystende videoopptakene sender han til Kristin Bye, reporter i nyhetssendingen "24 timer". Motvillig blir hun tv-kanalens frontfigur i jakten på den fryktede drapsmannen. Mens politiet og mediene forsøker å sirkle inn morderen, bruker "24 timer" bildene for hva de er verdt.
Dette er den første boka om Kristin Bye.

Medlemsvurdering:
Kristin Bye har forlatt den trygge jobben i Dagbladet, til fordel for en ny jobb som fjernsynsreporter. Hun har ikke jobbet lenge før hun mottar en merkelig videokassett. Det skal bli mange flere. Avsenderen er en mann som forfølger unge kvinner, kidnapper dem og filmer mordene. Men hvorfor sender han videobåndene til Kristin?
"Trollspeilet" har en oppbygning som gjør at du vanskelig kan legge fra deg boken. Ved siden av krim historien, får leseren også et lite innblikk i hvordan en journalist jobber og hvilke kriterier som tabloide redaksjoner hele tiden legger til grunn. Korte avsnitt bedrer leseropplevelsen. Tydeligvis bruker Egeland noe av det kjappe og intense nyhetsspråket for å formidle sin historie. En meget god leseropplevelse, som gir deg lyst til å lese hans andre utgivelser også. Et must for dem som liker spenning!!

villemo1978

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203351495
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Serie
Kristin Bye

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

A
Afsheen ALi – 30.04.2019

– Denne boken er en herlig thriller som holder høy fart. Det er skremmende og tenke på hvor lite kontroll vi har selvom vi tror vi holder oss selv trygge

L
Lady Lyra – 10.07.2006

– "Trollspeilet" er en svært god norsk thriller roman, med spenningen på topp hele tiden. Forfatterens gode innblikk og kjennskap til tv verdenen, gjør at boken blir enda mer ektefølende. Men den kan dessvere ikke måle seg med Egelands siste bok "Ulvenatt". Her får vi møte Kristin Bye, fjernsynsreporter, i nyhetssendingen "24". Hun begynner plutselig å motta amatørvideor av kvinner som blir drept. "24" bestemmer seg for å vise noen deler av videon og plutselig er Norge en del av en grusom massemorders tanker. Samtidig lurer alle på hvorfor det er Kristin som mottar dem, er hun neste offer? Boken er velskrevet og språket er svært godt. Det jeg likte, var at man egentlig ikke kunne se løsningen før mot slutten. Spenningen har sine høydepunkter, men ligger godt oppe hele boka. En bra krimroman for lange sommerkvelder og en du godt kan lese om igjen. Det er anbefalt å lese hele serien om Bye.

S
Svensen – 16.03.2006

– Dette er en drivende og spennende roman som fanger en allerede fra de første sidene. Handler om en gal morder som liker å videofilme sine ofre og sende de til ett nyhetsbyrå, sammen med en gåte og dette gjør det veldig spennende da man hele tiden bare vil lese for å få vite hva som skjer. Så du bør ikke ha denne boken med deg føre du skal sove, for du klarer ikke legge den fra deg.Forfatteren har skrevet en lettlest bok som er like fin for nye krimlesere og gamle krim elskere. Selv har jeg lest masse krim og syntes denne boken var bra. Anbefales til alle!

B
Bokormen – 19.02.2006

– Jeg synes egentlig at den første delen av boka er den mest spennende. Da er man skikkelig spent på hva som egentlig skjer (og ideen med disse videokassettene er spennende). Etterhvert blir det litt forutsigbart, og slutten er litt svak. Likevel er det en bok det er vanskelig å legge fra seg, og man blir fascinert av Kristin Bye. Mange trekker fram at man får et innblikk i en journalists hverdag - kanskje er det fordi jeg er journalist selv, men jeg synes ikke det er rare innblikket man får. Den erfarne Dagbladet-journalisten som ikke lenger er berømt er kanskje den mest fascinerende personen i boka - den typen finnes det nok mange av, også i det virkelige liv.

O
Ono – 06.10.2005

– "Trollspeilet" er utvilsomt spennende, og virkelig spennnende i perioder (dødpunktene finnes, men de er heldigvis ikke lange). Hovedkarakteren Kristin Bye er lett å identifisere seg med da Egeland er flink til å bygge henne opp. Jeg har også sansen for den gamle Dagbladet-journalisten som fungerer som en artig bifigur både i denne boka og de to andre Egeland foreløpig har skrevet i denne "bokserien". Det er lett å skjønne av boka at Egeland har lang fartstid i medieverden og han bruker kunnskapene sine for hva det er verdt. Men jeg ble nok enda mer imponert over hvor lett han skriver, på en veldig effektiv måte. Det gjør at boka blir vanskelig å legge fra seg, noe krimbøker jo skal være. Et lite minus er det at det mot slutten kanskje blir litt forutsigbart, og jeg savnet kanskje en overraskende løsning på mordmysteriene. Men det er sikkert bare meg. Jeg gir Trollspeilet en sterk 4 på terningen.

v
villemo1978 – 20.03.2005

– Kristin Bye har forlatt den trygge jobben i Dagbladet, til fordel for en ny jobb som fjernsynsreporter. Hun har ikke jobbet lenge før hun mottar en merkelig videokassett. Det skal bli mange flere. Avsenderen er en mann som forfølger unge kvinner, kidnapper dem og filmer mordene. Men hvorfor sender han videobåndene til Kristin?
"Trollspeilet" har en oppbygning som gjør at du vanskelig kan legge fra deg boken. Ved siden av krim historien, får leseren også et lite innblikk i hvordan en journalist jobber og hvilke kriterier som tabloide redaksjoner hele tiden legger til grunn. Korte avsnitt bedrer leseropplevelsen. Tydeligvis bruker Egeland noe av det kjappe og intense nyhetsspråket for å formidle sin historie. En meget god leseropplevelse, som gir deg lyst til å lese hans andre utgivelser også. Et must for dem som liker spenning!!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Trollspeilet:

Kokong

Eystein Hanssen
Innbundet 
349,- 399,-
 

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
349,- 399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dandy

Jan Guillou
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Handlekurv