Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Lazarus

roman

«Kjell Ola Dahls krim- og spenningsroman fra den andre verdenskrigens spionvepsebol i Stockholm er til å ta hatten av for.»

Leif Ekle, nrk.no

Daniel Berkåk jobber som kurér for presse- og militærkontoret i Stockholm. På sitt siste oppdrag over grensen har han sekken full av kodede dokumenter og aviser. Før han rekker å levere noe som helst, blir han skutt og drept. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag
Daniel Berkåk jobber som kurér for presse- og militærkontoret i Stockholm. På sitt siste oppdrag over grensen har han sekken full av kodede dokumenter og aviser. Før han rekker å levere noe som helst, blir han skutt og drept. Avisene og dokumentene er borte da han blir funnet.

Norges eksilmyndigheter vil ha svar på hva som har skjedd. Oppdraget går til forfatteren Jomar Kraby, og en norsk flyktning blir raskt en av hans mistenkte.

Lazarus er en klassisk Kjell Ola Dahl-krim om norske agenter i Stockholm under annen verdenskrig.

«Kvalitetstung krim fra krigen. Det er mange grunner til at denne romanen er vellykket. En av dem er det egne, tydelige språket, der dialogene leses og oppleves som om de var samtaler som leseren lytter til. Et skiftende driv mellom steder og personer mens handlingen går framover av egen maskin, er en annen. Solid historisk og geografisk research, tydelige tids- og stockholmsbilder, er et tredje.» Leif Ekle, NRK

«Velskrevet hardkokt krim fra det norske eksilmiljøet i Stockholm. (...) en interessant og vellykket litterær krim med en rekke referanser både til litteratur, historie og bibelhistorie.» Marit Egaas, Stavanger Aftenblad (Terningkast fem)

«Hyggekrim fra krigen. Dahl turnerer det meste her, i det som først og fremst blir en levende skildring av et spesielt miljø i en spesiell tidsepoke. Det er fint og engasjerende formidlet ...» Ole Jacob Hoel. Adresseavisen

«Kjell Ola Dahl befester sin rolle i det aller øverste sjiktet blant norske krimforfattere. (...) Dahl er en mester i å gi sine karakterer særpreg. Og dette skal du vite: Hvis du løser mordgåten før du kommer helt til slutten av romanen, heter du antageligvis Kjell Ola Dahl.» Arild Rønsen, Nettavisen

Medlemsvurdering:
Interresant historisk krim, med et spennende persongalleri. Jeg brukte litt tid på å bli kjent med personene, men etterhvert flyter historien veldig godt, og boken var nesten umulig å legge fra seg.

Kristin

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
380
ISBN
9788203397561
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
21 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Kjell Ola Dahls krim- og spenningsroman fra den andre verdenskrigens spionvepsebol i Stockholm er til å ta hatten av for.»

Leif Ekle, nrk.no

Kunders vurdering

K
Kristin – 17.08.2022

– Interresant historisk krim, med et spennende persongalleri. Jeg brukte litt tid på å bli kjent med personene, men etterhvert flyter historien veldig godt, og boken var nesten umulig å legge fra seg.

h
hans kristian – 31.05.2022

– Fin historisk krim som bygger delvis på historiske fakta fra 2. verdenskrig og vårt forhold til Sverige. Bra kjøp for meg. Anbefales.

M
Marit Ollestad Jensen – 31.05.2022

– Lazarus

Oppdag mer

Bøker som ligner på Lazarus:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Caraval

Stephanie Garber
Innbundet 
244,- 279,-
Gudmoren
199,-

Gudmoren

Ingar Johnsrud
Innbundet 
199,- 379,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv