Aust/Wessel: Udyr

Udyr

en Axel Anker-thriller

; Kin Wessel

«Les den! En meget god thriller! Hjelpe meg hvor omfattende og særdeles dyktig research som her er gjort ... malerisk, poetisk og faglig sterkt skildret ... svært troverdig og dessverre i høyeste grad aktuell.»

Legen Axel Anker fyller 60 år og har sin siste dag på jobben. Nå skal han pensjonere seg, og familien og venner vil feire ham, men Axel har andre planer. I all hemmelighet reiser han på safariferie i Kenya, til Kiboko Camp i Maasai Mara. Les mer
Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Krypskyttere på savannen 

Legen Axel Anker fyller 60 år og har sin siste dag på jobben. Nå skal han pensjonere seg, og familien og venner vil feire ham, men Axel har andre planer. I all hemmelighet reiser han på safariferie i Kenya, til Kiboko Camp i Maasai Mara.

Ute på savannen står det gamle og ærverdige neshornet Cliff Kubwa og den digre hannelefanten Grumpy Grey. Grådige krypskyttere er mer enn villige til å drepe dyrene for å få tak i verdifullt elfenben. 

Maasaiene Adam Silah og Rhodah fra organisasjonen RedList kjenner hver flekk av savannen og er ansatt for å beskytte dyrene. Så blir Rhodah skutt og dødelig såret av en krypskytter, og Grumpy Grey blir funnet skadet av et spyd. En veterinær redder elefanten, men Kenyas leger streiker, og den eneste som kan hjelpe Rhodah, er Axel Anker. 

Snart er den norske legen involvert i en heftig jakt på hensynsløse profittjegere i Maasai Mara - med livet som innsats.

«Tøff thriller med fascinerende bakteppe.» 

Jon Terje Grønli, Gjengangeren 

 

Kurt Aust (f. 1955) er født og oppvokst i Danmark, men har bodd i Vestfold siden 1982. Aust fikk Aschehougs debutantstipend for sin kritikerroste debutroman Vredens dag (1999), en historisk kriminalroman med handling fra 1700-tallets Danmark-Norge og med den danske professoren Thomas av Boueberge og hans norske assistent Petter Hortten i hovedrollene. 

Kin Wessel er billedkunstner og jobber blant annet med tegning, video og tekst. Wessel arbeider også med opplæring innen kriminalomsorgen. Spenningsromanen Udyr, som hun har skrevet sammen med ektemannen og forfatteren Kurt Aust, er hennes første skjønnlitterære utgivelse. 

 

«Aust er kanskje den av alle norske krimforfattere som viser størst interesse for det stoffet han lager fiksjon av, og det løfter også romanene hans høyt over den store mengden.»

Torbjørn Ekelund, Dagbladet 

 

 

Fakta

Om forfatterne

Kurt Aust (f. 1955) er født og oppvokst i Danmark, men har bodd i Vestfold siden 1982.

Aust fikk Aschehougs debutantstipend for sin kritikerroste debutroman Vredens dag (1999), en historisk kriminalroman med handling fra 1700-tallets Danmark-Norge og med den danske professoren Thomas av Boueberge og hans norske assistent Petter Hortten i hovedrollene. 

Kin Wessel er billedkunstner og jobber blant annet med tegning, video og tekst. Wessel arbeider også med opplæring innen kriminalomsorgen. Spenningsromanen Udyr, som hun har skrevet sammen med ektemannen og forfatteren Kurt Aust, er hennes første skjønnlitterære utgivelse. 

Anmeldelser

«Les den! En meget god thriller! Hjelpe meg hvor omfattende og særdeles dyktig research som her er gjort ... malerisk, poetisk og faglig sterkt skildret ... svært troverdig og dessverre i høyeste grad aktuell.»

«Tøff thriller med fascinerende bakteppe.»

, Gjengangeren