Rabattkode: snartjul for -25% på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Alex

«Mørk, fransk juvel. (...) en perfekt syntese av et enkelt, impresjonistisk språk og en genialt uttenkt intrige. (...) «Alex» er en smart roman, en klok roman. (...) Franske Pierre Lemaitres første krim er nesten nødt til å bli en av 2015s beste»

Adressa

Hvem kjenner egentlig Alex? Hun er vakker. Sexy. Tøff. Er det derfor hun er blitt kidnappet, innesperret og utsatt for det utenkelig?
Overbetjent Camille Verhoeven og hans menn famler i blinde: ingen mistenkte, ingen ledetråd, og håpet svinner fra time til time. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag
Hvem kjenner egentlig Alex? Hun er vakker. Sexy. Tøff. Er det derfor hun er blitt kidnappet, innesperret og utsatt for det utenkelig?
Overbetjent Camille Verhoeven og hans menn famler i blinde: ingen mistenkte, ingen ledetråd, og håpet svinner fra time til time. Det eneste de vet, er at en kvinne er blitt revet vekk fra fortauet på en gate i Paris og kastet inn i en hvit varebil. Men når politiet finner ut av hvor hun har vært innestengt, er situasjonen langt ifra den de trodde.
"Alex" er thrilleren som får det til å gå iskaldt nedover ryggen din. Det handler om morderisk galskap og er drevet av en djevelsk logikk. Du legger den ikke fra deg.

"Ja, jeg vet det er en klisjé, men søren heller: Jeg må være så ærlig å si at denne franske kriminalromanen var det svært vanskelig å legge fra seg før den var ferdiglest. (...) Det er en frivol galskap i denne typen krim som gjør en blasert anmelder henrykt og optimistisk: Det går an å fornye krimlitteraturen. (...) Ah, det er godt å få en pause fra nordisk krim, engelske landsbymord og amerikanske superhelter."
Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende

"Mørk, fransk juvel. (...) en perfekt syntese av et enkelt, impresjonistisk språk og en genialt uttenkt intrige. (...) «Alex» er en smart roman, en klok roman. (...) Franske Pierre Lemaitres første krim er nesten nødt til å bli en av 2015s beste."
Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv

Medlemsvurdering:
Første bekjentskap med Pierre Lemaitre: Alex. Det blir ikke det siste. En thriller helt utenom de vanlige!

rhjer

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
379
ISBN
9788203374678
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Alex
Format
21 x 13 cm
Nr
8176582
Serie
Camille Verhoeven 2

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Mørk, fransk juvel. (...) en perfekt syntese av et enkelt, impresjonistisk språk og en genialt uttenkt intrige. (...) «Alex» er en smart roman, en klok roman. (...) Franske Pierre Lemaitres første krim er nesten nødt til å bli en av 2015s beste»

Ola A. Hegdal

Kunders vurdering

S
Svein – 24.08.2021

– Detektivtruppen er mer som hentet ut fra et sirkus enn fra en politistasjon. Tegneserieaktig handling som inkluderer de mest bestialsk forferdelige drapsmetoder. Det som redder romanen er de uventede vriene som dukker opp, der nærmest alt snus på hodet. Så ja, underholdningsverdien er stor nok til å lese boka, men jeg er usikker på om jeg kommer til å lese flere av Pierre Lemaitre.

Ø
Øystein – 17.05.2021

– Motbydelig god.

r
rhjer – 04.01.2018

– Første bekjentskap med Pierre Lemaitre: Alex. Det blir ikke det siste. En thriller helt utenom de vanlige!

A
Anne Gerd Låstad – 09.05.2017

– God Krim. Veldig spennende.

K
Kari Krogsrud – 03.05.2017

– Boka var veldig intens og spennende, handlingen gjorde en uventet vending, som var veldig interessant. Intelligent skrevet.

M
Mildrid Solli – 07.11.2016

– Jeg skriver ingen anmeldelse, men peker på noen av de forholdene som gjør at jeg bare gir tre stjerner. For det første er boka av og til preget av en for direkte oversettelse, så å si ord for ord. Dette gjelder langt fra hele boka, men enkelte avsnitt. Boka er heller ikke konsekvent rettet i henhold til valgte språkformer. Den flyter over av skrivefeil, faktisk så mange at jeg var inne på tanken om å returnere den fordi feilene forstyrret min leseopplevelse. Nå er det jo slik at vi lesere ikke setter oss ned med rødblyanten når vi vil kose oss med en ny bok. Jeg bruker ikke tid på å gå tilbake å gjøre det nå, men jeg kan nevne at bak er blitt til kak, og det er ganske mange slike småfeil som jeg dessverre ikke noterte da jeg leste boka. Lengre og lenger er brukt feil. Det er stor forskjell på en gang og engang, men like fullt er det slike feil i boka. Det stor forbokstav etter semikolon også videre og så videre ... Ansvaret ligger selvsagt hos forlaget, men dere leser vel boka før dere godtar den? Jeg ser det er 2. opplag, så her må det ha vært tid til å ta en grundig korrektur av pdf-fila. Kunne dere ikke ha meldt tilbake til forlaget at dere ikke ville selge den før de verste feilene var rettet? Et annet viktig poeng er at oversetteren IKKE har fått den hjelpen hun faktisk har krav på! Jeg ser gjerne at dere videresender denne vurderingen til litteraturavdelingen i Aschehoug. Bare så det er sagt, er jeg oversetter, språkvasker og korrekturleser for blant andre Universitetsforlaget, som er eid av Aschehoug. Jeg er kanskje ikke "gjennomsnittsleseren", men min erfaring er at vi aldri må undervurdere leseren.

H
Hilde Grønvik – 27.10.2016

– Godt skrevet, spennende, god historie og med karakterer som jeg gleder meg til å treffe igjen.

T
Thore Bjørn Eik – 28.09.2016

– Noe av det beste jeg har lest på lenge.En mørk Fransk Thriller som er umulig å legge i fra seg,så her har forfatteren Pierre Lemaitre gitt oss krim lesere noe nytt i denne sjangeren.Bare så det er sagt så har jeg også lest boka etter nemlig Irene.Anbefales på det sterkeste :D

R
Ragna uthaug – 18.06.2016

– Kjempespennende, med en overraskende og bra slutt

s
svein erich brodal – 15.06.2016

– alex

H
Hallgeir Hellan – 30.05.2016

– Første tredjedel av boka er svært spennende, men idet du kanskje synes at den begynner å tape seg, klarer forfatteren å holde interessen oppe med gode personbeskrivelser av hovedpersonene. I siste del av boka gjør forfatteren noen utrolige vendinger som overrasker. Originalt! Alex er ei bok som anbefales varmt. Den står til 6 på terningen.

O
Ole Nordgård – 21.03.2016

– Veldig velskrevet og meget spennende bok. Kan anbefales.

G
Gerd Sandholtet – 12.03.2016

– Første gang vi har lest noe av denne forfatteren, men det blir ikke den siste!!!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Alex:

Kniv
99,-

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
99,- 399,-
X
Ny!

X

Pascal Engman
Innbundet 
349,- 399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Arr

Jørn Lier Horst
Paperback 
179,-

Hjem

Harlan Coben
Paperback 
199,-

Jakten

Bernard Minier
Innbundet 
375,- 429,-

Isola

Katrine Engberg
Paperback 
199,-
 
Haakon
Ny!

Haakon

Haakon
Innbundet 
393,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv