Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Blacklands

"Den er en fulltreffer, og rammer leseren midt i mellomgulvet. Et virkelig knyttneveslag av en kullsvart historie. Debutromanen viser Bauers uomtvistelige talent som kriminalforfatter. Original og solid litterært håndverk. Rett og slett en praktroman."

VG

VINNER AV GOLD DAGGER AWARD

12 år gamle Steven Lamb spiller ikke fotball etter skoletid - han graver etter lik. Målet er å finne levningene etter onkelen, Billy, som forsvant for 19 år. Finner Steven Billy vil han bringe bestemoren ut av sorgen og familien sin mot en bedre og mer harmonisk tilværelse. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager
VINNER AV GOLD DAGGER AWARD

12 år gamle Steven Lamb spiller ikke fotball etter skoletid - han graver etter lik. Målet er å finne levningene etter onkelen, Billy, som forsvant for 19 år. Finner Steven Billy vil han bringe bestemoren ut av sorgen og familien sin mot en bedre og mer harmonisk tilværelse. På den tiden da Billy forsvant ble pedofile Arnold Avery livstidsdømt for seriemord på småbarn. Det er all grunn til å tro at han drepte Billy, og Steven skriver et brev til Avery for å spørre hvor han begravde Billy. Dette blir starten på en skremmende katt og mus-jakt mellom den desperate, sannhetssøkende gutten og en drapsmann som har kjedet seg i mange år.

Debutant Belinda Bauer har høstet mange lovord og priser for denne originale og stemningsfulle krimromanen. På glitrende måte går hun under huden på 12-åringen Steven, så vel som barnemorderen Avery. I 2010 vant hun den prestisjefylte Gold Dagger Award, og hun ble også kåret til Amazon Rising Star.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
291
ISBN
9788202377748
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Originaltittel
Blacklands
Format
19 x 12 cm
Serie
Kaliber
Småbyen Shipcott 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Den er en fulltreffer, og rammer leseren midt i mellomgulvet. Et virkelig knyttneveslag av en kullsvart historie. Debutromanen viser Bauers uomtvistelige talent som kriminalforfatter. Original og solid litterært håndverk. Rett og slett en praktroman."

Kjell Einar Øren, Haugesunds Avis

"Dette er en stemningsfull`og annerledes krim om følger av en forbrytelse."

Monika Nordland Yndestad, Bergensavisen

«(...) en både original og rystende spenningsbok av høy litterær kvalitet."»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

"Blacklands er i lange partier besettende lesning, og det på flere plan. Styrt av en lavmælt sensibilitet etablerer debutant Bauer et romanunivers befolket av mangefasetterte, bevegelige karakterer, og hun er så språklig velutrustet at hedelandskapet som forsyner handlingen med en trykkende melankolsk-tåkete atmosfære, får et nærmest kjødelig preg."

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

"Blacklands er hennes første kriminalroman og hun er den første debutanten på snaue 40 år som har vunnet den prestisjefylte britiske krimprisen «Gold Dagger» og det er bare å slå håndflatene sammen og applaudere. Blacklands er rett og slett en bok du ikke klarer å legge fra deg."

Helge Kjøniksen, Moss Avis

Kunders vurdering

M
Margrethe Haugen – 28.12.2016

– Belinda Bauer sin bok "Blacklands" bør leses på originalspråket, da den norske oversettelsen dessverre er dårlig. Selve historien er nok også litt tynn og virker svært lite sannsynlig, selv om Bauer fikk ideen på bakgrunn av en lignende historie fra virkeligheten. Likevel har jeg begynt på bok nummer 2 om den lille landsbyen Schipcott; "Mørke dager", og igjen irriterer jeg meg over oversettelsen. Jeg opplever svært sjeldent å måtte slå opp norske ord, men det må jeg her.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Blacklands:

Kokong
199,-

Kokong

Eystein Hanssen
Innbundet 
199,- 399,-
 
Kniv
99,-

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
99,- 399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Arr

Jørn Lier Horst
Paperback 
179,-

Dalen

Bernard Minier
Paperback 
199,-

Isola

Katrine Engberg
Paperback 
199,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv