Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Gudfaren

Don Vito Corleones lojalitet er ikke betingelsesløs, men har du den først er det for bestandig. Han er Gudfaren - overhodet for den mektige Corleone-familien. En vakker sommerdag på Long Island i 1945 er familie og venner samlet til bryllup. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Don Vito Corleones lojalitet er ikke betingelsesløs, men har du den først er det for bestandig. Han er Gudfaren - overhodet for den mektige Corleone-familien. En vakker sommerdag på Long Island i 1945 er familie og venner samlet til bryllup. På overflaten virker det som en idyllisk og bekymringsløs fest, men mange av gjestene har problemer de vil ha Don Corleones hjelp til å løse, og motsetninger og hat syder.


Corleones tallrike dynasti har forgreininger overalt der makt og rikdom kan høstes: narkotika, prostitusjon, gambling. Det er en grenseløs, nådeløs krig der begjær og grådighet er drivkraften. For Corleone vil være enerådende. Alle metoder er tillatt i striden mot Togliatti'ene og de andre familiene som opererer på det samme markedet.

Medlemsvurdering:
Gudfaren er en spenende gangsterroman om mafiafamilien Corleone, som styrte underverdenen i New York. Hovedpersonen er mafialederen Don Vito Corleone, også kalt "Gudfaren". Boka går ut på hvordan familien takler forskjellige situasjoner som mafiakriger, forræderi osv. Don Vito rømte til Amerika som tolvåring fordi Mafiaen på hans hjemsted, Sicilia, ville drepe ham. Han tok da navnet Corleone for å minnes hjemlansbyen hans. Don Vito hadde store kontakter andre steder i USA og på Sicilia. Kriminaliteten han drev med var bestikkelser, bestilte mord, og utpressing. Men prostutisjon og narkotika ville han ikke være med på. Det er en av de beste bøkene jeg noengang har lest. Det er en så virkelig spenning at alt annet utenom blir lukket utenfor. Alle som liker å lese må få med seg denne!

lillegutt

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202354305
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Originaltittel
The godfather
Serie
Mafia-trilogien

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

R
Rade Almudaffar – 21.09.2018

– "Gudfaren" er nok en bok som hadde unnslippe radaren min om den ikke hadde blitt anbefalt til meg. Jeg hadde ikke høye forventninger da jeg begynte å lese den, mest fordi jeg trodde den kun handler om mafia, noe som er delvis riktig. Jeg kan trygt si at boken overrasket meg. "Gudfaren" er ikke bare en roman som handler om mafiavirksomhetens indre liv og idealene de står for, men den har et persongalleri med svært komplekse karakterer. Det er ingen tvil om at det mest interessante aspektet ved Gudfaren er karakterene, rett og slett fordi det er så mange faktorer som utgjør kjernen i personlighetstrekkene deres. Vi har Don Corleone, familiens overhode og mafia lederen. Av venner og fiender er han kjent som Gudfaren, en person som mange vender seg til når rettsystemet ikke gjør en god jobb. Han har visse standarder. Selv om disse idealene ikke kan forsvares moralskt, så er de forståelige ut ifra konteksten, ettersom det amerikanske rettsystemet var korrupt på 50-tallet. Slik Don Corleone ser på det, så må man ta saker i sine egne hender hvis man skal oppnå rettferdighet. I sentrum av handlingen så har vi Don Corleones tre sønner. Alle tre er svært ulike, av den grunn så stiller faren ulike forventninger til dem. Etter min mening så er Michael, den yngste blant de tre brødrene, en av de mest komplekse karakterene jeg har vært bort i. Michael karakterutvikling og idealisme er en viktig drivkraft i historien. I begynnelsen vil han for enhver pris unngå å blande seg inn i mafiavirksomheten som familien hans er involvert i. Han ønsker å være en normal amerikansk borger. Men når Michael blir konfrontert med realiteten og ser at det er to veier han kan gå, der begge veiene bringer med seg flere ulemper, blir han likevel sugd inn i det han aldri hadde trodd ville bli en del av identiteten hans, nemlig mafiavirksomheten. Michael er en svært interessant karakter nettopp fordi personligheten hans består av så mange lag. Jeg kan ikke si at jeg likte alle deler av boken. Enkelte deler, der vi får innblikk i sekundærkarakters tanker, er unødvendig og tjener ikke plottet noe spesielt. Jeg mener likevel at "Gudfaren" er en bok som er verdt å lese, mest på grunn av de komplekse hovedkarakterene.

l
lillegutt – 22.08.2008

– Gudfaren er en spenende gangsterroman om mafiafamilien Corleone, som styrte underverdenen i New York. Hovedpersonen er mafialederen Don Vito Corleone, også kalt "Gudfaren". Boka går ut på hvordan familien takler forskjellige situasjoner som mafiakriger, forræderi osv. Don Vito rømte til Amerika som tolvåring fordi Mafiaen på hans hjemsted, Sicilia, ville drepe ham. Han tok da navnet Corleone for å minnes hjemlansbyen hans. Don Vito hadde store kontakter andre steder i USA og på Sicilia. Kriminaliteten han drev med var bestikkelser, bestilte mord, og utpressing. Men prostutisjon og narkotika ville han ikke være med på. Det er en av de beste bøkene jeg noengang har lest. Det er en så virkelig spenning at alt annet utenom blir lukket utenfor. Alle som liker å lese må få med seg denne!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Gudfaren:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv