Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Ulvenatten

En gruppe tsjetsjenske terrorister kupper norsk fjernsyns mest populære debattprogram. Gislene, politiet og regjeringen er maktesløse. Mens politiets forhandler og gisselredningsgruppe forsøker å redde flest mulig ut av studioet i live, viser stadig flere tv-kanaler verden over det direktesendte gisseldramaet. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager
En gruppe tsjetsjenske terrorister kupper norsk fjernsyns mest populære debattprogram. Gislene, politiet og regjeringen er maktesløse. Mens politiets forhandler og gisselredningsgruppe forsøker å redde flest mulig ut av studioet i live, viser stadig flere tv-kanaler verden over det direktesendte gisseldramaet. I denne forrykende thrilleren følger vi dramaet gjennom natten - minutt for minutt, time for time. "Ulvenatten" er filmatisert for både kino og tv.

Medlemsvurdering:
Tom Egelands "Ulvenatten" er en nervepirrende fortelling som holder deg fullstendig engasjert hele boken igjennom. Sjelden har betegnelsen på at en bok er vanskelig å legge fra seg passet bedre. Egeland klarer å formidle en gisselsituasjon i et tv-studio på en utmerket måte, og det er hele tiden spennende hva som kommer til å skje videre. Jeg likte veldig godt at boka er fortalt i "real time", altså at hver eneste hendelse skjer kronologisk og uten tidshopp. Man er med på ferden minutt for minutt hele veien fra dramaet starter kl 22 om kvelden og til det er over kl 8 neste morgen. Selv for en leser som meg som ikke er veldig belest på krimsjangeren, ble dette en fenomenal opplevelse.

Nevnarion

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Bonnier norsk forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
397
ISBN
9788234716164
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
20 x 13 cm
Serie
Kristin Bye 3

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

R
Randi Sivertsen – 31.05.2022

– Veldig bra

Q
QWL – 05.04.2010

– En skulle nesten ikke tro at det var mulig å beskrive en hendelse i nuet, minutt for minutt, sekund for sekund, så nøye som det gjøres i denne romanen. Tom Egeland er et særegent kapittel i norsk spenningslitteratur med sine bøker om albinoen Bjørn Beltø, på grunn av hans sans for prosa fremfor stive karakteriseringer. Jeg kjente meg ikke igjen i skrivemåten i "Ulvenatten", og jeg må si at stilen er helt annerledes her. Likevel gir han oss iblant et glimt av jeg-skildringene i denne boken også. Noen ganger kan boka virke litt flat, men det er noe som likevel trekker den høyt opp. Anbefales til de som liker litt spenning, minutt for minutt ...

M
Morta – 31.01.2010

– Dette er bok av Tom Egeland som er blitt filmatisert, og dette er en flott norsk bok fra en av Norges beste forfattere etter min mening. Man burde lese denne boken før man ser filmen, for boken er langt bedre enn filmen, som jeg ikke syntes var veldig bra. Vi får en historie som starter klokken 22.00 når en gruppe tsjetsjenske terrorister tar over en direktesendt tv-debatt, og holder deltakerne som gisler. Politiet må forhandle med terroristene for å løse situasjonen. Hva er det som er bakgrunn for denne gisselaksjonen? En veldig bra og spennende bok som man burde få med seg, og den er langt bedre en filmen syntes jeg.

g
gant – 31.01.2009

– Dette er en utrolig bra spenningsroman! En gruppe med tsjetsjenske terrorister er med som tilhørere i et direktesendt debattprogram sendt på norsk TV. Under sendingen tar de over kontrollen på programmet og tar alle i studio som gisler. Programmet blir etterhvert sendt direkte på flere og flere tv-kanaler verden over. Det blir en nervepirrende natt både for gisler, gisseltakere, politiet og regjeringen. Boken er veldig presist skrevet med tanke på klokkeslett slik at vi hele tiden har en oversikt over når de forskjellige situasjonene i boken oppstår. Hele boken er totalt en beskrivelse av en situasjon som varer i ti timer.

G
Glad i bøker – 16.01.2009

– I boka "Ulvenatten" starter handlinga i en direktesendt tv-debatt. Programleder Kristin Bye skal lede debatten som handler tsjetsjenerne og verdens svik mot dem. Debatten utvikler seg raskt til å bli et gisseldrama, og asylsøkerene som var innbudt til programmet viser seg å være terrorister. Terroristene har klare krav og de nøler ikke med å skyte gisler. Boka er svært spennende og utviklingen er dramatisk. Vi får føle hvordan redselen sprer seg blant gislene og maktesløsheten blant poilitet når gisler blir drept. det viser seg etterhvert at motivene er litt andre enn det man først trodde, og at det hele ender litt uventet. Boka er topp spennende og svært engasjerende.

Z
Z – 18.10.2008

– Vi befinner oss i Norge i et filmstudio. Sendingen i et debattprogram skal snart starte, der hovedtemaet er Tsjetsjenia. Kort tid etter programmer er på luften, endrer kulissene seg helt. Alle i Studio 2 blir tatt til gisler av Tsjetsjenske terrorister. Kort tid etter følger alle land handlingen i Studio 2 live. Kan gislene komme seg ut i live? Hvorfor skjer dette i fredelige Norge? Hva er det terroristene vil? Dette var en utrolig spennende bok, som i tillegg tar for seg et viktig politisk tema. Hadde trodd at boken skulle bli kjedelig, men ble positivt overrasket. I tillegg har Tom Egeland klart å legge inn noen overraskelser for oss.

D
Drodle – 16.07.2008

– Vanligvis styrer jeg unna krimbøker som handler om politiske tema. De har en tendens til å sprike alle veier, i et forsøk på å virke dypere enn de er. Denne boka likte jeg derimot. Spenningen var høy gjennom hele boka og historien er ikke spesielt forutsigbar. Dette er min første bok av denne forfatteren, og det var på ingen måte noen avskrekkende opplevelse. Jeg kommer helt klart til å lese flere bøker av Tom Egeland så fort jeg får mulighet, og jeg kan trygt anbefale "Ulvenatt" til alle krimelskere. Egeland har en god penn og kan sin krim! En klar femmer.

N
Nevnarion – 11.06.2008

– Tom Egelands "Ulvenatten" er en nervepirrende fortelling som holder deg fullstendig engasjert hele boken igjennom. Sjelden har betegnelsen på at en bok er vanskelig å legge fra seg passet bedre. Egeland klarer å formidle en gisselsituasjon i et tv-studio på en utmerket måte, og det er hele tiden spennende hva som kommer til å skje videre. Jeg likte veldig godt at boka er fortalt i "real time", altså at hver eneste hendelse skjer kronologisk og uten tidshopp. Man er med på ferden minutt for minutt hele veien fra dramaet starter kl 22 om kvelden og til det er over kl 8 neste morgen. Selv for en leser som meg som ikke er veldig belest på krimsjangeren, ble dette en fenomenal opplevelse.

a
a – 20.04.2008

– Under et debattprogram blir deltakerne tatt som gisler. Et av kravene deres er at programmet skal fortsette å kjøre. Man følger handlingen minutt for minutt, mens gisselforhandleren Thomas Fjell prøver å løse situasjonen. Terroristene krver at en mann skal befinne seg inne i studioet innen seks timer, hvis ikke vil programlederen, Kristin Bye, bli skutt. En trussel som blir tatt på alvor. Terroristene har vist at de er villige til å drepe. Denne boken var litt særegen. Jeg likte spesielt godt hvordan Egeland hadde dratt inn litt historie i handlingen. Fra første side er du helt oppslukt av handlingen. I tillegg er slutten uventet og overraskende.

a
andre – 23.03.2008

– Tom Egeland har virkelig truffet blink med denne spennende historien satt i et norsk tv-studio. Her følger vi en historie som utvikler seg fra et debattprogram til en gisselsituasjon. Hele situasjonen utspiller seg live foran tv-seere over hele verden da gisseltagerene truer med å drepe gisslene hvis sendingen kuttes. Boken er spennende fra første kapittel og jeg tok meg selv i å ikke greie å legge ned boka før siste kapittel var ferdig lest. Du føler på en måte med gisseltagerne på grunn av bakhistorien, men etterhvert finner du ut at alt ikke er som det virker. En skikkelig drivende thriller. Anbefales virkelig.

T
Tussi – 01.06.2007

– Fra første side blir du fanget av spenningen, og forfatteren, Tom Egeland, klarer å holde koken gjennom hele boka. Når en norsk TV-kanal bli offer for en terroraksjon og gisseldrama under en direktesending, blir hele verdens oppmerksomhet rettet mot Norge. Politiet gjør sitt ytterste, samtidig som det foregår et politisk spill i kulissene. Språket faller av og til litt igjennom, men det merker du ikke på grunn av det enorme behovet du har for å lese videre. "Bare en side til, så skal jeg legge meg...", men det blir ikke til at du legger deg før boka er er gjennomlest. En stor norsk thriller som anbefales på det varmeste! Jeg gleder meg til filmen kommer i 2008!

E
EO – 25.08.2006

– Nå har jeg virkelig fått øynene opp for en av Norges mest fantastiske forfattere, Tom Egeland. Denne boken er en fantastisk thriller som man knapt klarer å legge fra seg. Det er spenning fra første side og man blir helt oppslukt i boken. Tsjetsjenske terrorister har kuppet et direktesendt debattprogram og truer med å drepe flere gissler. Spenningen er til å ta og føle på, klarer politiet og forhandle seg frem til en løsning, eller må de gi etter for terroristenes vanvittige krav? Tiden er knapp og det oppstår flere problemer underveis. Forbered deg på et høyt spenningsnivå og uventede handlinger. Dette er en bok for deg som liker spenning!

L
Lady Lyra – 22.06.2006

– Tom Egeland har gitt oss en fantastisk spenningsroman, som du nesten ikke kan legge fra deg. Den er så utrolig livaktig skildret, at dette virkelig kunne skjedd. I studio 2, hos kanalen ABC, har tsjetsjenske terrorister tatt over et populært debatt program. De truer med å drepe programlederen og de andre gisslene, hvis ikke ABC fortsetter å sende direkte og oppfyller kravene de stiller. Samtidig som gislene sitter livredde i studioet, jobber politiet på spreng med å finne en løsning. Men hvordan kan de få ut gisslene, uten at flere blir drept? Den eneste kontakten de har med terroristene er gjennom telefonene. Samtidig føler alle at det er noe som ikke stemmer. Men hva? Boken er virkelig mesterlig skrevet, og gir oss nok informasjon til å kunne danne oss egne meninger og mulige løsninger. Enda et pluss er den gode skildringen av personene, det gjør at det er lett å kunne kjenne seg igjen eller få sympati med dem. Jeg mener personlig at dette er norsk krim på sitt beste, og at få andre bøker kan måle seg med denne. Den tar opp en svært aktuell sak, og viser oss frustrasjonen til et folkeslag i krig. Jeg likte også at dette forgikk på et såpass kort tidsrom, det gjorde det om mulig enda mer spennende. En bok jeg ikke kan anbefale nok.

L
Lille My – 10.03.2006

– Maken til spennende krim må du lete lenge etter. Dette er krim i toppklasse! Her starter den intense spenningen på side en, og overraskelsene står i kø. I tillegg dette, er boka veldig lærerik - hvert fall hvis man ikke allerede kan spesielt mye om konflikten Tsjetsjenia - Russland. For oss vanlige lesere, kommer det mye informasjon som kan være nyttig når vi følger konflikten på nyhetsbildet. Personene er nyanserte og interessante, og vi blir grepet av dem alle. Ulvenatten er helt umulig å legge fra seg, så du bør ikke begynne å lese den en søndag kveld. En bok alle krimelskere må lese!

B
Bokormen – 19.02.2006

– Teksten er godt lest av Erik Hivju, men jeg synes ikke at boka i seg selv er så god som man skulle forvente at de strålende kritikkene den fikk da den kom. Personlig synes jeg at flere av Tom Egelands andre bøker er et godt hakk bedre. Det er noen overraskende punkter i boka, men altfor mye går omtrent som man hadde tenkt. Den fortettede handlingen driver boka framover, men jeg synes det blir litt vel tett i perioder og språket er ikke alltid 100% på topp.
Det spennende er at man lærer en god del om en konflikt som det ikke er for mye fokus på her i Norge. Fin som påskekrim!

B
BackPacker – 25.01.2006

– "Ulvenatten" er en politisk thriller av høyeste kvalitet. En gruppe tsjetsjenske terrorister tar gisler og barrikaderer seg i studio under et debattprogram. Alvoret i situasjonen er ikke til å ta feil av, men kravene er helt vanvittige. Politi og politiske krefter setter alle kluter til for å finne ut mest mulig om terroristene, bakgrunnen og hva dem tenker. Men klarer dem det? Og hva er egentlig planen til terroristene? Er ikke dem fanget i fella? Jeg synes denne historien var veldig engasjerende og spennende. Lydboken går fort unna, cd-spilleren sluker cd etter cd helt til du rett og slett MÅ legge deg.
I allefall for meg! Egeland er knallgod på å skape spenning og nerve, og samtidig belyse betente samtidsproblemer. Derfor anbefaler jeg denne til alle som liker å la seg rive med av en knakende god thriller!

O
Ono – 06.10.2005

– Effektiv og en drivende godt fortalt krimhistorie lagt til et troverdig miljø. Forfatteren, Tom Egeland, har jo selv lang fartstid i mediebransjen og det er tydelig, fordi han kommer med mange morsomme detaljer og får utnyttet sin kunnskap om hvordan ting foregår i og rundte tv-studio, uten at det blir verken for teknisk eller navlebeskuende briefing. Boka går rett på sak og spenningen kommer allerede på de første par sidene. Jeg likte også godt hvordan han portretterer terroristene nyansert, det gjør at boka får en ekstra dimensjon. Dessuten har Egeland et godt språk med hovedkarakterer det er lett å identifisere seg med og like. Dette er en ufattelig spennende bok, en skikkelig page-turner som holder høyt internasjonalt snitt som krimbok.

L
Lesehest – 06.09.2005

– Jeg har aldri tidligere lest noe av Tom Egeland, og må s jeg fikk et bra inntrykk av hans forfetteriske prestasjoner når jeg leste 'Ulvenatten'. Personlig er jeg litt skvetten av meg, så det ble litt hard kost å lese på sengen i mørket, men det er i hvert fall ingen som kan si at boka ikke er spennende. De som har fulgt med på 24 kan jo kanskje få litt flashback når de leser denne boken, siden vi følger de fra minutt til minutt i korte kapitler. Det hele starter kl 22 om kvelden til 08 neste morgen. I tillegg er jo en av temaene terror og selvmordsbombere, noe som har vært en stor del av 24. Men nå skal jeg ikke dra flere smamenligninger. Egeland gjør historien realistisk på sin egen måte, ved å bruke en journalist som hovedperson. Det at temaet er terror og selvmordsbombere gjør det ikke mindre realistisk, siden dette er svaært aktuelt om dagen!

L
Li – 14.07.2005

– Der utspiller det seg det verste terroranslaget på norsk jord noensinne: En terroristgruppe tar kontroll over det direktesendte debattprogrammet «ABC Debatt» i den fiktive, norske Kanal ABC.
De truer med å skyte debattantene etter tur hvis ikke kravene deres innfris. I studio befinner utenriksministeren seg, noen partipolitikere, pluss tsjetsjenske asylsøkere med bomber i og under klærne.
Dette er en thriller av internasjonalt format. Tom Egeland er en dreven spenningsforfatter! Han klarer å gi oss levedyktige portretter av de ymse aktørene, og gi en klar bakgrunn av konflikten i Tsjetsjenia, slik at vi, leserne, får en substans å forholde oss til. Språklig holder dette et solid thrillernivå, men iblant flekkes romanen av litt tunge og/eller forhastede beskrivende setninger. Kanskje de er tunge fordi de er forhastede. En av de beste spenningsthrillere som overhodet er skapt på norsk jord av en nordmann!

v
villemo1978 – 19.06.2005

– Tom Egelands journalist-heltinne er tilbake i hans nye bok "Ulvenatten". I denne thrilleren er hun programleder for Kanal ABCs debattprogram. Kanalen er den samme som hun jobbet for i det forrige bøkene, men Egeland måtte endre navnet Kanal 24 da det kom en autentisk radiokanal med det navnet. Debattprogrammet, med norske politikere som gjester, handler om Tsjetsjenia og konflikten der. Asylsøkere fra landet er invitert, men sendingen blir ikke helt som Bye hadde tenkt når asylsøkerne viser seg å være terrorister somn tar publikum og gjester som gisler og stiller umulige krav. Kanal ABC får ikke lov å kutte sendingen for da vil gisler bli drept....
Forrige gang sa jeg at "Åndebrettet" var en av Egelands beste bøker, men den nyeste er faktisk hans beste. Boken er ulidelig spennende, og detaljinformasjonen viser at forfatteren har brukt mye tid på research, noe som gir handlingen enda mer realisme og autensitet. Boken er nesten komplett umulig å legge fra seg, og på tross av tykkelsen leser du denne raskt ut. Personskildringene er gode, og de uventede poengene smetter frem både her og der. Språket er godt, spesielt dialogene og oppbyggingen er særdeles gjennomtenkt og smart. Denne boken fortjener en stor leserskala. Det er sjelden det lages så gode thrillere av norske forfattere.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ulvenatten:

Pandora

Tom Kristensen
Nedlastbar lydbok 
157,- 179,-

Svart by

Chris Ryan
Nedlastbar lydbok 
262,- 299,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv